zaterdag 6 mei 2017

Pim Fortuyn: 15 Jaar Herdenking

Pim Fortuyn

19 februari 1948 -  † 6 mei 2002







Ter nagedachtenis van Pim Fortuyn, organiseert de politieke partij van Fortuyn, waar het allemaal mee begon - Leefbaar Rotterdam - een herdenking op 6 mei a.s.


Op 6 mei 2017 is het precies 15 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Zijn haarscherpe visie op de multiculturele samenleving, Europa, bureaucratie, de gezondheidszorg en het onderwijs, is nog altijd zeer actueel. Toch lijkt de gevestigde orde nog maar weinig van Fortuyns waarschuwingen en aanbevelingen te hebben geleerd. Tijd om een statement te maken richting Den Haag!

De herdenking vindt plaats bij het standbeeld van Fortuyn aan de Korte Hoogstraat. Bekende sprekers zullen de aanwezigen meenemen in hun herinneringen en visie op Fortuyns gedachtengoed, waaronder:

Joost Eerdmans (partijleider Leefbaar Rotterdam)
Wierd Duk (journalist/historicus)
Martin Bosma (TK-lid PVV)
Afshin Ellian (professor rechtsgeleerdheid/columnist)







Daarnaast zal de jury van de Pim Fortuyn Prijs de winnaar van 2017 bekend maken. De prijs wordt uitgereikt door Rita Verdonk in bijzijn van schrijver en columnist Leon de Winter (winnaar 2016).

Het programma wordt omlijst door live muziekoptredens van Lee Towers en om 18:06 uur twee minuten stilte.

Geïnteresseerden uit het hele land zijn van harte welkom om deze bijzondere herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Wij hopen op uw massale aanwezigheid. Samen houden we de fakkel van het Fortuynisme brandende en kunnen we een statement maken richting Den Haag.


Tijd en Locatie
Zaterdag 6 mei 2017, 16:15 uur - 18:08 uur
De Pim Fortuynplaats aan de Korte Hoogstraat te Rotterdam
Route en parkeren
Vanaf Centraal Station neemt u Metro E (richting Slinge) naar metrostation Beurs. Vanaf hier loopt u in 3 minuten naar de Korte Hoogstraat.
Parkeren is mogelijk in de Q-Parkgarage (Koopgoot) aan de Bulgersteyn 5 en parkeergarage WTC aan de Leeuwenstraat 2.

Bron  Leefbaar Rotterdam







Loquendi Libertatem Custodiamus



 
 
 
Amsterdam 6 mei 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten