donderdag 9 november 2017

Kristallnacht Herdenking van Joden, voor Joden




Nacht van het gebroken glas (bron)
De Kristallnacht (ook wel Nacht van het gebroken glas) was een door de nazi's georganiseerde actie (pogrom) gericht tegen de Joodse bevolking in Duitsland. De Kristallnacht vond plaats in de nacht van 9 op 10 november 1938. In heel Duitsland werden Joden en hun bezittingen aangevallen. Er werden 1400 synagogen in brand gestoken en gesloopt. Ongeveer 7500 winkels en bedrijven van Joden werden vernield. Ook Joodse huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Het werd de brandweer verboden om de branden te blussen. Volgens eerste verslagen werden tijdens de Kristallnacht 96 Joden op straat vermoord. Ook in Oostenrijk en Sudetenland werden Joden aangevallen en hun bezittingen vernield. Meer recente onderzoekingen stellen het aantal echter op meer dan 400 Joden die tussen 7 en 13 november vermoord of tot zelfmoord gedreven werden. Nazipropagandaminister Joseph Goebbels wordt gezien als het brein achter de Kristallnacht.

De naam Kristallnacht verwijst naar het vele glaswerk dat tijdens deze aanvallen werd vernield. Van joodse zijde werd later bezwaar gemaakt, zij vonden de naam te eufemistisch gegeven de ernst van de gebeurtenissen. Sindsdien worden er in Duitsland ook andere namen gebruikt zoals Reichspogromnacht en Novemberpogrome 1938.



Nationale Kristallnacht-herdenking – Amsterdam

Datum: 09-11-2017 - 17:00 - 18:00
Het Centraal Joods Overleg nodigt u uit voor de Nationale Kristallnachtherdenking in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein te Amsterdam. Aansluitend is een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg. Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib is gastspreker.

Zoals we op 27 januari stilstaan bij de bevrijding van Auschwitz, als het fysieke einde van de Shoa, hopen we deze avond op een waardige en respectvolle manier stil te staan bij de verschrikkingen die in 1938 de opmaat hiervan zouden vormen.

Toespraak  Ron van der Wieken, vanavond in de Portugese Synagoge (Bron: Parool): "Herdenking Kristallnacht: 'Erken Israël als Joods baken'"


Voor alle duidelijkheid. Er is 1 echte Kristalnacht herdenking, georganiseerd door de Joodse gemeenschap.

En daar horen terreurverheerlijkers als Dries van Agt, Anja Meulenbelt, Anne Fleur Dekker NIET bij!


Amsterdam, 9 november 2017

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat er een keihard oordeel geveld wordt over bepaalde mensen, die ook op hun manier proberen de wereld iets beter te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. “bepaalde mensen, die ook op hun manier proberen de wereld iets beter te maken.”

    Je bedoelt Dries van Agt, die nog nooit enige blijk van mededogen met Israëlische- of Joodse slachtoffers van terreur heeft getoond en die vanavond in theater Perdu te Amsterdam spreekt. Om nogmaals zijn afschuw ten aanzien van Israël en Joden tentoon te spreiden?
    Lees: https://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2017/11/waarom-herdenken-we-de-kristallnacht.html?spref=fb

    Of Anne-Fleur Dekker die Joden en Israël tot op het bot haat en die dat ook niet onder stoelen of banken steekt? De activiste die het niet zo nauw neemt met mensenrechten in het algemeen en die samen met haar gewelddadige raciale maatjes van de Internationale Socialisten en Antifa steden ontregelen, winkels, huizen en auto’s in brand steken?
    Carel Brendel maakte daar een rake opmerking over in dit artikel “Zij (Anne Fleur Dekker) kan sinds haar bezoek aan Hamburg wel iets vertellen over het ingooien van ruiten van middenstanders.”
    Lees: https://www.niw.nl/bevrijdingsmuseum-weer-in-opspraak/

    Conclusie: deze antisemitische figuren willen alleen hun eigen bekrompen linkse wereldje beter maken, waarbij ze dik worden gesteund door linkse politici van PvdA/ SP en GL huize en daarnaast wereldwijd worden gesteund en gefinancierd door Georde Soros.
    Lees: "Soros Sponsor Linkse Militante Groepering Refuse Fascism", het feestje in Hamburg waar dwarskind Anne Fleur (12jr)ook graag vertoefde, http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/07/soros-sponsor-linkse-militante.html

    “Soros NGO: EU Urged to ‘Pump Funding’ into Left-Wing Groups Because Public ‘Duped’ Into Opposing Mass Migration”, http://www.breitbart.com/london/2017/11/08/eu-urged-pump-funding-anti-populist-ngos/

    http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/09/geore-soros-mabel-wisse-smit.html

    http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/02/blacklivesmatter-roept-op-tot-geweld.html

    http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2016/11/soros-financiele-drijfveer-achter.html

    http://mathildedoethetnuook.blogspot.nl/2017/08/links-wil-geschiedenis-herschrijven.html

    BeantwoordenVerwijderen