maandag 7 maart 2016

‘Dood aan de Joden’ valt in Amsterdam onder de vrijheid van meningsuiting

Het iedere week opnieuw met propaganda folderen en het zwaaien met een Palestina-vlag die symbool staat voor 'Weg met Israël, en dood aan de Joden' valt onder de vrijheid van meningsuiting.

 
door Mathilde van Vliet
[ binnen via e-mail, naam bij eenkoppige redactie bekend]

Vlaggen
Scène zaterdagmiddag: midden op de Dam en pal voor het koninklijk Paleis staat beroepsactivist Simon Vrouwe samen met een groep van vijf of zes Arabisch uitziende mannen en vrouwen - uitgedost met Palestina vlaggen, speldjes en hoofddoek - te demonstreren. Gemonteerd op een fiets met aanhangwagen zijn stokken waaraan Palestina-vlaggen wapperen, en er staat een middelgrote stellage van metalen buizen waarop spandoeken hangen met anti-Israëlische propaganda. Om de vlaggen-fiets en de buizen-stellage heen liggen tientallen posters, foto’s en teksten op de grond uitgestald, en er ligt ook een petje met geld voor donaties.
 
[Bron: geenstijl]  -   [Foto: Maarten Brante] 


Enkele meters verderop staat een politiebusje met agenten in uniform. Een stuk of vijf staan buiten het busje en kijken naar de demonstratie, maar grijpen niet in. Ik ga naar de agenten en leg uit dat hier een demonstratie plaatsvindt met straatverkoop en dat daarvoor vergunning nodig is. Ik vraag of zij dat willen checken en eventueel gaan verbieden. Een agent zegt deze demonstratie is toegestaan. Ik daag hem uit door te zeggen dat dit niet het geval is.

 
 
Illegale verkoop
Als ik zie dat een voorbijganger geld overhandigt aan Simon Vrouwe ga ik nogmaals naar de agenten toe. Daarop slaan zij me in de boeien op grond van 'verstoring van de openbare orde'. Ik word in het busje naar het politiebureau meegenomen, moet al mijn zakken legen, mijn broeksriem en de veters van mijn schoenen verwijderen. Ik word opgesloten nadat ik heb uitgelegd dat ik ten onrechte ben aangehouden en dat ik niets zal ondertekenen. Anderhalf uur later sta ik weer buiten. Een procesverbaal zal ik via de post krijgen.

 

Jodenhaat
In de ogen van de goegemeente bestaat het 'incident' uit mijn zogenaamde orde-verstoring. Het iedere week opnieuw met propaganda folderen en het zwaaien met een Palestina-vlag die symbool staat voor 'Weg met Israël, en dood aan de Joden' valt onder de vrijheid van meningsuiting.

 

Haneen Zoabi, "ontroerend" antisemitische toespraak:
 

 
 


Nederland, shame on you!!
 
 
Amsterdam, 7 maart 2016

20 opmerkingen:

 1. Teken ook de petitie aan college van B&W
  https://www.change.org/p/college-van-b-w-municipality-board-amsterdam-een-israel-haat-op-de-dam-no-israel-hate-on-dam-square

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen Israel haat op de Dam / No Israel hate on Dam square  לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר
  "Thou shalt not bear false witness against thy neighbor".
  "Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste"....
  Het negende gebod!!!
  The ninth commandment!!!
  Sinds 2014 worden er propagandistische leugens verteld over Israel op de Dam. In de nabijheid van het nationaal monument worden Israëlische toeristen en pro Israel mensen agressief bejegend als men de discussie aan wil gaan. Wij van 'Time to stand up for Israel' zijn van mening dat hier sprake is van eenzijdige ongeverifieerde leugens en opruiing. Hier staat Amsterdam toch niet voor ? Stop deze Israel haat op de Dam.
  Since 2014 propagandistic lies are being told about Israel at Dam square. In the proximity of the national monument Israeli tourists and pro Israel people are treated in an aggressive way when engaging in a discussion. We of 'Time to stand up for Israel' think this is a case of one-sided uncertified lies and excitement. Amsterdam does not stand for this does it? Stop this Israel hate at Dam square.

  https://www.change.org/p/college-van-b-w-municipality-board-amsterdam-een-israel-haat-op-de-dam-no-israel-hate-on-dam-square?recruiter=74290716

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lokale beroeps antisemiet zaait zijn haat tegen Israël klaarblijkelijk ongehinderd en op staatskosten in het publieke domein. Dat moet stoppen in Mokum!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Anti semiet "? Beroep? Kan ik daar op solliciteren? Is er een opleiding voor? Op staatskosten? Haat? Ik kan het niet helemaal volgen. Sorry hoor, als je niet zo'n verlichte geest hebt als waar u kennelijk over beschikt, ontgaat je wel eens wat. Daarom, verklaar u nader. Staatskosten? Betaalt de staat Simon Vrouwe om daar te staan? Heeft u daar bewijs van in de vorm van een copie arbeidscontract of loonstroken? Heeft u ooit van de vrijheid van meningsuiting gehoord of bent u de mening toegedaan dat dit een prerogatief is dat uitsluitend aan zionazisten zoals u en IOF mensenrechtsverkrachtende soldaatjes op vakantie is voorbehouden ?

   Verwijderen
 4. Als Simon Vrouwe "Dood aan de joden" mag zeggen, mag ik "Dood aan de Palestijnen" zeggen! Dat is natuurlijk lood om oud ijzer, want iemand dood wensen of een bevolkingsgroep dood wensen, vind ik verwerpelijk!
  Ik vind de verkondiging van dit soort meningen minder erg als de goedkeuring die het gemeentebestuur van Amsterdam geeft, door hun zwijgzaamheid en deze mening hierdoor goedkeuren. Immers wie zwijgt stemt toe!
  Verder wil ik zeggen dat de hier verblijvende moslims al in hoge mate besmet zijn met de mening dat Israël van de kaart geveegd moet worden!
  Als je voor een menig uitkomt die tegen de hunne is, word je voor 'vuile joód uitgescholden!
  Ik heb vroeger altijd met plezier met Marokkanen gewerkt.
  Echter toen Komeiny zijn terreur begon in Iran, werd als bij donderslag bij heldere mening de islam een kwaadaardige religie.
  Ik werkte toen in 4 ploegendienst en tijdens de Ramadan ontstonden er vechtpartijen in de bedrijfskantine en werden moslims die toen vanwege de 4 ploegendienst moesten eten, zo de kantine uitgeslagen!
  Ik heb deze voortschrijdende onwikkelingen hierin met grote zorg gade geslagen.
  En kijk nu?
  Een vergelijk met de houding van veel Nederlanders met Wilders en de stemming tegen moslims, versus de Shoah aan alle kanten mank lopen.
  De joden waren een beschaafde groep mensen die ondanks de eeuwenlange onderdrukking, beschaafd bleef.
  Marokkanen en dan vooral de jongeren, vind ik lomp en asociaal!
  Daar krijgen we nog véél meer ellende mee!
  Ik heb grote bezwaren tegen de introductie van de islam, maar nog veel meer met de moslims knuffelaars!
  Weg er mee, deze kwaadaardige religie hoort hier niet thuis en moslims evenmin!
  Gematigd of extreem, ze verkondigen allebei het zelfde en dat is de Jodenhaat.
  Alleen schreeuwen de extremen dit terwijl de gematigden hier niet over praten met een Nederlander!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is in het Nederlands taalgebied, maar uiteraard ook daarbuiten, een aantal propagandisten voor de zionistische entiteit die het doorgaans niet al te nauw neemt met de waarheid. Zo het bericht van deze "Mathilde" over israelis die lastig gevallen en agressief bejegend zouden worden op de Dam. Het tegendeel is het geval. Enige tijd geleden meenden israelis of althans gelijkgestemden het materiaal van Simon Vrouwe op de Dam te kunnen ( ongestraft ) besmeuren met pannenkoekendeeg uit flessen. Bij een andere gelegenheid waren enig lieden actief in het leger van dat land van mening dat Simon Vrouwe niet het recht had om zijn mening vrij uit te dragen, net zoals dat in israel geldt. Nu is het hier niet israel en dus gaat het niet aan dat israelis menen hier de wet te kunnen komen stellen. Ik weet het niet zeker maar ik heb vernomen dat deze 4 types door de politie zijn opgepakt. Verder bedient het pro israel volkje zich van lieden die zich uitdossen met hoed en joods religieuze kleding, inclusief baard die allerlei esoterische teksten uitbraakt op de Dam. Helaas ontgaat het de man die naar ik vernam uit Eindhoven afkomstig is, dat de Nederlandser doorgaans niet erg goed is ingevoerd in de esoteriek. Vandaar dat zijn teksten ook maar weinig effect sorteren.
  Het blijkt dat het doorgaans weinig problematisch is om berichten van pro israel groeperingen te pareren aangezien zij zich doorgaans bedienen van leugens en propaganda. De gedocumenteerde waarheid daar tegenover stellen is doorgaans voldoende de boodschap van hun hetzerige propaganda te elimineren. Geef het nu gewoon toe. BDS zal overwinnen waar raketten versaagden. Israel zal deze strijd verliezen. Onze laatste overwinning is het nu na jarenlang door ons gevoerde strijd, door G4S beeindigen van bedrijfsactiviteiten in israel en de bezette gebieden. Deze strijd heeft jaren gekost maar G4S heeft uitiendelijk eieren voor haal geld gekozen. Ik heb me laten vertellen dat Hewlett & Packard de volgende kandidaat wordt die zich in de onverdeelde BDS aandacht kan gaan verheugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Simon Vrouwe zegt helemaal niet "dood aan de joden ". Dat zegt u. Uw anonimiteit zal u niet redden. Ik dien aanklacht tegen u in wegens racisme. U weet helemaal niets. Ik vermoed dat u een simpele nauwelijks geletterde man bent die niet in staat is zélf te denken zoals Emanuel Kant al aanried met Sapere Aude.
  U moet eens aan de Ukrainers, de Polen en de Russen vragen of die joden zo beschaafd waren. Het Arenda systeem gaf de eerdergenoemden voldoende aanleiding het niet met u eens te zijn. De Khmelnitsky opstand kwam echt niet uit de lucht vallen. Daar waren eeuwen van onderdrukking en uitbuiting aan vooraf gegaan! Werp ook eens een blik op : Jewish History, Jewish Religion, The Weight of Three Thousand Years van Israel Shahak
  http://www.biblebelievers.org.au/jewhis1.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zootje ongeregeld dat tegen het bestaan van het soevereine Israël ageert en leugens over Joden verspreid is geen ras. Dat moest er nog bij komen! Het enige wat van zulke mensen gezegd kan worden is, dat zij geen respect voor zichzelf hebben. Daarom liften zij mee met de Joden - waarschijnlijk in de hoop van dit duizenden jaren oude volk dat talrijke keizerrijken en vervolgingen heeft overleefd, een graantje mee te pikken. Dat gaat ze niet lukken, natuurlijk. Alleen door zélf iets te presteren kun je een plek in de geschiedenis verzekeren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Nestor Makhno, je kletst maar een end raak!Simon Vrouwe wordt gesteund door Amin Abu Rashed, alias Abu Eenarm, wat een Hamas vertegenwoordiger is in Nederland. Lekker crimineel antisemitisch zootje dus, waar de overheid niet tegen optreedt.
  Jacques, Amstelveen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dus als je met een Palestijnse vlag staat betekend dat dood aan de Joden uhhhhhhh

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je enigszins bekend bent met het palestijns gedachtengoed weet je dat het antwoord JA is!!

   Verwijderen
 10. Wat een leugens. Lekker makkelijk ook om alles als propaganda weg te zetten. Als je de feiten niet aan kunt moet u er wat aan willen doen om er voor te zorgen dat ze niet meer voorkomen. En een Palestina vlag staat gelijk aan het recht op zelfbeschikking voor de Palestijnen. Weerleg inhoudelijk de demonstratie op de dam als u dat kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat veel zwarte en gekleurde Zuid Afrikaners weer hartstochtelijk terug verlangen naar Apartheid met zo'n corrupt ANC.

   Verwijderen
 11. @Antiapartheid, lees eens het boek “150 Palestijnse fabels”:

  "Dat zijn natuurlijk die fabels die zoveel mogelijk schade willen toebrengen aan Israël. Het zijn vooral deze die het gemakkelijkst in het geheugen liggen en waarbij de lezer of de toehoorder absoluut niet hoeft na te denken. Ik heb er enkele op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld: Israël is een apartheidsstaat waarbij men Israël probeert te linken aan de meest verfoeilijke regimes ter de wereld en vergelijkt met nazi-Duitsland. Men spreekt over de bezetting van de West Bank. Men spreekt bewust over een bezetting omdat dit beeld is gelinkt aan de nazi’s."

  By the way: Palestina bestaat officieel niet eens dus als er een handvol Marokkanen antisemitische leuzen staan te scanderen op de Dam, dan is dat schadelijk.

  Frans Graaf, Amstelveen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze zelfde idioten stonden te demonstreren tegen Zuid Afrika. En waar zijn ze nu? Terwijl Zuid Afrika onder president Zuma naar de knoppen wordt geholpen? Waar zijn hun protesten tegen Robert Mugabe die Zimbabwe plundert en uithongert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een steekhoudend argument, ik wilde zelf ook zoiets zeggen.

   Verwijderen
 13. Laat die sjikse maar lullen lekker doorgaan zo maak je de arabieren de nieuwe joden en iedereen weet hoe dat afloopt we hebben niets geleerd en de marokanen willen niets leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Is het nou niet eens mooi geweest met dat walgelijke middeleeuwse antisemitisme ?!! Die Simon Vrouwe mag daar maar altijd staan met z'n achterlijke karretje, maar als de Joden en Nederlanders daar zouden staan tegen 'Palestina', dan zou je eens wat horen ! Bah, moslimknuffelaars zijn landverraders !!!

  BeantwoordenVerwijderen