vrijdag 6 oktober 2017

Het Ware Gezicht van GroenLinks


Bram van Ojik – GroenLinks - voor zijn BDS kraam



GroenLinks fractie loopt weg bij raadsvergadering waar pro-Israëlactivist sprak





door Mathilde van Vliet



Titel en citaten ontleend aan dit artikel, waarvoor dank!

 

"De Amsterdamse Groenlinksfractie heeft donderdag weer eens laten zien hoe serieus het de vrijheid van meningsuiting écht neemt.

(...)
Donderdag maakten pro-Israëlische activisten gebruik van dit mooie recht om de raad toe te spreken met hun zorgen. Die richtten zich vooral op de daden van pro-‘Palestijnse’ activisten, die regelmatig op de Dam hun steun betuigen aan een fictieve staat. Dat an sich is natuurlijk niet verboden, maar dat wordt het wél zodra je bijvoorbeeld gaat zitten zwaaien met vlaggen van Hamas, een erkende terreurbeweging die al het bloed van talloze Israëli’s aan haar handen heeft. De politie treedt daar, laf als ze soms zijn, nauwelijks tegen op. Dat is vanzelfsprekend zeer problematisch, en maakt het dan ook meer dan terecht dat deze burgers hun zorgen uiten voor de Amsterdamse raad.
(...)
Voor fatsoen hoef je echter niet bij GroenLinks te zijn. Fractievoorzitter Rutger Groot kon de beleefdheid niet opbrengen om even drie minuten te luisteren naar iets wat hem niet zinde, en besloot dan maar om met de rest van zijn fractie een gezamenlijke plaspauze in te lassen. Met andere woorden: meneer stond midden in het verhaal op, liet de raad voor wat het was en verliet midden in het verhaal van de activisten de zaal. Beleefd hoor." - bron: DDS

Lees verder

Waar het natuurlijk om gaat is de ijzersterke tekst die Michael Jacobs gisteren voorlas tijdens het inspreken op de Vergadering Raadscommissie / Algemene Zaken.
Geen speld tussen te krijgen.



Luister en kijk

 


 
 

Amsterdam: Vergadering Raadscommissie / Algemene Zaken. Het betoog van Michael Jacobs.
 
"Geachte leden van de commissie,
Sinds enkele jaren voeren activisten van de fanatieke, aan Hamas gelieerde anti-Israël beweging BDS een hetze op o.a. het Spui, het Leidseplein en de Dam. Zij tonen voor Joden kwetsende en bedreigende symbolen zoals een doorgestreepte davidster, en de hakenkruisvlag van nazi-Duitsland.
Hun manifestaties, die op maar liefst vijf dagen per week plaatsvinden, zijn geen 'pro-Palestina' demonstraties, zoals zij valselijk worden benoemd, maar richten zich nadrukkelijk tegen Israël, het enige land met een Joodse meerderheid ter wereld. De activisten roepen 'Weg met Israël’, afgewisseld met het eufemistische 'Palestina vrij', wat op hetzelfde neerkomt. Die gedachte komt tot uitdrukking op hun T-shirts, op de door hen tentoongestelde plakkaten, en op hun brochures: de nationale grenzen van Israël komen precies overeen met die van het mythische 'Palestina'.
De boodschap is duidelijk: Israël moet verdwijnen. De activisten onderbouwen deze absurde eis met de leugen, dat de Joden een land genaamd 'Palestina' gestolen en de oorspronkelijke bewoners verdreven zouden hebben. Hun presentatie berust op een perverse omdraaiing van zaken - de Arabieren die zich pas sinds ca. 1970 als Palestijnen beschouwen weigeren om religieus-antisemitische redenen met Joden samen te leven en gedragen zich dienovereenkomstig.
Israël is echter een parlementaire democratie en heeft een solide juridische basis. De moderne Joodse staat is net als andere landen in de regio op legale wijze tot stand gekomen via een mandaat-systeem dat door de Volkenbond in 1922 als wet is aangenomen. Gefaciliteerd door Engeland en Frankrijk verkreeg zo het merendeels islamitische Irak in 1932 politieke onafhankelijkheid, evenals het destijds voornamelijk christelijke Libanon in 1943, de overwegend islamitische landen Syrië en Jordanië in 1946, en het grotendeels Joodse Israël in 1948.
De beschuldiging dat Israël andermans grondgebied wederrechtelijk bezet houdt is vals, en het verwijt dat de 1,8 miljoen Arabische burgers van Israël onderdrukt worden eveneens. Wie dat hardop zegt loopt echter een reële kans om door de activisten van BDS en hun supporters bespuugd, voor 'Kankerjood' en 'Vuile zionist' uitgescholden, met 'Heil Hitler’ en 'We gaan je afmaken' bejegend, en zelfs in elkaar geslagen te worden.
Enkele voorbeelden. Op 17 december 2016 ben ik op de Dam zonder aanleiding tot bloedens toe geschopt. Bij mijn aangifte daarvan op diezelfde dag overlegde ik een foto van de dader en vermeldde ook diens naam. Sindsdien heb ik niets meer van die zaak gehoord. Op 12 maart van dit jaar belandde een omstander met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis. En op afgelopen zondag 1 oktober viel een BDS-sympathisant op de Dam een man aan die protesteerde bij het horen van de leugens omtrent Israël, en brak daarbij diens hand.
 
Geachte leden van de commissie: maak alstublieft een einde aan de anti-Israël hetze en het anti-Israël geweld van BDS op de pleinen van Amsterdam. Dank u wel."
 
 
 


 Amsterdam, 6 oktober 2017

4 opmerkingen:

  1. De hele groen links fractie moet ontslagen worden. Politici horen het werk te doen waar ze voor betaald worden. Ze horen dus te luisteren naar burgers die hun absurde salaris betalen. Er moet een wet komen waarbij burgers tussentijds politici die hun werk niet naar behoren verrichten, kunnen ontslaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groen Links is een haatzaaiende fascistische partij geworden. Hebben totaal geen respect voor andersdenkenden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het een grote schande is hoe het Antisemitisme nog zo openlijk uitgevoerd kan worden en niemand, maar dan ook niemand hier maar tegen optreedt. Ik heb het dus over de Politie, Burgemeester, Loco Burgemeester enz. Want die zijn hier allen van op de hoogte. En weten dat dit zeer kwetsend en gemeen is. Leugens worden verspreidt, mensen worden in elkaar geslagen en Amsterdam laat het gewoon toe. Net als in de jaren '30. Het zal nooit meer zover komen.Het zal wel zover komen.En wij als Joden zijnde moeten gewaarschuwd zijn.Zij behandelen ons nog steeds hetzelfde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Respect voor Michael Jacobs die ondanks tegenwerking van de Amsterdamse politie en Justitie door gaat met protesteren tegen die fascisten op de Dam.

    BeantwoordenVerwijderen