zondag 4 juni 2017

NRC Artikel Laat Doelbewust Belangrijke Informatie Weg


 Kern van het echte probleem - antisemitische uitlatingen - niet eens benoemd
 

Simon Vrouwe





 door Mathilde van Vliet

 

Een NRC artikel van 2 juni jl. schept een vertekend beeld over de situatie die speelt op de Dam.
Enerzijds staat Pro-Israëlgroep Time To Stand Up For Israel wekelijks daar met als doelstelling: “Wij staan onvoorwaardelijk achter Israël. Het Israëlische democratische beleid en haar bewoners en streven het volgende na: 1. Het indammen van antisemitisme en anti-Israël sentimenten in de samenleving, 2.Boycot van Israël en Israëlische producten wordt opgeheven, 3.Een eerlijkere berichtgeving inzake Israël in de media met andere woorden tegen media terreur tegen Israël, 4. Wij tonen onze solidariteit voor de slachtoffers van terreuraanslagen in Israël en Europa”
Anderzijds is daar aanwezig actievoerder Simon Vrouwe die al vanaf 2013 wekelijks op de Dam actie voert met een bakfiets, die volgehangen is met leugens over Israël en oproepen tot de vernietiging van de Staat Israël.
Dan staat daar ook - geheel op individueel initiatief - Michael Jacobs elke week met een Israëlvlag om zijn schouders. Een geluidloos protest, als tegenhanger van Vrouwe en zijn antisemitische uitingen.
Deze feiten worden weggelaten in het NRC stuk.
In dit artikel wordt er met geen woord geschreven over de ware reden waarom Pro-Israëlburgers daar wekelijks staan, namelijk dat zij zich ernstig zorgen maken over de toenemende haat en weerzin jegens Joden, de verheerlijking van Hamas en de PLO die slechts één doel hebben: het elimineren van de Staat Israël.  
 

BDS
Bron
Michael Jacobs staat wekelijks met een Israëlvlag op de Dam in Amsterdam zonder geluid te maken op een afstand geweldloos toe te kijken en te luisteren hoe aanhangers van het Palestina Komitee kreten roepen zoals “Fuck Israel” en “Zionist pigs”. Vaak wordt Jacobs uitgedaagd en geprovoceerd, wanneer lieden van het kamp Simon Vrouwe - naast hem gaan staan en met een vlag van terreurbeweging PLO in zijn gezicht zwaaien om een reactie uit te lokken.
 
 
Jacobs geeft geen sjoege, reageert niet op hun getreiter, gespuug, intimidaties en bedreigingen en loopt vaak een paar passen weg.
 
Actievoerder Simon Vrouwe staat wekelijks met z’n gammele bakfiets vol Hamas propaganda op de Dam, verspreidt leugens over Israël en scandeert samen met andere Hamas/ Palestina aanhangers openlijk leuzen tot de vernietiging van de staat Israël.
Vrouwe is een actief lid van het Palestina Komitee en de BDS Movement (“Boycot Divestment, Sanctions”).  
BDS is een wereldwijde islamitische en jihadistische beweging, welke gelieerd is aan Hamas. Amin Abou Rashed, Hamas-leider in Nederland, neemt geregeld deel aan de manifestaties. Met campagnes voert BDS net als Hamas oorlog tegen Israël, waarbij het gemeenschappelijke doel is: de Joden moeten wereldwijd geëlimineerd worden. Ze mogen niet in Israël bestaan, zij mogen nergens bestaan, dus ook niet op de Dam.
Het mag allemaal van de gemeente Amsterdam.

 
Time
Een ander protest tegen het onrecht en leugens over Israël komt uit de groep “Time To Stand Up For Israel”. Zij staan sinds 2016 op de Dam om een positief geluid over Israël te laten zien. Vreedzaam, zonder enige vorm van geweld staan zij ook wekelijks op het bekendste plein van Amsterdam. Regelmatig organiseren zij acties tegen het almaar verder oprukkende antisemitisme en protesteren zij tegen BDS

Terug naar Jacobs.
Geboren in een Joods gezin in Amsterdam. Hij woonde bijna 20 jaar in Israël, enkele jaren in Amerika en Duitsland om vervolgens weer terug te komen bij zijn roots in Amsterdam.
Ebru Umar schreef een prachtcolumn over hem.
Michael begeeft zich als Joodse Nederlander vrijwillig op de Dam als er demonstraties van BDS: Boycot, Divestment, Sanctions tegen Israël plaatsvinden. Met een Israëlische vlag om zijn schouders".
Hij neemt de moeite om getuige te zijn van het zwaaien met Hamas vlaggen, gestrooi van termen als 'Kankerjoden', 'Israël terrorist', 'Fuck Israël', 'Heil Hitler' en concludeert dat er in feite bij de wekelijkse BDS demonstraties een Jodenvrije zone gecreëerd wordt onder toeziend oog van de aanwezige politie. Zelf is hij tot bloedens toe geschopt en kreeg hij bij zijn aangifte hierover te horen dat de burgemeester de manifestatie had goedgekeurd.”
“(…)  Want als het om jihadvrij of Jodenvrij gaat, blijkt dat de Amsterdamse politiek ook in 2016 niets geleerd heeft van haar geschiedenis. Zou 2017 een herkansing brengen?”


Amsterdamse politiek
De Amsterdamse politiek heeft dus niets geleerd, zo blijkt. Michael Jacobs heeft eind mei jl. een ontmoeting met een brigadier van politie. Hij heeft het gesprek aangevraagd op het politiebureau naar aanleiding van de terreur wekelijks op de Dam, uitgevoerd door activist Simon Vrouwe en zijn gevolg.
Jacobs ageert met name tegen de behandeling van de Joden in Amsterdam. Hij schrijft:
“Indien de Joden van Amsterdam zulke rechten hadden, dan hoefden hun gebedshuizen en scholen niet speciaal bewaakt te worden. Hun rechten worden door met name het islamitische deel van de Nederlandse bevolking beperkt.” (bron: documentatie van M. Jacobs zelf)
Uit het gespreksverslag dat Jacobs voert met een inspecteur van politie blijkt dat de burgemeester van Amsterdam heeft geconcludeerd dat het Jacobs is die voor onrust zorgt op de Dam.
Terwijl Michael Jacobs niets anders doet - als vrij burger, inwoner van Amsterdam - wekelijks op de Dam staan met een Israëlische vlag om zijn schouders. Nu wordt hij beticht van alleen al door zijn verschijning met de Israëlische vlag op de openbare weg?
Vrijheid van meningsuiting?

Hem wordt te verstaan gegeven dat hij op een andere locatie “zijn protest en/of vrijheid van meningsuiting uit kan oefenen.”

Wacht even: vrijheid van meningsuiting geldt in dit land voor iedere Nederlandse burger. Behalve kennelijk voor iemand die zonder geweld, zonder enig geluid niets anders doet dan staan op een openbaar plein in de hoofdstad van ons land. Met een vlag om zijn schouders.
Hij wordt verbannen naar een andere plek in Amsterdam?
Omdat bepaalde figuren met een bepaalde ideologie niet gediend zijn van deze Joodse man en omdat zijn aanwezigheid niet op prijs wordt gesteld?
De oren van Jacobs worden verder gewassen; hem wordt tevens op dreigende toon verstaan gegeven dat “als hij zich niet houdt aan het bevel van de Burgemeester van Amsterdam, hij kan worden aangehouden dat er dan tevens een zogenaamd Dam-verbod kan worden uitgereikt.”
Een Dam-verbod....... 


BDS verkondigt de boodschap dat Israël en de Joden het probleem zijn. Dat is een uitdrukking van antisemitisme en geldt in Nederland als verboden.
Activist met Hamas-contacten Simon Vrouwe mag zich openlijk misdragen inclusief intimiderend gedrag met schelden, spugen en zelfs geweld?
 
Dus zo worden Joden in Amsterdam behandeld. Vrijheid van meningsuiting geldt niet voor iedereen.
Michael Jacobs gaat hier uiteraard niet mee akkoord. Hij stelt dat hij Simon Vrouwe en de rest van Hamas zal blijven volgen, waar ze ook in Amsterdam gaan staan. Tevens zal hij blijven aankaarten dat ze leugens verspreiden en dat ze een gevaar vormen voor Nederland, de Joden en Israël.  
 
"In dit NRC artikel schrijft Bas Blokker met geen woord over de ziekelijke weerzin jegens Joden die antisemitisme heet. BDS - de jihadistische, aan Hamas gelieerde organisatie en notabene sponsor en opdrachtgever van Simon Vrouwe - wordt simpelweg niet genoemd. Ontkenning is troef, niet alleen bij de gemeente Amsterdam, maar ook bij het NRC. We hebben - alsof we dat niet reeds wisten - nog een lange weg te gaan." 
 
bron

Alhoewel activist Simon Vrouwe en zijn gevolg ook niet meer wekelijks op de Dam mag staan - slechts om de week mag hij met zijn leugenkar daar verschijnen - de groep Time mag kreeg ook te horen dat zij om de andere week op zondag de Dam  mogen gebruiken om hun vreedzame boodschap jegens Israël uit te dragen.

Trekt Vrouwe toch nog aan het kortste eind.

En zo hoort het.

 Amsterdam, 4 juni 2017

6 opmerkingen:

  1. Prachtig geschreven! Enkel ben ik het niet eens met de laatste zin. Wie volgens mij aan het kortste eind getrokken hebben is de Waarheid en de Nederlandse of Amsterdamse integriteit! Door een regeling in te stellen dat elke activist een weekeind krijgt "toebedeeld" wordt elke actie tegen Simon Vrouwe ontkracht. Want elke keer dat deze antisemiet en leugenaar alleen op de Dam mag staan is zijn boodschap ongehinderd mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed dat Mathilde van Vliet deze reactie schrijft. Ik zou daaraan willen toevoegen, dat Vrouwe groepen mensen daadwerkelijk ophitst tot geweld tegen Joden. Daarbij wordt hij niet gehinderd door enige behoefte aan eerlijkheid,wanneer hij foto's toont van gruwelijkheden,als waren die in Gaza geschoten, maar die stuk voor stuk te traceren zijn in andere landen, zoals bijvoorbeeld Syrië

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het scheelt natuurlijk enorm voor de Hamas aanhangers dat ze goed bevriend zijn met de politie in Amsterdam. Zo’n Simon Vrouwe prijkt maar mooi op het forum van Nationale Politie recruiter Cem Kaçmaz.
    Kijk z'n profiel eens:
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100016142346395&lst=100000990116436%3A100016142346395%3A1496697851&sk=friends&source_ref=pb_friends_tl

    Dan heb je wel een streepje voor op de Dam en op de Nieuwmarkt. Waar dit crapuul ook staat, met bescherming van een bovendien Turkse Erdogan agent en ook nog eens recruiter bij de Nationale Politie staat hij gebakken. Dan ben je gevrijwaard van gedonder van die “rotjoden” waar ook Turken trouwens een bloedhekel aan hebben.

    Wat zouden eigenlijk de interne integriteit / gedragsregels zijn bij de politie hierover voor dit soort openlijke 'vriendschappen’?
    Weliswaar is FB 'privaat' maar hij maakt er geen geheim van wat zijn beroep is, het lijkt zelfs dat zijn pagina hiervoor is gemaakt.
    Is dit een professionele misstap alleen al vanwege de schijn?

    Jacobien van der Benne, Haarlem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het NRC-verslag verzwijgt de naam van de jihadistische organisatie wier boodschap Simon Vrouwe uitdraagt. Het gaat om BDS, een groepering die gelieerd is aan Hamas, en dezelfde genocidale doelstelling heeft: de vernietiging van Israël en de ’zionisten’ oftewel de Joden.

    Ook de vlag die Simon Vrouwe op de Dam liet wapperen blijft in het artikel onbesproken - de banier van PLO, de terreurbeweging die in 1964 werd opgericht door een Egyptenaar bij de naam Jasser Arafat. Hij pleegde identiteitsfraude door de Arabieren die voor, tijdens en na Israël’s defensieve oorlogen van 1948 en 1967 enkele kilometers oostwaarts of zuidwaarts verhuisden te voorzien van een van etnisch gezuiverde ’Palestijnse' nationaliteit.

    Geen geschiedschrijving vóór 1970 maakt melding van zo'n volk - in geen eerder document van de Verenigde Naties of krantenbericht komen Arabische niet-Joodse 'Palestijnen' voor. Dat bedrog dient zoals we dagelijks zien slechts één doel: het met geweld en terugwerkende kracht uitwissen van de historische band tussen de Israëlieten - het volk der Joden - en het bijbelse land Judea en Israël.

    De halve waarheid is een hele leugen. Als het NRC moet liegen om de gemeente Amsterdam te presenteren als een stad die van rust en orde houdt, dan staat het er slecht voor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarbij dan ook nog het feit dat de politie kennelijk geheel aan de kant van de heer Vrouwe staat, betekent voor de Joodse inwoners en de Israëlische toeristen - die in Amsterdam lopen en geconfronteerd worden met de aanhangers van geweld en dood op de Dam in de vorm van Simon Vrouwe + aanhang - dus geheel vogelvrij zijn verklaard
      Naar het schijnt gonst er nogal wat onrust omtrent de politie in Amsterdam. Een wapperende regenjas fluisterde mij het volgende in:

      - Het bureau Lijnbaansgracht faciliteert Simon Vrouwe
      - Getuigenverklaringen “raken zoek.” En dat in het computertijdperk!!!
      - Politiebewaking is bewust ingetrokken in de hoop dat er ongeregeldheden uitbraken. Waarbij de verantwoordelijkheid dan gelegd kon worden bij de aanhangers van de groep Time To Stand For Israel.
      - In maart jl. vond er een mishandeling plaats op een burger, die werd aangevallen door een Marokkaanse straatmeid op de Dam, zie ook: http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/03/aanval-op-meerdere-mensen-pro-israel.html
      - Een half uur voor deze vechtpartij werd het slachtoffer medegedeeld uit het kamp van Simon Vrouwe dat zij “mensen hadden die hem de keel wilden doorsnijden.” Dit is direct gemeld aan de politie, maar die zaten aan de koffie en hadden geen belangstelling. Donutsen, twitter en FB waren kennelijker belangrijker dan waarvoor ze ingehuurd zijn…..
      - De dader, de Marokkaanse Hajar El Fettahi is niet verschenen op de zitting, zie ook: http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/01/wie-is-deze-gewelddadige-moslimse.html

      Volgens haar zachte ei advocaat moest de gewelddadige ellendeling haar “90 jarige oma verzorgen”.
      In Marokko. Uiteraard zijn dit soort berbers zeer van het “verzorgen.”
      - Mogelijk – als god het wil en als de uitkering weer opgehaald moet worden in Nederland - mogelijk verschijnt ze wel op 4 september aanstaande.

      Notabene: 2 familieleden van Hajar El Fettahi zitten vast voor wapenbezit !! En dat tijdens rammeldan, je gelooft het niet.

      Er nog veel meer bewijsmateriaal. Maar de regenjas moet even uitwaaien……

      Verwijderen
  5. https://www.youtube.com/watch?v=IKoqPWg_KfU&ab/Users/frankbuis/Desktop/sddefault.jpg

    BeantwoordenVerwijderen