dinsdag 30 augustus 2016

De Nieuwste “NIPPLE GATE” van Fakebook

Big Brother wroet meer en meer in onze privacy
 door Mathilde van Vliet

Al eerder schreef ik over de dubbele moraal van de heren en dames die achter Facebook zitten.
Maar dat de censuur hoogtij viert en zelfs onschuldige oude verkiezingsposter van de PSP uit de jaren zeventig blokt? 

 

Sylvain Aphimenco schreef een aardige column op 28 augustus jl. op zijn eigen tijdlijn van Facebook:
“FACEBOOK IS SEXOFASCISME
Vandaag is mijn laatste posting met meer dan 450 likes en tal van reacties door Facebook verwijderd. Het gaat om de PSP- verkiezingsposter uit de jaren 70 waarop een naakte vrouw te zien is. Dit stuk geschiedenis behoort tot het Nederlandse erfgoed waar de cultuurbarbaren van Facebook geen besef van hebben. De sexofascisten van Facebook drijven ons als vee naar een duistere toekomst vol boerka’s en boerkini’s, want die worden wel probleemlos toegelaten. Het menselijke lichaam, ook in een historische context, wordt door die censoren in de ban gedaan. Protesteer en zet die prachtige poster op je FB-pagina. Het liefst zonder de beperkingen die je hier ziet en die ik moest toepassen (geleend van de VPRO) om mijn boodschap te mogen verspreiden.”

 
Sylvain kreeg zo te zien een 24uurs blokkade, maar er waren er meer.

  
Verwijderd
Er waren leden van Facebook die een artikel plaatste van Joost Niemöller. Er volgde niet een waarschuwing voor dit inhoudelijke sterke artikel, nee, het artikel werd gewoon verwijderd, zonder reden van opgaaf. Waardoor mensen terecht boos werden en het artikel verontwaardigd achter elkaar postten bij anderen op de tijdlijn of zelfs op fora die wel of niet openbaar zijn. Kennelijk werd dat teveel voor de heren en dames politiek correcte Facebookmedewerkers, want de berichten bleven deze keer wel staan, alhoewel er werd getracht het plaatje van de link weg te halen en de commentaren ook die eronder volgden ook. Hoe bedoel je Big Brother is Watching You…..
 

 
 


 
 
 
Fatsoen
In de wereld die Facebook heet worden verschillende fatsoensnormen gehanteerd.
Zo was het voor de invoer van de nieuwe regelgeving ondenkbaar dat een jonge moeder met ontblote borst op een foto getoond mocht worden terwijl ze haar baby aan het voeden was. Stel je toch voor dat de tepel zichtbaar werd; dat was werkelijk schokkend. Misdadig.
Deze regel is aangepast na veel protest. 

Nog steeds is het ondenkbaar om ingrijpende gebeurtenissen – zoals het plaatsen van een fotoreportage van een stel dat hun doodgeboren kindje toonde aan het World Wide Web ter verwerking van hun peilloze verdriet – te plaatsen op Facebook, zonder dat er wordt ingegrepen door het helpcentrum van Facebook.
Vreemd, maar vooral wreed.

 Over wreed gesproken........

Filmpjes van onthoofdingen, het slepen van lijken door de straten ergens in het Midden-Oosten, het oproepen tot het doden en uitroeien van Joden en eigenlijk bevolkingsgroep die geen moslim is wordt getolereerd door de heren en dames van Facebook’s  “helpcentrum.”
Je kunt je afvragen wie ze nu eigenlijk helpen.


 
 

Zo zijn er schokkende websites die openlijk oproepen tot het doden van Joden, Israël te vernietigen, de Holocaust ontkennen en Hitler verheerlijken.

 

 
 
 
 
 

 
 
Concluderend: het helpcentrum van Facebook meet met twee maten en moet wel uit lieden bestaan die anti Westers en pro-islam zijn. Voor zover is duidelijk.

Facebook is partijdige Fakebook!!!

En om deze poster ging het dan uiteindelijk:

  

Amsterdam, 30 augustus 2016

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten