dinsdag 17 maart 2015

Facebook….Face or Fake?


                        door Mathilde van Vliet

Facebook is een populair social medium dat  gerust de opvolger genoemd kan worden van de destijds populaire Hyves in Nederland, dat in 2010 z’n hoogtepunt beleefde maar terrein verloor aan o.a. Facebook en andere social media.
Facebook is met 1,35 miljard maandelijkse actieve gebruikers met afstand het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld.
Volgens cijfers uit 2014 bedroeg het aantal Facebookgebruikers 9,8 miljoen gebruikers in Nederland.  
 
 World Wide sharing
Wanneer men een account aanmaakt op Facebook, dan heeft men te maken met regels en algemene voorwaarden. Vaak is dat erg veel tekst om te lezen met opvallend veel kleine lettertje, maar ach, wat kan er misgaan als je lid wordt van ’s werelds grootste sociaal netwerk? Dus, iedereen klikt door zonder werkelijk te lezen wat al die algemene voorwaarden inhouden.

Men realiseert zich eigenlijk niet echt wat men allemaal bloot geeft betreffende persoonsgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, interesses, ‘vind-ik-leuks’, vrienden en overige contacten. Toch zijn er behoorlijk veel mensen die werkelijk alles prijsgeven van zichzelf, van ruzies tussen echtelieden die via de kinderen van inmiddels nieuwe levenspartners elkaar uitspelen - totdat de nieuwe relatie ook weer onder druk komt te staan omdat het moddergooien uiteraard wordt gedeeld met de hele wereld - tot en met het delen van problemen op het werk waarbij persoonlijke verhalen over “die foute werkgever met het gehele World Wide Web worden gedeeld – inclusief die van diezelfde “nare baas” waar steen en been over wordt geklaagd, je maakt ruzie of niet – en het dan gek vinden dat ontslag volgt. Weet je wat; we delen ons CV ook even met de ganse wereld, want er zal weer gezocht moeten worden naar een nieuwe baan. Je toekomstige baas kent je eigenlijk al….
Maar niets nieuws onder de zon, dat gebeurde bij Hyves ook al; huwelijken zijn ontwricht, hele gezinnen uit elkaar gerukt, ontslag volgde door teveel uit de school klappen over werksituaties, burenruzies gingen digitaal en later ‘live’ wat dan weer vanzelf op Youtube verscheen. Dat waren nog eens tijden; er gebeurde nog eens wat!
 

Privacy
Begin 2015 werden er op Facebook nieuwe regels gehanteerd, waarbij eigenlijk alle rechten op de weinige privacy die we al hadden nog meer werden ingeperkt; Facebook kon nu – als dat al niet werd gedaan – persoonlijke foto’s gebruiken voor commerciële doeleinden. Persoonsgegeven uit telefoon, account, e-mail en via andere Facebookcontacten werden verzameld en opgeslagen en gebruikt voor allerlei doeleinden. Maar ook werd meer inhoudelijk gelet op wat men zoal plaatst en wat/ wie we nu eigenlijk ‘leuk vinden.’
 

Fatsoen
In de wereld die Facebook heet worden verschillende fatsoensnormen gehanteerd.
Zo was het voor de invoer van de nieuwe regelgeving ondenkbaar dat een jonge moeder met ontblote borst op een foto getoond mocht worden terwijl ze haar baby aan het voeden was. Stel je toch voor dat de tepel zichtbaar werd; dat was werkelijk schokkend. Misdadig.
Deze regel is aangepast na veel protest.

Nog steeds is het ondenkbaar om ingrijpende gebeurtenissen – zoals het plaatsen van een fotoreportage van een stel dat hun doodgeboren kindje toonde aan het World Wide Web ter verwerking van hun peilloze verdriet – te plaatsen op Facebook, zonder dat er wordt ingegrepen door het helpcentrum van Facebook.
Vreemd, maar vooral wreed.
Over wreed gesproken........
Filmpjes van onthoofdingen, het slepen van lijken door de straten ergens in het Midden-Oosten, het oproepen tot het doden en uitroeien van Joden en eigenlijk bevolkingsgroep die geen moslim is wordt getolereerd door de heren en dames van Facebook’s  “helpcentrum.”
Je kunt je afvragen wie ze nu eigenlijk helpen.

Zo zijn er schokkende websites die openlijk oproepen tot het doden van Joden, Israël te vernietigen, de Holocaust ontkennen en Hitler verheerlijken.
 

 
Wanneer Facebookleden zich beklagen bij het “helpcentrum” van Facebook en onderstaande websites rapporteren vanwege oproepen tot haat, het openlijk discrimineren van bevolkingsgroepen en tot het verheerlijken van geweld, krijgt men steevast het antwoord terug:
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om inhoud te rapporteren waarvan jij denkt dat deze in strijd is met de richtlijnen voor de community. Rapporten zoals het jouwe zorgen ervoor dat Facebook een veilige en prettige omgeving blijft. We hebben de pagina gecontroleerd die je hebt gerapporteerd vanwege vanwege het tonen van naaktbeelden en hebben vastgesteld dat deze niet in strijd is met onze Richtlijnen voor de community.
Opmerking: Als je een probleem hebt met inhoud op de pagina, moet je ervoor zorgen dat je de inhoud rapporteert (bijvoorbeeld een foto) en niet de hele pagina. Zo kan je rapport nauwkeuriger worden beoordeeld.”
Helpteam van Facebook


En dan hebben we het over serieuze sites die letterlijk oproepen tot haat en dat illustreren met foto’s, plaatjes en cartoons.

Bron
 
 
 

 
  
 

 
 


Joden moeten vrezen voor hun leven en worden op straat afgemaakt door moslims die “beledigd” zijn om plaatjes van Charlie Hebdo en het scum dat op het World Wide Web rondwaart in de gedaante van Facebook hebben alle vrijheid om soortgelijke cartoons ten aanzien van Israëliërs en Joden vrijelijk te posten zonder dat ze daarbij worden gedwarsboomd door Facebook. Laat staan dat ze bedreigd worden, want kennelijk voelen deze mohammedanen zich vrij en schijnbaar is de goegemeente bang voor deze haatuitdragende no no’s .
 
 
Waarom grijpt de Nederlandse politiek niet in? Aanzetten tot haat is wel degelijk strafbaar. Er bestaat duidelijke jurisprudentie over!!! 
 
 
Was de eigenaar van Facebook - Mark Zuckerberg - ook geen Jood? Leuk dat die Jodenhaat en oproepen op antisemitisme allemaal wordt uitgestald op jouw kindje Facebook.
Maar ach, die miljarden die Zuckerberg met Facebook verdient zijn binnen, dus what the hell.
 

 
 
 
 
Politici
Politici hebben net als de gewone burger het recht een Facebookaccount te maken. Om zichzelf te promoten en reclame te maken voor hun partij en standpunten. 
Gek dat er lieden bestaan, ene Arnoud van Doorn – notabene een ex PVV’er – die zich tot de islam bekeerde en die zich populair maakt onder de moslimbevolking. Daarnaast geeft hij uiting aan zijn voorkeur voor ISIS, een bloeddorstige organisatie waaraan Van Doorn z’n tevens tot de islam bekeerde zoon aan heeft uitgeleverd. Een organisatie die tienduizenden levens op hun naam heeft staan en die slechts uit zijn op de verovering van de totale wereld om hun kalifaat te stichten. Dat hangt deze Van Doorn aan Bovendien heeft hij een account onder de naam Metapod9000 waarbij hij filmpjes plaatst die het geweld van de islam verheerlijken. Ieder z’n pleziertje. Maar een aanhanger van HUT en voorstander is van een club die de wereld wenst te verenigen in één islamitische staat/ kalifaat, die wordt geregeld door een islamitische wetgeving (sharia), is geen beste voor Nederland.

Bewonder deze man’s videokanaal:
BronEn zie hoe hij extremistische filmpjes plaatst. Van Youtube mag het.

Bron

 
 De pagina waarop deze Arnoud van Doorn trots op zijn tot de islam bekeerde zoon naar Syrië gaat is inmiddels verwijderd van Facebook. Maar het nieuws is nog wel te bewonderen  

Maar wat als je Geert Wilders heet en je standpunten duidelijk anti islam zijn? Dan wordt er aangifte tegen je gedaan en roept de Linkschen Gutmensch massaal op om de website van Geert Wilders te slopen, te rapporteren en het “helpcentrum” van Facebook doet dat dus braaf.  

Daarentegen blijven haatdragende websites zoals deze doodleuk staan:

 


Concluderend: het helpcentrum van Facebook meet met twee maten en moet wel uit lieden bestaan die anti-Israël, antisemitisch en pro-islam zijn. Voor zover is duidelijk.

Facebook is Fakebook!!!


Amsterdam, 17 maart 2015

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten