dinsdag 2 januari 2018

Jezus Wordt Een Soort Barbie


 


Opblaasbaar of gewoon als plastic fantastic
Want onzijdig
Genderneutraal



door Mathilde van Vliet
 
 
 
 
In Zweden is iets bijzonders aan de hand. "De figuur van Jezus is in de ogen van een van de bisdommen in de Zweedse kerk niet mannelijk, maar onzijdig." Aldus De Volkskrant.
Met andere woorden: Jezus heeft geen geslacht meer, want kwetsend voor mensen die er ook geen hebben. Of in de steigers staan om er een te krijgen/ te laten verwijderen. 
 

Zweden, ooit het mooie, vrije land van ABBA, de Zweedse tv-kok en Ikea lijkt in verval. Nu weten we al langer dat het niet heel goed gaat in Zweden. De Noorderlingen hebben nogal last van opdringerige andersgetinten die de Zweedse maatstaven, normen en waarden niet zo heel serieus nemen. Vinden het ook prettig om op authentieke wijze op straat te barbecueën, daarbij gebruikmakend van geparkeerde auto’s.
Ook aids wordt massaal geïmporteerd, maar ach, wat geeft het. Het is een knus multiculturele samenstelling, en daar horen cadeautjes uit de verre oorden ook bij.
Timmerfrans de Ziener zag dat het goed was.  
Zweedse vrouwen kunnen eigenlijk niet meer over straat zonder aangevallen te worden door inlandse, donkergetinte verrelanders. Maar ach, dat is de sociale cultuurverrijking waar Zweden al heel lang mee voorop liep. Dat vinden ze buitengewoon prettig leuk daar. 

 
Transgenders
Nu vinden ze het daar in Zweden ook prettig rekening te houden met de zogehete LGTRBHJYTERIYFGDJTRE-gemeenschap die nog niet uit de Ikea-kast zijn gekropen. Want die horen er niet meer bij als ze niet volop in de spotlights staan. Mikael Mogren, de bisschop van Västerås wil de kerk toegankelijker maken voor bijvoorbeeld transseksuelen en travestieten.”
Terecht, die tellen ook mee.
 

 
Terug naar Jezus
Dus om Jezus om te bouwen tot een soort Barbie – zeg maar Ken – wordt Zweden een stuk leuker en toegankelijker voor alles dat niets meer met de kerk te maken wil hebben.
Vandaar die massale stroom moslims uit de diepe krochten van Afrika.


 
Nieuwe geslachtsloze Jezus + Profeten

Jurkje erbij denken


 
Amsterdam, 2 januari 2018
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten