maandag 24 december 2018

Jaaroverzicht 2018 Plus De Angst Voor 2019

"Bij de verkiezingen van Provinciale Staten en Europees Parlement 
is de opkomst 
altijd het láágst. 
Die verkiezingen zijn dus bij uitstek 
dé mogelijkheid om 
dat ‘partijkartel’ te breken."



Nederland bevindt zich op de rand van de afgrond, dankzij het kabinet Rutte III dat in sneltreinvaart de Nederlandse bevolking tot het begin van een communistische, totalitaire controlestaat heeft gebracht.

door Mathilde van Vliet


Nederland gaat failliet. Daar kun je de klok gelijk opzetten. Door lastenverzwaring, energieprijzen die niet meer op te brengen zijn, huren en ziektekosten die ongekend stijgen, het onbetaalbare en vooral onzinnige klimaatakkoord, de milieuwaanzin, de leugens die ons op de mouw worden gespeld.
Ondertussen hebben Klimaatpaus Ed Nijpels en de Jessias van GroenLinks gewoon schijt aan elke regelgeving: zolang zij er maar warmpjes bijzitten.
"De elites praten over het einde van de wereld, terwijl de gele hesjes tobben over het einde van de maand." 
En niet te vergeten het MarrakeshPact waardoor we straks letterlijk overspoeld worden door arme, kansloze economisch totaal afhankelijke Afrikanen en Arabieren die als een enorme financiële last op onze schouders zullen drukken en die daarbij dezelfde rechten krijgen als wij.







    Het jaaroverzicht van 2018 (bron o.a. Wikipedia)


Januari
1 januari: Leeuwarden (Nederland) en Valletta (Malta) zijn dit jaar Culturele hoofdstad van Europa.
januariIn Nederland gaan naar aanleiding van een westerstorm voor het eerst 
   alle stormvloedkeringen tegelijk dicht.




                                                 Februari
7 februari: Nederland grijpt bestuurlijk in op Sint Eustatius. De Eilandraad wordt ontbonden zonder dat verkiezingen worden uitgeschreven. Mike Franco, oud-Statenvoorzitter van Curaçao, wordt benoemd tot Regeringscommissaris.
9 - 25 februari: De 23e Olympische Winterspelen worden gehouden in Pyeongchang, Zuid-Korea.
10  februari:Carlijn Achtereekte wint goud bij de Olympische Winterspelen op de 5000 m bij het schaatsen. Ireen Wüst pakt het zilver en Antoinette de Jong pakt het brons op dezelfde afstand. Sjinkie Knegt wint zilver bij de Olympische Winterspelen op het onderdeel 1500 m bij shorttrack.
13 februari: De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra stapt op na meermaals gelogen te hebben dat hij bij een bijeenkomst met Vladimir Poetin was in 2006 en onjuiste informatie naar buiten te hebben gebracht over wat de Russische president toen precies zei.
14 februari: In Parkland, Florida worden zeventien studenten van de Marjory Stoneman Douglas High School gedood nadat de negentienjarige ex-student Nikolas Cruz begint te schieten op studenten, Cruz wordt na zijn daad aangehouden door de lokale politie.
14 februari: Ruud Lubbers overleden
22 februari: Suzanne Schulting wint goud op de Olympische 1.000 meter shorttrack, als eerste Nederlandse shorttracker ooit.
26 februari:  Mies Bouwman overleden.
Hey, Halbe!

Maart
3 maart: In Duitsland kiest een ruime meerderheid van de leden van de    sociaaldemocratische SPD voor een coalitie met de  CDU/CSU van Angela Merkel. Daarmee is de weg vrij voor de vorming van het kabinet-Merkel IV.
maartIn de Engelse stad Salisbury wordt de Russische dubbelspion Sergej Skripal vergiftigd met het zenuwgas novitsjok. Het Verenigd Koninkrijk en andere westerse landen  beweren dat Rusland achter deze chemische aanval zit.
14 maartStephen Hawking overleden
21 maart: Verkiezingen Nederlandse gemeenten vinden verkiezingen plaats.  Tegelijkertijd met de verkiezingen vindt er een niet-bindend referendum plaats over de Wet op de 
inlichtingen- en veiligheidsdiensten uit 2017.
23 maart:Bij een terroristische gijzeling in een supermarkt in de Franse plaats Trèbes vallen drie doden en enkele zwaargewonden. De dader wordt doodgeschoten door de      politie. Islamitische Staat eist de aanslag op. 
25 maart: De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont wordt aan de Deens-Duitse grens door de Duitse polite gearresteerd als hij vanuit Finland met de auto onderweg terug is naar België.
  
April
2 april: Winnie Mandela overleden
20 april: De Zweedse DJ Avicii pleegt zelfmoord in Masqat, Oman. De DJ, bekend van hits 
als Wake Me Up en Levels, werd 28 jaar.
23 april: Louis van Cambridge, derde kind van prins William en Catherine Middleton, vijfde in lijn van troonsopvolging.

Mei
4 mei: Renate Dorrestein overleden
13 mei: De Israëlische zangeres Netta Barzilai wint het Eurovisiesongfestival 
2018 in Portugal met het liedje Toy.
18 mei: Bij een schietpartij op een middelbare school in Santa Fe,Texas vallen zeker 10 doden
19 mei: De Britse prins Harry trouwt met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.
29 meiBij een aanslag in Luik komen drie mensen om het leven. De islamitische IS eist de
     verantwoordelijkheid op.

Juni
12 juni: Wibo van der Linden overleden
18 juni: Rapper XXXTentacion doodgeschoten in Miami.
24 juni:De Turkse president  Erdoğan wint de presidentsverkiezingen.     
26 juni: Een bestelwagen rijdt in op het hoofdkantoor van De Telegraaf in Amsterdam en vliegt in brand. Misdaadjournalist John van den Heuvel krijgt politiebescherming.


Juli

10 juli: In Thailand worden de laatste kinderen van een lokaal voetbalelftal en hun trainer gered uit de ondergelopen grot Tham Luang. Ze zaten daar sinds 23 juni vast.
15 juli: Frankrijk wint het Wereldkampioenschap voetbal 2018.
23 juli: Bosbranden in Griekenland. 




Augustus
4  augustus: Amsterdam Gay Pride 2018.
augustus: Willie Dille (gemeenteraadslid Den Haag voor de PVV) overleden
14 augustus: De Ponte Morandi, een verkeersbrug in de Italiaanse havenstad Genua, stort deels in tijdens zware regenval. Minstens 42 mensen komen om.
18 augustus: De Nederlandse openwaterzwemmer Maarten van der Weijden doet een poging de route van de Elfstedentocht (ca. 200 km) te zwemmen. Op 20 augustus moet hij na 163 km en 55 uur zwemmen wegens ziekte opgeven.
22 augustus: In een persconferentie wordt bekendgemaakt dat er een DNA-match is in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. De 55-jarige man, die ten tijde van het voorval in Simpelveld woonde was spoorloos, maar wordt op 26 augustus 2018 in het
plaatsje Castellterçol, in de buurt van Barcelona in Spanje, aangehouden na een tip
van een toerist die hem herkende van de foto's die via de media waren verspreid.
31 augustus: Op het Centraal Station in Amsterdam steekt een negentienjarige Afghaanse 
moslimterrorist met een Duitse verblijfsvergunning twee Amerikaanse toeristen neer die
zwaargewond raken. De dader wordt neergeschoten door de toegesnelde politie.

September
6  september: Burt Reynolds overleden
10 september :Het Nederlandse tv-programma Nieuwsuur brengt in samenwerking met het
dagblad Trouw naar buiten dat de Nederlandse staat drie jaar lang steun heeft verleend 
aan Syrische gewapende oppositiegroepen, waaronder de jihadistische groepering Jabhat al-Shamiya. 
14 september: Op een school in Roermond schiet een zestienjarige scholier in de school. De jongen wordt overmeesterd door de politie. Er zijn geen gewonden gevallen.
17 september: De nieuwe biljetten van €100 en €200 worden onthuld.
19 september: Sjoukje Hooymaayer overleden
20 september: Een stint verongelukt met een trein in Oss. Vier kinderen overleven het niet. Een vrouw van 32 en een kind van 11 raken ernstig gewond.

Oktober

1 oktober:  Charles Aznavour overleden
oktoberAlexander Pechtold stapt op als partijleider en als lid van de Tweede Kamer.
oktober: De Amerikaanse Senaat benoemt Brett Kavanaugh tot rechter bij het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.
20 oktober: Wim Kok overleden


        November
1  november: Minister Sigrid al Qaq-Kaag bevoorraadt Hamas weer eens met wederom miljoenen. Na de laatste keer begin januari met 13 miljoen, was 6 miljoen voor nu even voldoende. Let wel: UW belastinggeld. “Hulp” aan Hamas om Israël nog verder te bestoken. UNRWA wordt  niet gebruikt om een vluchtelingenprobleem op te lossen, maar ingezet als wapen om de staat Israël te bestrijden.“Hulpgeld UNRWA”=bloedgeld! 
11 november:Het is 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd.
26 november: Landing van de InSight-missie op Mars.
27 november:  In een synagoge in de Amerikaanse stad Pittsburgh schiet een antisemitische man elf gebedsgangers dood.
27 november:  Bij een schietpartij in een nachtclub in de Amerikaanse stad Thousand Oaks vallen 12 doden. De dader pleegt zelfmoord

        December
1 december: Bij uit de hand gelopen rellen door 'gele hesjes' in de Franse hoofdstad Parijs worden auto's in brand gestoken, ruiten bij banken ingegooid en vernielingen aangebracht op de Arc de Triomphe.
Eerste gelehesjes protest in Nederland onder leiding van Jan Dijkgraaf en Ebru Umar in
Rotterdam. Ook elders in het land zijn  protesten van #gelehesjes.
december: De gemeente Amsterdam haalt de iconische rood-witte I Amsterdam-letters op 
het Museumplein weg.
december:De Franse regering stelt de geplande verhoging op de brandstofbelasting uit na uit de hand gelopen rellen door 'gele hesjes'.
december: De Tweede Kamer der Staten-Generaal gaat akkoord met het zogenoemde pact van Marrakesh, een migratiepact van de Verenigde Naties.
december: Tweede gelehesjes protest onder leiding van Jan Dijkgraaf en Ebru Umar in Rotterdam. Ook elders in het land zijn er weer protesten van #gelehesjes
10 december:Black Monday voor Nederland en overige Europese landen. Tijdens een migratietop in Marokko keuren 164 landen het VN-pact van Marrakesh goed.
11 december: In Straatsburg schiet de Marokkaanse  moslimterrorist Chérif Chekatt met IS banden vijf mensen dood op de Kerstmarkt en verwondt er 8 (zwaargewond). 
18 december: De Turkse Humeyra Öz wordt op school in Rotterdam doodgeschoten door Bekir Eraslaneen veroordeelde crimineel van Turkse herkomst. Het slachtoffer Humeyra had hun relatie verbroken. 
21 december: In Marokko worden twee Scandinavische toeristes (24 en 28 jaar) onthoofd
teruggevonden. Moslims van IS eisen aanslag op.
22 december: Tsunami Indonesië nabij Java en Sumatra: dodental loopt nog op,.




H et jaar zit er weer bijna op. Normaliter vier ik het jaar hartelijk uit en luid het nieuwe jaar met veel vreugde in. Nu met veel minder zin en vrolijkheid.
Om wat ons als Nederlanders te wachten staat.
Omdat de Nederlandse bevolking dit jaar in hoog tempo bijzonder veel is afgenomen, dat optimisme ver te zoeken is om onze toekomst.
Een greep uit de maatregelen die Rutte3 er doorheen heeft gedrukt, ten nadele van de gehele democratie en verzorgingsstaat Nederland:


Kabinet Rutte III

- Oekraïne verdrag doorgedrukt.

- Referendum afgeschaft.

- Dividendbelasting afgeschaft.

- Sleepwet doorgedrukt.

- Lastenverzwaring.

- Belastingdealtjes met multinationals.
- Terroristen financieel gesteund.
- Uitkeringsfraude Polen en Turken.
- Aantal daklozen verdubbeld.
- Armoede gestegen.
- Orgaanroof gepleegd. 
- Rechtstaat kapot gemaakt.
- 16.000 zaken door politie geseponeerd.
- Zorg wordt slechter en duurder.
- Energie wordt duurder.
- Huren gaan omhoog.
- BTW gaat omhoog.
- Onbetaalbaar en onzinnig klimaatakkoord.
- Steunen immigratiepact van Marrakesh.

En vergeet niet dat de vrijheid van meningsuiting die aan banden wordt gelegd. De censuur is al goed te merken op social media waar mensen om de haverklap worden geblokkeerd of dat zelfs hun account geheel wordt opgeheven door Twitter en Fakebook.




Mark Rutte weet alles weer weg te lachen en e.e.a. zo te brengen dat zijn beleid “goed is voor Nederland.”
Maar is dat wel zo?
Leven we eigenlijk nog wel in een democratie
Zelf denk ik dat een lijstverbinding van VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA, SP niet eens zo’n slecht idee is. Ze ontlopen elkaar weinig meer. Alle linkse prietpraat op een hoop.

Ondertussen is de kans dat hier een burgeroorlog uitbreekt niet ondenkbaar. En met die sombere gedachten toost ik op Kerstmis en het naderende Oud en Nieuw.

Ik wens u een prettige, gezonde (mogelijke laatste) Kerst toe,
een veilige Jaarwisseling
 en
 (voorlopig) alle goeds voor u, 
uw familie en naasten in 2019.
Zolang dit goeds duurt.

Stem ze Weg in maart!




Amsterdam, 24 december 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten