maandag 1 januari 2018

De Vrouwelijke Helden Van 2018


 

 

Nu al...........
 

door Mathilde van Vliet
 
 

Het nieuwe jaar is slechts enkele uren oud en vrouwen in Iran hebben nu al voor elkaar gekregen dat ze wereldwijd als helden worden gezien.

 
Terwijl in ons land “feministen” wereldwijd schurken tegen de “witte, nare boze man” met hun #metoo acties, flikken vrouwen het in Iran om middels demonstaties hun onvrede ten aanzien van het islamitische juk kenbaar te maken waar ze niet meer onder willen leven.
Met name de hoofddoek en chadors worden gezien als uitermate onderdrukkend, welke niets bijdragen tot de verzelfstandiging en groei van de vrouw. Sterker nog: het werkt belemmerend in al hun vrijheden, want niets is zo vernederend je uiterlijk gedwongen te verstoppen omdat de conservatieve islamitische en overheersende man dat eist en hen oplegt onder die doeken verder te leven.
 
 
Vrouwen in Iran voor de islamitische revolutie 1979, foto
In Iran leefden vrouwen voor 1979 in een vrije omgeving. Ze kleedden zich Westers, hadden alle kansen en hadden niets te vrezen. Dat veranderde na de islamitische revolutie van 1979, toen de religieuze waanzin toesloeg. 


Nadat het islamitische regime het voor het zeggen kregen, werden vrouwen weggestopt in afschuwelijke gewaden, waarbij slechts een gaasje voor hun ogen hen scheidde van de “bewoonde” wereld. Terwijl de mannen vrij waren om te doen en laten wat ze wilden, zich kleedden volgens de laatste mode, in korte broeken en T-shirts. Vrouwen dienden zich - op straffe van stokslagen of de dood - te verstoppen onder lompen en vodden, opdat hun vrouw-zijn totaal aan het oog van de buitenwereld werd onttrokken.

 
Nederland
In dit land meten nepfeministes van Groen Links een hoofddoek aan om zich “solidair” op te stellen met de doekjesdragende massa in Nederland.
Hoofddoeken worden geëist bij politie, winkels en andere openbare instellingen, terwijl nog geen 5500km verderop vrouwen hun leven op het spel zetten om de hoofddoek kwijt te raken.
De hoofddoekjes en nepfeministes in Nederland zouden zich moeten inzetten voor hun zusters in Iran, waar vrouwen gedwongen bedekt over straat moeten gaan. Zonder enige rechten.

Dan pas ben je een geëmancipeerde  vrouw.  

 
Nepfeministes A.F Dekker en GL.
 
 
 
 


  
 
 
 
Female protester protests
 by taking off her hijab in Tehran Iran,
 uprising 29 Dec 2017  
 
 
 
 
 




“The veil in general is not an innocent piece of clothing. It is indeed a symbol of discrimination.” Safai Darya



Alle lof voor moedige strijdster voor écht feminisme, de Iranese activiste Safai Darya.
Die vrouwen van Iran zijn nu al een held in mijn ogen en verdienen het respect van de wereld voor hun moedige inzet om de hoofddoek en chador af te werpen.

Om met de wijze woorden van Afshin Ellian te eindigen: 

 
 "Ik wens allen een gezond en succesvol nieuwjaar toe: een jaar zonder de islamisten, een jaar zonder de islamitische staat van Iran, een jaar zonder islamisering van Europa."




Een moedige Iraanse vrouw, een demonstrant in Iran, tijdens de protesten tegen de islamitische staat van Iran. Dat is geen grapje: Iran is officieel en dus grondwettelijk een islamitische staat. #IranProtest


 
Amsterdam, 1 januari 2018
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten