maandag 23 augustus 2021

Interview Telegraaf met Klinisch Ethicus “Leidt Tot Fysieke Schade”

 






Althans, Facebook blokkeert leden 
die dergelijke artikelen wagen te plaatsen, want dit 
zou in “strijd zijn met de richtlijnen van Facebook.”

Leve de persvrijheid.

door Mathilde van Vliet
 

 

Wie dit leest denkt water te zien branden en in een dictatoriaal regime terecht te zijn gekomen. Dat lijkt niet alleen zo: de gekte is toegeslagen binnen Facebook en Twitter. Of de nieuwste deltavariant van corona is binnengedrongen: Cuckoo’s Nest.


Al langer wordt er breed gecensureerd op bepaalde social media waar onthoofdingsfilmpjes van IS worden getolereerd, antisemitische teksten nog altijd niet worden bestraft en zelfs worden toegejuicht en serieuze artikelen over wetenschap worden geweerd. Zoals een interview met een vooraanstaand medisch ethicus. 

Enkele dagen geleden verscheen er een schitterend artikel in De Telegraaf van journalist Wierd Duk, die een buitengewoon goed interview had met Erwin Kompanje - filosoof en klinisch ethicus aan het Erasmus MC te Rotterdam - die inging op de verdeeldheid binnen de samenleving die nu zo groot is in het corona-tijdperk.

Het gehele interview kunt u hier of hier lezen:



Op zijn eigen blog ging hij nog nader in op gestelde materie.

 

Dezelfde dag plaatste ik het artikel met bronvermelding op diverse social media, onder andere op Facebook, waar het stuk breed gedragen werd en veel gedeeld.
Het was dus een successtory kun je wel zeggen.

Op FB was er iemand die de gehele tekst van het Premium Telegraaf artikel gedeeld had op zijn tijdlijn en toen gebeurde er iets vreemds.

Een bevriend contact van mij reageerde op dit artikel en schreef dat hij verwijderd was van Facebook, omdat hij de gehele tekst van het Telegraaf stuk inclusief de weblink had gedeeld had op zijn tijdlijn. Helaas had hij binnen 5 minuten een ban van 2 dagen ....

Hij vroeg zich af of er soms een verrader in zijn "vriendenlijst" zat? Of was het soms het algoritme van FB dat roet in het eten gooide? Maar dat laatste kon eigenlijk niet, want dan had dit bericht toch ook gebanned moeten worden? 

Terechte vraag, die ik beantwoordde met dat dit helaas het Fakebook was van deze tijd. “Kritiek is niet gewenst; wetenschap wordt gewist, want het soort dat FB bezit en beheert heeft een bepaald algoritme ingevoerd dat censuur is. In dienst van de dictatoriale overheid. Kortom, we leven hier in een soort China of Noord Korea. Communisme ten top.”

Ik besloot te eindigen met een soort test, kijken wat er zou gebeuren als ik die hele lap tekst inclusief de weblink naar het artikel zou plaatsen. 


Binnen vijf minuten lag ik van Facebook af. Voor dertig dagen.






De strekking van het artikel was duidelijk: de verbazing over de verdeeldheid in de samenleving die momenteel zo groot is.

Terecht merkte Kompanje op: “Zo meteen zou je met open tuberculose overal naar binnen mogen, maar als je kerngezond bent en niet-gevaccineerd tegen Covid-19 word je buitengesloten. Zelfs de overheid doet hieraan mee. Als je je niet laat inenten of testen ’kun je de leuke dingen niet meer doen’, waarschuwt Hugo de Jonge. Dat is wel een heel rare vorm van medische apartheid.”


Vandaag schreef een columniste uit diezelfde Telegraaf, Larissa Pans , dat zij gelooft in de heilzame werking van het coronavaccin en dat zij er bovendien van overtuigd is dat “het maken van een tijdelijk onderscheid in bepaalde situaties tussen gevaccineerden en ongevaccineerden terecht” is.
Ik ben verbijsterd.
Mevrouw is kennelijk niet geheel op de hoogte van de geschiedenis van de ontwikkeling van de gele Jodenster in ’40-’45 die Joden opgenaaid kregen zodat zichtbaar werd wie Joods was en wie niet.

Vooralsnog geldt de Nederlandse Grondwet nog met artikel 11 waarin staat dat een “ieder recht heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, op onaantastbaarheid van zijn lichaam.”

Dat houdt dus met zoveel woorden in dat mensen het recht hebben zich niet te laten vaccineren om voor hen moverende redenen. Niemand heeft daar iets mee te maken. 
Wordt daar wel onderscheid in gemaakt, dan valt iedere burger (nog) automatisch onder artikel 1 van de Grondwet: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Ook social media hebben zich aan gelden wetsregels te houden, net zoals leden van diverse sites zich daar niet aan mogen onttrekken.

Echter, een geplaatst krantenartikel met een volkomen helder verhaal van een wetenschapper dat wordt geweerd van Facebook, gaat alle perken te buiten.

Het is zeer kwetsend voor Joden en nabestaande van WOII, maar het dekt wel de lading van de waanzin die momenteel door Nederland en andere landen waart: Vaccin macht Frei.

Zum kotzen! 


Tot over 30 dagen.

 

Amsterdam, 23 augustus 2021


1 opmerking:

  1. Hi Mathilde, ik heb dit goeie schrijven gelijk gedeeld op Facebook. We gaan zien of ik een ban ga krijgen en zo ja, hoe lang.

    BeantwoordenVerwijderen