zaterdag 1 juli 2017

BDS Toont Hakenkruis Tegen Israël Op De Dam




 De gemeente Amsterdam faciliteert het
antisemitische BDS 


 


 

door Mathilde van Vliet en Michael Jacobs (+foto's)

 

Simon Vrouwe
Tot voor kort stonden de afgelopen jaren activisten van BDS - ('Boycot, Divestment, Sanctions'), een wereldwijde aan Hamas gelieerde jihadistische beweging die o.a. oproept tot een economische oorlog tegen Israël - wekelijks en soms dagelijks op de Dam. Simon Vrouwe, actief lid van het Palestina Komitee, leidt de groep.

Robert-Willem van Norren

Amin Abou Rashed, Hamas-leider in Nederland, neemt geregeld deel aan de manifestaties. Met campagnes voert BDS - net als Hamas - oorlog tegen Israël, waarbij het gemeenschappelijke doel is: de Joden moeten wereldwijd geëlimineerd worden. Ze mogen niet in Israël bestaan, zij mogen nergens bestaan, dus ook niet op de Dam.
Van de gemeente Amsterdam mag het allemaal.
In dit NRC artikel schrijft Bas Blokker met geen woord over de ziekelijke weerzin jegens Joden die antisemitisme heet. BDS - notabene de sponsor en opdrachtgever van Simon Vrouwe - wordt simpelweg niet genoemd. Ontkenning is troef, niet alleen bij de gemeente Amsterdam, maar ook bij het NRC. Eerlijke berichtgeving is ver te zoeken.
Hoewel activist Simon Vrouwe en zijn gevolg niet meer wekelijks op de Dam mag staan - slechts op twee zondagen in de maand mag hij met zijn leugenkar daar aanwezig zijn – verschijnen er op de Dam tegenwoordig doordeweeks toch weer BDS-activisten die precies dezelfde anti-Israël boodschap uitdragen.
 

Time
Als tegenwicht tegen de weerzinwekkende antisemitische boodschappen van Simon Vrouw et al. stond de groep Time To Stand Up For Israel als tegenhanger ruim anderhalf jaar vreedzaam op de Dam. Zij wilden daarmee de positieve aandacht leggen op Israël, een land dat hen aan het hart ligt.
Aan de andere kant van de Dam stonden de activisten van BDS en Hamas, de Palestina aanhang, de verheerlijkers van geweld. Er waren door de gemeente Amsterdam tussen de twee groepen duidelijke afspraken gemaakt, zodat ze niet elkaars vaarwater zaten en de lieve vrede zou worden bewaard.
De aanhangers van de Hamasgroep hielden zich daar niet aan en de groep van Time werd regelmatig niet alleen verbaal maar ook fysiek aangevallen. 
 

Van der Laan
Burgemeester van der Laan speelt een dubieuze rol als het gaat om recht spreken over de talloze Joden die in Amsterdam leven.
Jarenlang is de Kristallnachtherdenking met zijn instemming gekaapt door leden van het Palestina Komitee, Hamas-aanhangers, de slippendragers van Anja Meulenbelt, Internationale Socialisten en Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting. 
Robert-Willem van Norren
In 2015 werden zelfs politieke en antisemitische leuzen geuit door de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi op de Kristallnachtherdenking, in plaats van stil te staan bij die gruwelnacht van 1938 waarin de nazi’s honderden synagogen in brand staken en bijna honderd Joden om het leven brachten. Van der Laan zag er geen kwaad in als men in zijn stad, wier beambten er tijdens de bezetting voor zorgden dat meer dan 60.000 Joden als beesten konden worden afgevoerd en vermoord, opnieuw luidkeels anti-Joodse leuzen scandeert.
 
In 2016 verbood burgemeester Van der Laan de bijeenkomst voor Joden, (in)directe nabestaanden van de Shoa en vele andere geïnteresseerden die bij het Joods Verzetsmonument gedenkwaardig de Kristallnacht wilden herdenken. Omdat wederom het Palestina Komitee de herdenking trachtte te kapen. Het is hen deze keer niet gelukt, dankzij ingrijpen van de groep Time To Stand Up For Israel. De burgemeester gaf wel groen licht aan de anti Israël Hamas-aanhangers om notabene in de Joodse Uilenbergersjoel hun vuil te spuien.
Tijdens de herdenking van de Kristallnacht.
De vlag van de PLO is duidelijk aanwezig in Amsterdam. Het lijkt een herhaling van ’40-’45: Joden en pro-Israël aanhangers worden monddood gemaakt, niet geduld en zelfs geweerd van het Joods Verzetsmonument om samen de Kristallnacht te herdenken.
 

Hakenkruis
Op 29 juni jl. en de dagen erna werd op de Dam de fanatieke BDS-activist Robert-Willem van Norren, in een scootmobiel waargenomen met overduidelijk zichtbaar een hakenkruis - deels verborgen onder een Israëlvlag - als poster in zijn handen. Voorbijgangers namen er aanstoot aan, Israëlische toeristen en Joodse Amsterdammers schrokken hier erg van, want het is bijzonder intimiderend, kwetsend en angstaanjagend dat dergelijke lieden suggereerden dat de Joden nazi’s zouden zijn.
Het is niet bij wet verboden een hakenkruis te tonen in de publieke ruimtes. “Wel is het afbeelden van het hakenkruis beledigend voor Joodse mensen, maar ook voor allen die vanuit hun levensovertuiging de ideologie van het nationaalsocialisme verwerpen. Het uitdragen van een hakenkruis valt echter onder 137c als het een belediging is over een groep mensen.”
Het lijkt me in dit geval duidelijk: Van Norren beledigde zowel de Israëli's met het tonen van hun vlag die moedwillig beschadigd wordt als wel de Joodse gemeenschap met het hakenkruis dat symbool staat voor het nationaalsocialisme.  
Er werd keurig aangifte gedaan bij de politie. Eén van de agenten suggereerde echter dat het Openbaar Ministerie waarschijnlijk niet tot vervolging zal overgaan - vanwege vrijheid van meningsuiting, etc. 
Het lijkt erop dat het stadhuis en justitie principieel weigeren klachten over het antisemitische karakter van BDS in behandeling te nemen, zoals ook al eerder bleek bij verschillende aangiftes vanuit de groep Time. De burgemeester vond dat het tonen van een hakenkruis door de groep Pegida niet kon (al bevond het nazisymbool op het plaatje zich in een prullenbak, waarmee Pegida dus duidelijk de antisemitische manier van denken afwijst!), maar wanneer activisten van BDS het voor Joden kwetsende hakenkruis trots en openlijk tonen om aan te geven dat zij het werk van Hitler wensen te voltooien, dan mag het van hem wel. En dat in Mokum.
De gemeenteraad, justitie en de burgemeester ontkennen en bagatelliseren consequent de antisemitische opzet van de BDS-beweging zoals die in haar activiteiten en publicaties tot uitdrukking komt.
 

Nazivlag
Men kan de nazivlag en het hakenkruis op de poster die BDS activist Robert-Willem van Norren op de bijgevoegde foto omhoog houdt eigenlijk maar op één manier begrijpen. De bedoeling is duidelijk: de vlag van Israël is opengewerkt met daarachter de rode vlag met het akelige symbool van Hitler’s nazi-partij.
Het zou uitgelegd kunnen worden als dat Israël terreur bedrijft zoals nazi Duitsland deed ten tijde van WOII. Nu weet ieder weldenkend mens dat het omgekeerd is. Juist Hamas, Hezbollah en andere islamitische terreurgroepen schuwen het geweld niet en maakten in de loop der jaren duizenden slachtoffers aan Israëlische zijde - en zij worden daarin ondersteund door o.a. het Palestina Komitee en dus door de Nederlandse overheid.
BDS gaat daar vrolijk mee door. De activisten en publicaties drukken de wens uit om Israël geheel te 'bevrijden' oftewel te vernietigen en voorgoed met de Joden af te rekenen.
De toenmalige grootmoefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini, dacht met Hitler een begin te hebben gemaakt met de Endlösung van Joden in West Europa. Het plan was om tevens de Joden in het Midden-Oosten geheel uit te moorden.
Dat lukte niet. Toen.
 
 
 

Hitleradepten – zoals Palestina Komitee, BDS, de groep van Anja Meulenbelt en consorten, Hamas aanhangers etc. – streven ernaar anno 2017 de klus alsnog af te maken. Dáárom kijkt Robert-Willem van Norren zo blij op de foto en volhardt BDS in haar vergeefse missie.
Zou het toeval zijn dat de overheid doet alsof haar neus bloedt - dat zij geen arrestaties verricht en de antisemitische hetze van BDS in bescherming neemt en faciliteert? Of ligt er een verband met het ontkennen van de Jodenhaat in Nederland door linkse politieke partijen? Antisemitisme dat gefinancierd en in stand gehouden wordt door o.a. PvdA, GL, D66 plus NGO's, rechterlijke macht, universiteiten en kerkelijke organisaties: de slager die z'n eigen vlees keurt.
Breek het maar open. Het is te lang stil geweest rond de vraag wie nu eigenlijk vergunningen en subsidies verstrekt aan o.a. BDS en haar activisten.
Zij zijn antisemitisch, zij creëren het klimaat van Jodenhaat en zij houden het antisemitisme in stand. 
Het zou, 70 jaar na de oorlog, wel eens mogen stoppen. 

Voorgoed en onvoorwaardelijk
 


Leestip: Modus Operandi
 



 

 

Amsterdam, 1 juli 2017

4 opmerkingen:

  1. Het is geen hakenkruis maar een swastika, het is geen nazi-symbool, maar een symbool dat ook door de nazis is gebruikt, het is geen akelig symbool, maar het symbool van het leven. Het oudste symbool dat bestaat, al ouder dan de wereld bestaat (volgens de joden). Al meer dan 6000 jaar wordt het door verscheidende volkeren en ideologien gebruikt. Zelfs de joden hebben het symbool gebruikt, en nog steeds te vinden in een synagoge in israel. Het meest heilige symbool uit de meest vriendelijke ideologie die er bestaat, het boedisme. In tegenstelling tot de joodse ideologie met een verzonnen god, bedacht door een schizofrene man die abraham heet, die beweerde dat god eist van zijn onderdanen bereidt te zijn zijn eigen zoon te doden om zijn loyaliteit aan god te te bewijzen, die god die miljoenen onschuldige egyptische kinderen heeft vermoord, omdat de joden niet bereidt waren zelf te sterven voor hun vrijheid, een god die de joden de opdracht gaf het kanietisch volk uit te roeien, mannen vrouwen kinderen en zelfs hun dieren. Zelfs een ezel stoot zich niet 2x aan de zelfde steen. Maar de joden.... de spaanse inquisitie, de progroms, als het kwartje dan nog niet valt? Je kan niet blijven wijzen met je vinger naar anderen voor het leed dat jezelf hebt veroorzaakt. Het leed dat direct het gevolg is van de leugen waarin zij leven. Niet te vergeten het leed dat andere wordt aan gedaan. Mishandelen van dieren is strafbaar, maar voor de joden wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen ritueel martelen daar zij zich beroepen op de vrijheid van religie. Als abraham geen schizofrenie had, had het jodendom niet bestaan, en de joden ook niet. Dan was hitler niet aan de macht gekomen. Geen 2de wereldoorlog. De swastika, beledigend voor joden???? De nederlandse joden??? Er is geen nederlandse jood die onschuldig heeft geleden, daar zij voor 1940 actief of passief hebben deelgenomen of geprofiteerd van de koloniale periode. Vergassen valt in het niet vergeleken met de kop afhakken en het levend verbranden de gekoloniseerde tbv het monopolie op de handel in zuid-oost azie. Kent uw geschiedenis, en u zult verlost zijn van het kwade.

    BeantwoordenVerwijderen