zondag 1 maart 2015

Enough is Enough!!!


                    Genoeg is Genoeg

 


Enough.....is Enough


                                                        

door Mathilde van Vliet


Stel, je hebt als kind een aantal jaar in Israël gewoond en na een leven in Nederland met nog altijd een binding met Israël weet je op een dag dat je het zat bent om elke dag maar weer anti Israël berichten te lezen in mainstream media en je ziet om je heen het antisemitisme groeien, vooral onder de islamitische bevolking. Wereldwijd vinden er vanuit de islam aanslagen plaats op ongelovigen, Christenen, andersgelovigen en uiteraard is het conflict tussen Israël en de omringende Arabische landen nog altijd hét nieuws van de dag, waarbij vooral de Israëliërs en Joden het moeten ontgelden, want ‘zíj zijn de kwaaie pier, zíj willen geen vrede’.

Als je dat jaar in, jaar uit hoort en je hebt zelf binding met een land waar je in je jonge jaren hebt gewoond, dan breekt er op een dag iets. 

Fora
Mensen verenigden zich op allerlei internetfora, waarbij vooral Facebook de laatste jaren erg in trek is, omdat je makkelijk zelf een groep kunt oprichten, waarbij Facebookgebruikers zich kunnen aanmelden, afhankelijk van hun interesses en belangstelling. Voor elk onderwerp bestaat wel een groep.

Groepen die pro-Israël waren groeiden fors en wonnen snel aan terrein, waarbij ook besloten groepen werden opgericht om te voorkómen dat er leden met antisemitische inslag lid werden. Daarnaast werd er een klimaat gecreëerd binnen het besloten forum waarbij leden vrijelijk hun mening konden spuien zonder bang te zijn dat vrienden, kennissen of zelfs werkgevers hen op de vingers zouden kunnen tikken.
Voor hun mening.......

Zo gebeurde het dat het gevoel van onvrede ten aanzien van de berichtgeving over Israël groeide, want er werden aan de ene kant in de dagelijkse linkse media vele berichten geplaatst over Israël die gewoonweg niet waar waren of zeer - politiek rood - gekleurd, waarbij vooral de indruk werd gewekt dat Israël in alles de foute partij was.
Aan de andere kant waren er media – veelal gerelateerd aan Israël en USA – die met totaal andere nieuwsfeiten kwamen. Er is namelijk en groot verschil tussen nieuwsBERICHTEN en nieuwsFEITEN.
Werd er in het NOS journaal gesproken over “arme Palestijnse kindertjes die doodgeschoten waren door Israëlische soldaten”;  in Israëlische media kwam juist het omgekeerde naar voren; niet de Israëlische soldaten hadden kinderen en volwassen burgers verwond of doodgeschoten, het bleek dat Hamas of andere gewelddadige Palestijnse groeperingen erachter zaten.
De bewijzen werden geleverd dat het volk van Nederland een rad voor ogen werd gedraaid. 

 
Waarom die haat tegen Israël?
                                
Er worden heel veel goed onderbouwde berichten in de diverse fora geplaatst met ook zeer nuttige bijdragen van bijvoorbeeld Likud, Jerusalem Post, The Postonline en meer niet-links gerelateerde nieuwsbronnen.
Het gaat hierbij vooral om het plaatsen van dergelijke berichten om aan te tonen dat er nieuwsfeiten worden verdraaid, dat Israël altijd de gebeten hond is en dat er ronduit leugens worden verteld over Israël, Joden en dat juist de Palestijnen alle (financiële) steun en positiviteit krijgen van Nederlandse media en politieke partijen.
Mensen die het zelfs wagen achter Israël te staan worden uitgefoeterd voor “mensenrechtenschenders” en dat “Israël de schuldige waardoor er geen vrede komt in het Midden-Oosten".
De werkelijke antisemieten mogen vrijelijk hun Palestijnenpropaganda verkondigen op universiteiten, haat prediken in moskeeën en uitgaanscentra in Nederland. Met toestemming van de Nederlandse regering.
Uiteraard.
Dat gezegd en gelezen te hebben maakte een enorme machteloosheid maar vooral woede los onder diverse pro-Israël groepen. 
 
Demonstratie
Men begon met brainstormen over hoe men deze gekleurde media, de vooringenomen politiek en vooral de leugens ten aanzien van Israël konden aanpakken. In plaats van achter de computer verontwaardigd te zijn, riep men op tot actie. En wel op De Dam.

In januari volgde de eerste aanzet tot een demonstratie. Een pro-Israël site Time To Stand Up For Israel o.l.v. Sabine Sterk en Brenda Aartsen werd in het leven geroepen en binnen no time had de site meer dan 1500 leden. Er werden voorbereidingen getroffen voor een grote demo op De Dam te Amsterdam, waarbij gastsprekers zouden komen en waarbij men opriep in alle pro-Israël fora zich massaal te melden.
Binnen enkele dagen was er al veel geregeld, er zouden - volgens de diverse fora –iets van 300 mensen komen, sprekers waren uitgenodigd en iedereen keek er naar uit en leek er zin in te hebben.
Totdat de aanslagen op Charlie Hebdo gebeurden..........

 
Daarna veranderde de sfeer snel: er zouden serieuze bedreigingen aan het adres van de organisatie zijn gedaan, er werd druk uitgeoefend van verschillende kanten, er ontstond wrevel tussen groepen onderling, maar bovenal: de veiligheid kon niet gewaarborgd worden op De Dam, wegens bedreigingen vanuit moslimkringen en extremistische activisten.
 
De demonstratie werd verzet naar zondag 1 maart 2015: TIME TO STAND UP FOR ISRAËL
 
De doelstelling luidde: 
 
Wij staan onvoorwaardelijk achter Israël, het Israëlische democratische beleid en haar bewoners en streven het volgende na:  
  • Het indammen van antisemitisme en anti-Israël sentimenten in de samenleving
  • Boycot van Israël en Israëlische producten wordt opgeheven.
  • Een eerlijkere berichtgeving inzake Israël in de media met andere woorden tegen media terreur tegen Israël.
  • Wij tonen onze solidariteit voor de slachtoffers van terreuraanslagen in Israël en Europa
 

                            1 maart 2015, De Dam Amsterdam
 Met iets van 300 Pro-Israël aanhangers werd het een groots festijn daar op De Dam te Amsterdam waarbij de sfeer uitermate goed te noemen was. De organisatoren Sabine Sterk en Brenda Aartsen hadden uitgepakt en echt hun best gedaan met muziek, sprekers en de gehele entourage. De vele Israël vlaggende bezoekers zwiepten de sfeer flink op met betrokkenheid, plezier, spandoeken, vlaggen, gezang, vrolijkheid en dansen op muziek.

Sprekers waarbij Sabine Sterk een inleidend verhaal maakte en werd gevolgd door Nati Rom, Wim Kortenoeven, Joran van Klaveren en David Pinto maakten het verhaal compleet.
 

Hulde voor de organisatoren, de sprekers en mensen die achter de schermen veel werk hebben verzet.

 


 
Amsterdam, 1 maart 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten