donderdag 4 mei 2017

4 Mei Dodenherdenking WOII


4 Mei 1940-1945 - 2017, Voor Hen die Vielen


bron
 
 
"Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."

 



door Mathilde van Vliet  







Herdenken
Zolang ik me kan herinneren herdenken we de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog. Van huis uit – met ouders die beiden de oorlog hebben meegemaakt en overleefd – was het regel hierbij stil te staan. Net zoals we aandacht besteedden aan Kerst, Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag, etc. Ook al zijn we niet gelovig opgevoed.
Het is traditie.
In de Verenigde Staten van Amerika is het min of meer verplicht dat iedere Amerikaan stilstaat bij de nationale feestdag 4th of July. Winkels zijn ’s avonds gesloten, sportclubs doen de hele dag hun deuren dicht, omdat men zich voorbereid op het feest ’s avonds: Onafhankelijkheidsdag.
Hetzelfde geldt voor Thanksgiving, Labor Day, Veteran’s Day, Halloween, etc. naast de Christelijke feestdagen.
Daar wordt het van je verwacht heel goed stil te staan bij tradities, waarden en normen van het land waarin je leeft, je komaf, je familie. 


Tradities afgeschaft
In dit land zien we sinds enkele jaren een kentering in gebruikelijke feestdagen. Op scholen moeten Nederlanders zich ineens gaan aanpassen aan ramadan, suikerfeest en slachtfeest van de moslims.
Er wordt gemorreld aan Pinksteren, Pasen en wie weet in de zeer nabije toekomst ook aan Kerst. “Want Kerst is alleen maar een vreetfeest.”
Volgens hen die zich niet wensen te confirmeren aan Nederland.
Maar dat is niet de enige reden. 
De ware reden is dat er aan de tafelpoten van onze eeuwenoude tradities wordt gezaagd.


Protesten 
Al sinds 2011 begonnen er ineens vanuit allerlei groeperingen protesten te ontstaan om Zwarte Piet af te schaffen. Wanneer je je verder verdiept in deze radicale groeperingen zie je gevaarlijke banden tussen zwarte groeperingen en islamitische antisemitische Hamas aanhangers, zoals Abou Jahjah, de banden via zijn netwerk met bijvoorbeeld Hamas en Hezbollah. De sympathie voor Al-Qaida wordt niet onder tafels of banken geschoven.
Hoe kan dat?
Die netwerken internationaal bestaan al lang. Ze zijn al uitgebreid beschreven, waaronder hier en daar.
Jarenlang konden deze organisaties hun gang gaan, zich wereldwijd verspreiden en dankzij social media bereikten ze een groter publiek dan ooit tevoren.
Meerdere kleine groepen steunden elkaar in de strijd tegen racisme, ongelijkheid en apartheid. Terwijl als je de groeperingen nader bekijkt, dan doen ze zelf aan racisme. Van Movement X is bekend dat ze “zullen vechten tegen de witte overheerser” 
In Nederland zijn een Sylvana Simons, Anna Steijn/ Anousha Nzume en Quinsy Gario de belangrijkste jankers om Zwarte Piet af te schaffen en alles dat maar riekt naar slavernijverleden aan te kaarten bij de media.
~~~
Groeperingen als sharia4belgium bestrijden het liefst allereerst de Joden, dan de Christenen en alles dat niet moslim is. Overbodig te noemen dat de vroegere voorman van sharia4belgium, de Libanees Abou Jahjah nu voorzitter is van Movement X.
~~~
Twee jaar geleden verstoorden relmakers de Dodenherdenking op De Dam. Een stel aanhangers van anti Zwarte Pietenbeweging dachten een statement te maken voor “hun leed” tijdens Dodenherdenking die in de verste verte iets te maken heeft met het Lijden van de Negroïde Medemensch.
Ook de gekleurde Nederlanders – in ieder geval de achterban van Prins Gario en zijn doorgesnoven lakeien – zouden het liefst 4 en 5 mei afschaffen, want het gaat niet om hen en dus hebben ze er niks mee te maken.
Lijdende medelanders van islamitische komaf verstoren al jaren de Dodenherdenking her en der in het land.  
~~~
Een radicale aanhanger van de ErdoganTurkenpartij  Denk - ene Ali Tsouli - heeft ook een belangrijke mededeling over de Holocaust plus Dodenherdenking: “(…) als wij in Nederland ook eens met z'n allen gaan kijken naar het feit en gaan herdenken dat er tientallen Marokkaanse soldaten in 1940/45 zijn gesneuveld in Zeeland en honderdduizenden elders in Europa voor Europa! Gesneuveld in een gevecht tegen de NAZI'S voor de VRIJHEID van o.a. NEDERLAND.”
En hij meent het ook nog.
Op Facebook schrijft hij het volgende: (...)“Bijvoorbeeld het feit van de heldhaftige verzetsstrijders ( o.a de Marokkaans/islamitische soldaten in Zeeland ) versus de Nederlands/christelijke landverraders ( Nsb-ers, Nederlanders met blond haar en blauwe ogen). Dat gebeurde toen dus en is gewoonweg een feit !” (...)  Zij en al hun racistische soortgenoten moeten vandaag op 4 mei een lesje echte Nederlandse oorlogsgeschiedenis krijgen en zich vervolgens diep gaan SCHAMEN !!!! (...) Als wij in Nederland ook eens met z'n allen gaan kijken naar het feit en gaan herdenken dat er tientallen Marokkaanse soldaten in 1940/45 zijn gesneuveld in Zeeland.” 
 
En dan hebben het hier over een handjevol Marokkanen die voor het Franse leger vochten en ook weer levend mee terug gingen naar Frankrijk; misschien dat een enkeling verdronk in Zeeland. Hoe spijtig, maar ja, oorlogstijd.

"De groep van Daoud, sergeant die leiding had over 34 soldaten, was licht bewapend en wist te overleven samen met 25 anderen. Om aan de vijand te ontkomen, trokken ze hun uniform uit en sprongen in de Schelde. Na een koude zwemtocht van ruim twintig kilometer werden ze opgemerkt en opvangen door een Nederlander. Van hem kregen ze kleding, eten en onderdak. Na twee dagen onderduiken, werden ze op weg geholpen naar België en van daaruit konden ze terug naar Frankrijk”[ Meike Huber]." 

Maar ook de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam, dhr. Aboutaleb, beweerde 13 jaar geleden iets heel anders.
Zeker een islamitisch dingetje.

 

 
 
Vluchtelingen
Er is dit jaar weer een nieuw protest ontstaan: radicale linke actievoerders vinden dat tijdens Dodenherdenking moet worden stilstaan bij de vele drenkelingen die zijn gevallen onder de ‘so called vluchtelingen’ die op weg waren naar het Beloofde Rijke Europa vanuit zgh. “oorlogsgebieden” en die daarbij verdronken op zee.
Met andere woorden: economisch afhankelijke en dus bijstandsgerechtigde burgers uit niet oorlogsgebieden (“vluchtelingen”) die door de asielindustrie massaal naar Europa worden getransporteerd bleken achteraf toch niet zo bijster clever om de juiste reis 'all inclusive' te hebben geboekt. Zij die daar wel in slaagden, kunnen gewoon driemaal per jaar op vakantie naar land van herkomst. Nederland, het walhalla voor klaplopers.
Ja, “zegt men dan ook nog: “de vluchtelingen van nu zijn de verzetsstrijders van toen.” En dan hebben we het over wilden uit islamitische landen waar geen oorlog is. Moslimse lieden die zich “vluchteling” noemen met een diepgewortelde haat tegen Joden.
De verzetsstrijders....

Nieuwmarkt, Amsterdam.
De plek waar Joden zich moesten verzamelen
 voor deportatie...bron
Activist Rikko Voorberg leek het wel aardig om op de Dam de dobbernegers te herdenken, tegelijkertijd met de Dodenherdenking van de gevallenen van WOII.

Het CIDI tekende terecht protest aan, maar uiteraard trok de Joodse organisatie aan het kortste eind, zoals wel vaker gebeurt in het almaar antisemitischer wordend Nederland zodra het over de positie van Joden in ons land gaat.
Burgemeester Van der Laan kon de demonstratie niet verbieden. “Er zijn dan ook geen wettelijke gronden om de demonstratie op voorhand te verbieden." Rikko Voorberg's 4 mei-vluchtelingenherdenking zal worden verplaatst naar de Nieuwmarkt.


Godgeklaagd!
Misschien een idee om de wet eens aan te passen om asocialen en disrespectvolle figuren op hun plek te wijzen. 
Het is dus niet wenselijk dat dobbernegers uit de asielindustrie, die niets maar dan ook niets met Nederland of Europa te maken hebben, worden herdacht op een Nationale Dodenherdenking die slachtoffers en nabestaanden van WOII aangaan.
Anders zouden we ook de slachtoffers van 'The Titanic' of 'The Herald of The Free Enterprise' maar eens moeten gaan herdenken, juist op 4 mei.
Leuk!
Daar zijn dus nog 364 andere dagen van het jaar voor.

 
Dodenherdenking
Dodenherdenking is niet meer zoals het geweest was. Er zullen en moeten bruine, zwarte, licht/ donkergetinten en islamitische kinderen in beeld gebracht worden. Want dat geeft natuurlijk een “afspiegeling van de samenleving”. Dat is belangrijker dan de oude generatie die vocht voor dit land. De kinderen hebben geen idee waarvoor ze een bloem leggen, want historie zegt hen niets, behalve die van hun eigen voorouders of waar hun ouders interesse in hebben: slavernijverleden, Palestina, islamisme.
 
Hierin worden ze ook bijgestaan door hoogvliegers van de Erdoğan-tentakelpartij DENK, die Nederturken met nazi-slachtoffers menen te vergelijken. De stakkers.
Denkturken en Marokkanen zien het liefst die hele herdenking afgeschaft, want daar hebben zij niets mee te maken. Zij zijn in eerste instantie moslim, dan Turk/ Marokkaan en dan – wanneer het hen uitkomt – ook nog Nederlander.
 
Vrijheid
Deze mensen zouden zich moeten realiseren dat de vrijheid die ze nu hebben niet zo logisch is. Daar is voor gevochten vanaf WOII door mijn voorouders, onze Nederlandse voorouders. De wederopbouw vond plaats door de generatie na de Tweede Wereldoorlog. Door onze voorouders.
Daarmee is niet gezegd dat we niet stilstaan bij overige oorlogen of gruwelijke daden tegen de mensheid. Dagelijks worden we met de meest weerzinwekkende beelden geconfronteerd via tv en overige media. Dat is afschuwelijk en dat zou niet mogen gebeuren. Maar toch heersen er oorlogen over deze wereldbol, waar wij vaak niets aan kunnen veranderen.
Maar kijk een deurtje verder dan alleen je eigen donkere huidskleurtje.
Verdiep je eens in de de massale slachtpartijen in Afrika tussen Tutsi’en Hutsi’s.
Of de onderdrukking van vrouwen in islamitische landen als Saoedi-Arabië, Iran, Irak, Afghanistan maar ook Marokko en Turkije.
De slavenhandel in Arabische landen en Afrika. Dat vindt nog steeds plaats. daar nemen ze het niet zo nauw met mensenrechten.
Het onrecht en moord op Armeniërs, Christenen in een land als Turkije. Dat nu bij de EU komt.
Maar daar hoor je deze malloten niet over. Dat kost waarschijnlijk teveel moeite als je je daar mee gaat bemoeien. Makkelijker is in de bijstand te hangen en alle soepsidie op te slurpen.
Het zou getuigen van moed als deze groeperingen zich daadwerkelijk bezig gaan houden met mensenrechten en niet landen als Nederland gaan uithollen met hun vervelende statements over discriminatie en slavenhandel. 

 
Begin met herdenken en respecteren van de tradities in het land waarin je woont.
Doe je dat niet, dan plaats je je zelf buiten de maatschappij.
 
Stop met beledigen van Nederlanders die gedenken.
 
Interesseert het je niet, houd dan in ieder geval je gettoblaster even 2 minuten stil. Zou dat lukken?
 
 
Tot slot
De Telegraaf vraagt zich af of het op 4 mei alleen over onze oorlog moet gaan.
Het antwoord daarop luidt: Ja. "Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties."
 
Opdat wij nooit vergeten.....
Amsterdam 4 mei 2017 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten