zondag 24 september 2017

Janneke Stegeman: Worst des Vaderlands




Stegeman’s leverworstje blijkt vooral antisemitische aanhangster Palestina Komitee.



 door Mathilde van Vliet

 
 

Janneke Stegeman was spreker op de antisemitische 'alternatieve' Kristallnachtherdenking Palestina Komitee, u weet wel: de Hamas-aanhangers van o.a. Simon Vrouwe , Jodenhaatster Anja Meulenbelt (81)  en consorten.  

 

Theologe des vaderlands 'Allah bestaat wel, de Christelijke God niet' Janneke Stegeman geeft interview in Trouw:
Citaat: “Ik ben een witte vrouw. Een witte vrouw met een relatie met een man, ik ben extreem hoogopgeleid, met een gezond lichaam dat past bij hoe ik me voel. Het is een flinke lijst van dingen die bij mij horen en die privileges met zich meebrengen. Het doet er allemaal toe. Het bepaalt wat ik zie, en wat ik niet zie. Nog nooit werd ik geminacht om mijn seksuele identiteit. Nog nooit werd een dierbare van mij vermoord. Nog nooit werd land van mij afgenomen. Nog nooit voelde ik me bedreigd of zelfs maar onheus bejegend door een Nederlandse gezagsdrager. Er is maar één groep voor wie het doorgaans nog moeilijker is dan voor mij om de eigen positie te zien, en dat zijn witte mannen die op vrouwen vallen en zich prima op hun gemak voelen in hun witte lichaam." - einde citaat

Wie is deze vrouw?
Een stukje achtergrond, beschreven door Carel Brendel in dit artikel, waarin hij beschrijft dat deze dochter van worstenmaker Stegeman spreekster was op de alternatieve Kristallnachtherdenking van antisemiet Anja Meulenbelt (81), Palestina Komitee en overige antisemieten die van de gemeente Amsterdam alle vrijheid krijgen om hun haat te spuien, terwijl mensen die tegen dit onrecht strijden zeven dagen in detentie worden gezet en worden veroordeeld.  

Uit artikel Brendel: Wie herdenken op 9 november de Kristallnacht in Amsterdam?

Joodse kerkgenootschappen en organisaties waaronder het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), verenigd in het Centraal Joods Overleg (CJO), organiseren een bijeenkomst in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein. Voornaamste spreker is premier Mark Rutte.

Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting (PSRU) herdenkt de Kristallnacht in de Uilenburgersjoel, een in mei heropende synagoge annex cultureel centrum. Sprekers zijn theologe Janneke Stegeman, Zwarte Piet-activist Jerry King Luther Afriyie, en Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid.

Dan weet u wel uit welk vaatje hier getapt wordt. In ieder geval heeft het niets te maken met de herdenking voor de gevallen Joden van WOII.
 
Jarenlang is de Kristallnachtherdenking gekaapt geweest door lieden van het Palestina Komitee, Hamas-aanhangers, slippendragers van Anja Meulenbelt (81), Internationale Socialisten en Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting.
In 2015 werden zelfs politieke en antisemitische leuzen geuit door de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi op een "herdenking" voor duizenden onschuldige Joden die de dood werden ingejaagd. Het jaar 2016 zou anders zijn.    
Het Centraal Joods Overleg heeft met afkeer kennis genomen van de alternatieve Kristallnachtherdenking die op 9 november 2016 plaatsvond in de Uilenbergersjoel. 

 
foto Don Arturo Van Amerongen

 

Welnu, iemand die onderdeel uitmaakt van een antisemitisch gezelschap kan uiteraard niet serieus genomen worden als ‘Theoloog des Vaderlands’, laten we daar vooral helder over zijn.

“Witte Nederlanders zijn zich amper bewust van hun witte privileges”, betoogt afzwaaiend Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman. En dat uit de mond van de dochter van een van de rijkste Nederlanders: worstenmaker Stegeman.
 
 
 

 Amsterdam, 24 september 2017 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten