donderdag 18 november 2021

De IC verpleegkundige Uit de Praktijk

 




De politieke agenda achter SARS-CoV-2


“We worden belazerd waar we bijstaan!”


Door Mathilde van Vliet

[long read]

“De gezondheidszorg wordt beter. We leven langer, er is overbevolking. De aarde vervuilt, de gevolgen laten zich raden: vervuild en gemanipuleerd eten, fast food en steeds dikker wordende mensen. Kankers en welvaartziekten slaan toe.
De lucht vervuilt. De aarde warmt op (zonder dat er zekerheid is over de oorrzaak).
Onze eigen materialistische instelling, de weggooi en uiterlijk vertoon maatschappij draagt niet bij aan een betere wereld. 
Door onder andere deze factoren zal de aarde zichzelf zuiveren door middel van epidemieën, natuurrampen en door de kwaden veroorzaakte oorlogen. Dan wordt de wereldbevolking weer gedecimeerd en kunnen we vrolijk verder.
Het laatste jaar is het corona waardoor de wereld bezeten wordt.”

Dit is een uitspraak van een IC verpleegkundige die ik interviewde. Hij heeft 42 jaar ervaring  in het vak, waarvan ruim 35 jaar op de intensive care. Hij voelt zich niet vrij om te praten over zijn keuze om zich niet te laten vaccineren en heeft al verschillende keren harde discussies gevoerd over het vaccineren. Het liefst zou hij een wereld zien waarin een ieder elkaars mening accepteert en respecteert, maar de tweedeling in de maatschappij tussen gevaccineerden en ongevaccineerden wordt almaar groter.

Hij vertelt over de periode corona vanaf maart vorig jaar op de IC, hoe hij daardoor erg veranderde, zowel privé als beroepsmatig.

Om privacy redenen wordt de naam van de geïnterviewde verpleegkundige niet genoemd, evenals de naam van het ziekenhuis waar hij (nog) werkzaam is, uit angst voor represailles van de werkgever.

[naam en adres bekend bij de redactie]


2020
Hoe heb je het begin ervaren?
Het begon allemaal in januari 2020 met verontrustende berichten uit China, waar een “gevaarlijk virus” (SARS-CoV-2) zou zijn vrijgekomen, afkomstig van vleermuizen op de markten in Wuhan. We werden via media geconfronteerd met mensen die dood op straat neervielen, ziekenhuizen die een tekort aan mortuaria hadden, waardoor lijken opgestapeld lagen in grote zalen.
Ver-weg-van-mijn-bed-show, dachten we nog. Dat is wel heel erg, maar ja; het gebeurt daar en niet hier.
In februari 2020 verzorgde ik een patiënt die ernstig benauwd was. Het zou een longontsteking kunnen zijn of een acute vorm van hartfalen; dat was op dat moment nog niet bekend. De patiënt hoestte ernstig, ook in mijn gezicht en ik vroeg meneer of hij zijn hand voor zijn mond kon houden. 
De volgende dag lag deze patiënt beademd in isolatie: influenza A, oftewel griep. Ik dacht er niet al te lang bij na, maar twee dagen later was ik zelf behoorlijk aan het sniffen, hoesten, had keelpijn en vooral hoofdpijn, wat deze keer wel erg lang duurde.
Wat was het verschil tussen corona en een ‘gewone griep’?
Er werd toen nog helemaal niet getest op corona. Achteraf bezien is de kans groot dat wij met het halve team corona hebben doorgemaakt en restloos zijn genezen. We werkten gewoon door, het zou wel weer overgaan. En dat gebeurde ook.
Nemen jullie dan voorzorgsmaatregelen, bijvoorbeeld een mondkapje?
We dragen altijd al een mondmasker/spatmasker bij beademde patiënten, ter bescherming van onszelf. Dus in dit geval droeg ik zelf een mondkapje om te voorkomen dat collega’s en patiënten aangestoken zouden worden.
Verpleegkundigen en artsen zijn al veel meer immuun voor allerlei bacteriën en virussen in het veld, maar deze keer was ik langer wankel, hield de hoofdpijn wel erg lang aan en tevens had ik erge last van mijn longen. Thuis werd ook iedereen wat grieperig, maar goed; thuisblijven was geen optie, want daarvoor was ik niet ziek genoeg.

Was er toen al sprake van een epidemie?
Nee, de ‘normale’ jaarlijkse griepepidemie zoals deze was in winter 2018/2019 leek minder heftig en van corona was in februari nog helemaal geen sprake. 
Half maart brak zogezegd letterlijk de pleures uit in het land en in de ziekenhuizen.
Wat gebeurde er?
In ons ziekenhuis hebben we normaliter tien IC bedden, maar die waren binnen no time gevuld met covidpatiënten. De een na de ander  - vooral mannen van boven de 60 jaar - werd opgenomen met acute respiratoire insufficiëntie vanuit verpleegafdelingen en thuissituatie, waarbij de ademhaling zo ernstig bedreigd was dat zij direct geïntubeerd en beademd moesten worden. 
Er werd binnen een paar dagen een soort van 'centraal acuut team' geformeerd van artsen, bestuurders en verpleegkundigen om de IC beddencapaciteit uit te breiden, want we redden het niet met tien bedden. De OK’s werden gestopt en uitgesteld, waardoor er een hele groep OK verpleegkundigen en anesthesiemedewerkers vrijkwam. 

De verkoeverafdeling werd omgebouwd tot IC-afdeling voor beademde covidpatiënten. 
Poliklinieken sloten ook en al dat personeel - incl. doktersassistenten en overig zorgpersoneel - werd ingezet op de intensive care als zogenaamde ‘buddy’, om het IC personeel te ondersteunen met bereiden van medicatie, spuitpompen, infusen en verzorging van patiënten. Maar vooral dienden zij als ‘omloop’, omdat iedere patiënt die beademd werd in strikte isolatie lag en wij ons daarop moesten kleden met maskers, spatbrillen, schorten en mutsen. We konden niet zo 'even' uit een patiëntenkamer stappen. De beelden kent men uit de media. 
Dat ging vooral in maart en april razendsnel. Het was chaos, druk en alleen maar hollen, vliegen en niet stilstaan. Onze leiding deed alles om ons vooral aan voldoende materiaal te helpen, zoals handschoenen, maskers, brillen, mutsen en schorten. Er werd heel duidelijk geregisseerd vanuit dat speciale coördinatieteam dat de verdeling van de patiënten goed in de gaten hield en de patiënten op de juiste plek legden. Ook landelijk werd er gecoördineerd om patiënten zo nodig te spreiden naar gebieden waar minder coronapatiënten lagen. Ook werden patiënten overgebracht naar Duitsland. 
Hoe gingen jullie als team met die veranderde zorg om?
Het was moeilijk. Familieleden mochten niet op bezoek komen, er werd gecommuniceerd via beeldtelefoon en het gebeurde regelmatig dat het sterven van geliefden niet in bijzijn van de familie plaats mocht vinden, maar werd dat proces via beeldtelefoon gedaan. Dat was voor ons heel frustrerend. Familie mocht niet aanwezig zijn bij het overlijden van man/ vrouw/ opa/oma. En dat was eigenlijk wel het meest ingrijpende, naast de vele patiënten die veelal op de buik moesten worden verpleegd. Het gaf een unheimische sfeer, want intensieve zorg voor de zieke patiënt is ook de zorg en begeleiding van de familie.
Het wende gek genoeg ook; dat klinkt raar, maar op een gegeven moment waren we zo geroutineerd in de opvang, het intuberen, het oplijnen, het op de buik draaien en weer terug; het was elke keer hetzelfde riedeltje.
Na verloop van tijd begon het te knagen dat we alleen nog maar bezig waren met covidpatiënten die volgens protocol werden opgenomen en beademd. Zodra ze gestabiliseerd waren, konden ze vervoerd worden naar andere centra, om plaats te maken voor de volgende. Het was eigenlijk niet leuk meer. Er was geen capaciteit meer voor de “gewone IC patiënten”. Het was allemaal covid, want de reguliere zorg lag stil en elk bed was voor de coronapatiënt.


Half maart ging de boel op slot en werden we geconfronteerd met één van de vele persconferenties. Mark Rutte stelde dat je “je handen stuk moest wassen”.
Stuk wassen? De man wist niet waar hij het over had! De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en beschermt ons tegen infecties van buitenaf!
Opmerkelijk dat een bewindspersoon dit kan zeggen in een persconferentie en dat zoveel keer achter elkaar. Kinderen en volwassenen die een letterlijk kapotte huid hadden van te vaak handen wassen. Politici hebben geen flauw benul waar ze het over hebben als het om gezondheid gaat. 
Ik las een paar bijzonder artikelen over de 14 technieken in gedragsbeïnvloeding in Mark Ruttes persconferenties en ik ging steeds meer van die tactieken herkennen, waardoor het gevoel ontstond vooral hard weg te lopen van deze inhumane kolder. 
Het ministerie van volksgezondheid? Wat hebben ze ooit en met name het afgelopen jaar gedaan op dat gebied? Als gevolg van het overheidsbeleid gingen ziekenhuizen failliet, duizenden verpleegkundigen werden ontslagen en er kwamen geen nieuwe voor terug.
Vanuit het ministerie van volksgezondheid hoor je weinig over preventie en
hoe mensen bijvoorbeeld hun immuunsysteem kunnen versterken. Zou je dat verwachten?
Ja, ik verwachtte een stuk voorlichting en preventie. Het volk werd nooit geattendeerd op het versterken van een gezonde levensstijl en juist het voorkómen van ziek worden. Het is al vele tientallen jaren bekend dat de vitaminen C en D3 bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Verlaag de fruit en groenteprijzen, geef desnoods vitamines D3 en C gratis via de huisarts voor juist die lagere inkomensgroepen, waarvan bekend is dat men liever fastfood koopt dan dure groenten en fruit voor absurde prijzen. Vitaminepreparaten zijn relatief goedkope middelen die hun meerwaarde betreffende de weerstand op het menselijke lichaam allang hebben bewezen.
Vroeger als kind kregen we levertraan als de R in de maand zat. In Engeland werd dit in 2020 verstrekt onder de bevolking. In Zuid Europa werden de prijzen van verse groenten en fruit verlaagd in het afgelopen jaar. 
In Nederland werd er extra belasting op geheven; BTW van 6 naar 9 %!!
Maar ja, op vitamines valt niets te verdienen en op vaccins wel.
Voor ivermectine geldt hetzelfde. Toch gaan er in een artsencircuit wel degelijk mogelijkheden rond om ivermectine te verkrijgen in combinatie met zink, koper, vitamine C, D en doxycycline.
Eigenlijk is Hugo de Jonge alleen maar bezig met vaccins, dwang tot vaccineren en nog meer vaccineren. En hij promoot het dat we dit allemaal in ons lichaam moeten laten spuiten onder het mom “voor elkaar”.
Zo'n ministerie is er niet voor onze gezondheid. Het doet geen onderzoek en stimuleert geen gezondheid. Zout en suiker in onze voeding zijn niet afgenomen de laatste 5 jaar. Dus wat stelt dat zogenaamde gezondheidspact voor?
De voedingsindustrie gaat gewoon zijn gang. En de farmaceuten spelen daar handig op in met hun medicatie voor hoge bloeddruk, hart,-vaat,- en suikerziekten. Allemaal Big Business!
Waar is de sterke hand van Den Haag? Waar is die vuist?
En zo zijn er nog vele vraagtekens bij dit beleid.


De plotse lockdown van half maart zette bij velen kwaad bloed; kinderen moesten ineens thuis blijven, terwijl beide ouders werkten. Er ontstonden logistieke problemen, want men was panisch, het land was doodsbang geworden. Niemand kon meer oppassen, want grootouders werden angstvallig thuis gehouden. Begrijpelijk wel, want we wisten in het begin eenvoudig niet wat er aan de hand was met alles en iedereen. 
Had de lockdown gevolgen voor de werksituatie?
Ons werk ging “gewoon” door. Het was druk, het was uitputtend, vooral mentaal. We moesten met z’n allen ons kop erbij houden. Dit was een heel intensieve periode, waarbij het lang duurde voordat patiënten van de beademing af waren en het revalidatietraject ingingen. Als ze er al doorheen kwamen, want er stierven veel patiënten. 
Het was anders dan normaal, anders dan de “gewone IC patiënt.” Niks ging als voorheen. We liepen met maskers, schorten, brillen en mutsen op en dat alles maakte het zwaar, omdat het warm en ongemakkelijk is. Daarnaast speelde het probleem van de mimiek, die niet zichtbaar was. Patiënten die niet meer op de IC lagen - of zij die niet aan de beademing lagen – zagen alleen schorten, maskers met een paar ogen erboven die bovendien ook nog door een spatbril keken. Iedereen leek op elkaar, wat heel beangstigend was. Communiceren was lastig, bijna traumatisch in de beleving van de patiënt; het was een afstandelijke bedoening.

Tijdens de lockdown moest iedereen met mondkapjes lopen.
Niet-medische mondkapjes moesten!
Medische wel werkende mondkapjes waren verboden! Dit was/ is zelfs strafbaar...
En nu in 2021 gaan we weer een herhaling krijgen van vorig jaar. Snapt iemand nog dit beleid?
Wetenschappelijk is  bewezen dat het dragen van mondkapjes in het publieke leven zinloos is en zelfs gevaarlijk, want men kan er juist ziek van worden; 80% van de ‘besmettingen’ vindt onder mondkapjes dragers plaats.
De maatregel wordt net zo hard weer ingevoerd door een ex-onderwijzer die nu demissionair allerlei wetten op gebied van grondrecht wijzigt, terwijl een demissionair kabinet dat helemaal niet mag!
Op het werk dragen we medische mondkapjes die wel degelijk bescherming bieden aan de patiënt, dus daar is het logisch dat we ons aan de regels houden.
En dan ineens klonk er applaus in heel Nederland. Leuk?
Het kon niet op. We kregen taarten, gratis leesabonnementen, badproducten, pizza, ijs, fruit, brood en wat al niet meer. 
Wij werden letterlijk bedolven onder allerlei attenties, terwijl wij wisten dat vele medewerkers van verpleeghuizen en wijkzorg er pas echt slecht aan toe waren. Daar stonden ze niet in de rij voor gratis eten en producten. Nee, daar hadden ze een groot tekort aan personeel, handschoenen en mondkapjes; daar werd de verzorgers echt aan hun lot overgelaten. Waar wij een overvloed aan materialen hadden, moesten wijkverpleegkundigen en zorgpersoneel in verpleeghuizen het stellen zonder bescherming.
 
Vaccinatie
In april begon vanuit de overheid het vaccineren tegen SARS-CoV-2, waarbij al direct vaststond dat deze vaccins niet uitgebreid waren getest middels dierproeven alvorens ze op mensen waren geprobeerd, terwijl het normaliter 10-12 jaar duurt eer dat een vaccin op de markt komt. 
Vele vakgenoten stonden er zeer sceptisch tegenover, temeer er nog nooit een vaccin gebruikt is met mRNA en men niet weet wat de lange termijn gevolgen zijn. Pas over 15 jaar wordt duidelijk wat de eventuele nadelige effecten zijn.
Het was net als bij het Mexicaanse griepvaccin; er waren veel bijwerkingen, direct al.
Er bestaan al honderden mutaties van het coronavirus. Echter is men er tot op heden niet in geslaagd het coronavirus te isoleren en niet de zogenaamde ‘Golden Standard’ blootgelegd van het originele virus. [Golden Standard: het zuivere virus isoleren en zichtbaar maken.] 
Het is ook bij het ebola,- herpes,- en HIV-virus nog nooit gelukt het virus te isoleren. Na een studie van zes jaar bestaat er sinds 2019 een werkend vaccin tegen ebola. 
Herpes bestaat al eeuwen en pas sinds 2019 bestaan er mogelijk werkende vaccins tegen herpesvirussen.
Na bijna veertig (!) jaar is er mogelijk een vaccin tegen HIV.
Hoe kan het dan dat er nu binnen negen maanden een zogenaamd “veilig” vaccin is voor SARS-CoV-2?
Corona virussen zijn al sinds 1965 bekend; het coronavirus werd bij toeval door een laborant ontdekt. Het is dus niet vreemd dat er sinds die tijd vele mutaties zijn. Hetzelfde als bij het griepvirus. 
SARS-CoV-2 is geen ziekte die op de A lijst van het WHO moet staan, zoals ebola met een sterftecijfer van 50-80% waarbij mensen letterlijk doodvallen. 
Het SARS-CoV-2/ corona is inderdaad een ander virus dan het influenzavirus. Maar het sterftecijfer is niet hoger dan dat van het griepvirus. 
Stond je kritisch ten aanzien van vaccineren?
Ja, ik stond er vanaf begin al sterk afwijzend tegenover. De vaccins werden in de ziekenhuizen aangeboden aan zorgpersoneel, dat al meteen in de rij stond om zich te laten vaccineren met dit middel, een serum waarvan de werking onbekend was en veel te snel is ontwikkeld. 
Waarom iets in je laten spuiten terwijl je gezond bent? Ieder mens, volwassen of kind is elk jaar wel een paar keer verkouden. Dat is normaal en het zet je immuunsysteem aan tot het maken van antistoffen. Het is een natuurlijke reactie.
Waren er meer collega’s die afwijzend stonden ten aanzien van het vaccinatiebeleid?
Ja, ik ken er wel een aantal die twijfelden, zeker in het begin. Ze gingen later toch overstag. Vele collega’s zeiden: “je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander”. Terwijl dat pertinente onzin is, want het blijkt dat je als gevaccineerde nog steeds besmettelijk kan zijn en kun je zelf ook nog ziek worden. De meesten deden het gewoon om naar de kroeg te gaan en om op vakantie te gaan. Ik vraag me dan af: is je twee of drie weken vakantie belangrijker dan je gezondheid voor de komende pakweg dertig jaar? Neem je dat risico of wacht je de testfase tot december 2023 af? 


Hoe reageerden collega’s op je werk? Waren zij ook op de hoogte van de gevaren van dit vaccin?
In het begin vonden ze het raar, dat ik me niet liet vaccineren. Ze geloofden allemaal het duo Rutte en De Jonge. Terwijl toch al vrij snel bekend werd dat het virus muteerde, net als bij het “gewone” griepvirus/influenza, waarbij elk jaar 3500-4000 sterfgevallen in Nederland zijn te betreuren! Ieder jaar voor corona lag de IC al vol met doodzieke influenzapatiënten, veelal oudere mensen met een lage weerstand of die al een onderliggend lijden hadden. En daar draaien we al jaren ons hand niet voor om. Het is druk dan, zeker waar, maar het hoort erbij.
Wij zijn geen huisdieren die gechipt moeten worden. Of in ons geval: gedwongen gevaccineerd. Voor je het weet leven we in een compleet digitale, controleerbare staat zoals China met een sociale toekenning,- en gedragpuntensysteem. Dit omvat het wel/niet krijgen van een huis, onderwijs, een baan, rijbewijs, toegang tot winkels. Dat klinkt futuristisch en onwerkelijk maar in China gebeurt dit dus al.
Dat is precies wat er nu gaande is in Nederland. En het controlesysteem 2G/3G over iedere burger van dit land wordt in een versneld tempo ingevoerd. Doodeng!
Ik ben inmiddels de enige IC verpleegkundige die niet is gevaccineerd. Ik krijg verwijten over mij heen; volgens mijn collega’s ben ik een “egoïst” omdat ik wil afwachten wat het mRNA vaccin doet op de lange termijn. Ik word geframed dat het allemaal “mijn schuld is dat de IC’s weer volliggen.” Men vindt het “dom” dat ik mij niet laat vaccineren en "dat ik straks in het ziekenhuis terecht kom". Vreemde opvatting, want ik ben volkomen gezond! 
Ik neem alleen niet dat vaccin en dus ben ik “niet solidair” en dus houd “ik geen rekening met mijn medemens”. Hoe erg is dat! Ik ben geen antivaccer. Covid is een ander ziektebeeld. Maar ik wil wel waarschuwen voor het vaccin.
Ik voel me hierdoor soms eenzaam en verloren. Er zijn echter ook collega's die vragen naar mijn motivatie en onderbouwing van waarom ik geen vaccinatie wil. Nadat ik dat heb toegelicht tonen zij begrip. Het gesprek aangaan geeft wel verlichting. 
De volgende generatie - onze kinderen en kleinkinderen - wordt ermee opgezadeld. Maar de Big Pharma is niet aansprakelijk. 
Hoezo niet aansprakelijk?
Kijk eens in de bijsluiter: er blijkt een “voorlopige goedkeuring” door EMA (European Medicines Agency). Echter, de lange termijn effecten zijn onbekend, wat ik heel beangstigend vind.
In HP/De Tijd schreef men: “Bij vaccinatieschade ben je altijd alleen zélf verantwoordelijk. Bij het coronavaccin heeft de farmaceut al van tevoren gevraagd aan overheden of zij die verantwoordelijkheid voor schadeclaims over willen nemen."
Tot december 2023 doet men mee met de testfase, als men het vaccin krijgt toegediend. Het mRNA “vaccin” is nooit eerder getest op mensen, dus twee jaar lang is men een proefkonijn.
Daarna zijn er natuurlijk weer nieuwe vaccins nodig, want deze coronavaccins blijken toch niet zo te werken als men ons had verteld.
Het is goed verdienen voor de Big Pharma, de Hugootjes de Jonge, de Markjes Rutte en de Abjes Osterhaus.
Overigens werd ik door mijn leidinggevende geattendeerd op het feit dat ik dit stuk van HP/ De Tijd op mijn Facebook had geplaatst. Ik kreeg vriendelijk het verzoek het artikel weg te halen, hoewel mijn leidinggevende niet tot mijn contacten behoort op Facebook. Hoe bedoel je: censuur? Kennelijk wordt je als criticaster verraden door collega’s.
Waarom laat jij je niet vaccineren?
Ik vertrouw mijn eigen lijf en niet een zogenaamd chemisch en onnatuurlijk vaccin wat geen vaccin is. Er zijn voor mij te weinig lange termijn effecten bekend en het is een experiment tot december 2023. Ik doe het niet voor een ander. Mijn lijf is van mij en ik bepaal en beslis wat ik ermee doe.
Mijn dochters weten niet wat het vaccin op lange termijn doet met de vruchtbaarheid en wat het effect is op hormonen en menstruatie. De een heeft twee kinderen, maar wil mogelijk nog een derde. De ander wil ook graag kinderen, maar deze vaccindwang voelt totaal niet goed en dus doen ze het niet.
Mijn vrouw en ik reizen veel en we hebben er al jarenlang aardigheid in de wereld te ontdekken, andere landen te bezoeken en nieuwe ervaringen op te doen in buitenlandse samenlevingen en culturen.
Dat wordt ons nu ontnomen. Door een virus wat al sinds1965 bekend is. Nu wordt het als een soort killer virus aangemerkt. Het klopt van geen kanten. 
In eigen land zullen niet-gevaccineerden straks minder toegang hebben tot vele gelegenheden; musea, sportscholen, theaters, supermarkten, boekwinkels, noem maar op.
Het gaat niet alleen om reizen naar het buitenland. Ongevaccineerden worden uitschot, tweederangs burgers en krijgen de schuld. Wij zijn de schuldigen.
Wat merk jij in jouw leven van de keuze om je niet te laten vaccineren? Bijvoorbeeld van de coronapas?
Ik heb vertrouwen in eigen mijn immuunsysteem. We leven gezond en we zijn gezond. Ik was mijn handen volgens de basishygiëneregels, ik houd me aan de regels.
Als 2G wordt doorgevoerd, kunnen wij straks niet meer volledig meedoen in de maatschappij; bijvoorbeeld spontaan uit eten gaan, zoals voorheen. Als we dat zouden willen, dan hebben we een QR-code nodig.
We konden tot voor kort nog op een terras zitten, maar dat is nu ook voorbij; want geen QR code.
We trekken nu meer naar vrienden toe of zij komen bij ons thuis eten. Dat is ook gezellig en dat is prima. Idem voor de Kerstdagen. We hebben de plannen omgegooid, maar we hebben toch een heel festijn met iets van 15 mensen. In plaats van met dertig man naar een restaurant te gaan.
Maar feitelijk worden hardwerkende gezonde mensen gestraft voor iets waar zij part noch deel aan hebben.


Mijn kleinkinderen vroegen huilend: 
“Opa, wij maken je toch niet ziek?" 
Ik antwoordde: ‘Nee, lieverd natuurlijk niet, 
jullie maken me juist blij!’


Hoe reageren collega’s op de IC op patiënten die zich niet laten vaccineren?
Elke covid opname wordt direct bestempeld als: “wel/niet gevaccineerd” en het is hun “eigen schuld”. 
Ik heb intensivisten en collega verpleegkundigen letterlijk tekeer horen gaan dat zij liever geen ongevaccineerden meer willen opnemen. Een paar dokters hoorde ik zeggen: “ongevaccineerden mogen geen medische zorg krijgen als ze corona krijgen.”
Artsen! Die notabene na hun artsexamen een eed hebben afgelegd: Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen.”

Ik werd met argusogen aangekeken toen ik dit jaar op de dag van het invoeren van het mondmasker er geen op had. Ik zat in de nachtdienst en het was einde dienst en ging naar huis. 
Uit respect voor mijn collega's en het moeten volgen van de regels heb ik toch maar een mondkapje opgezet. Ik wil geen conflict op mijn werk en met mijn collega's. Ik houd me aan de ziekenhuisregels en mocht ik echt klachten hebben, dan blijf ik thuis. Dat zijn allemaal zaken die ik erg belangrijk vind. Ik wil niemand besmetten en neem corona serieus. Ik ben dan ook geen ontkenner.

Een paar maanden geleden had ik avonddienst. Een collega moest invallen voor iemand anders die het tweede vaccin had gekregen en zich te ziek voelde om te gaan werken. Ze had koorts, voelde zich lamlendig en doodziek. Er waren meerdere collega's die zich niet goed voelden. Ze hadden spierpijn, met name in de nek, klachten van hoofdpijn en lichte verhoging. Er was zelfs een collega die tegen mij zei: “
jij mag blij zijn dat je het vaccin niet hebt genomen, ik voelde me een aantal dagen echt beroerd. Maar het was gelukkig in mijn vrije dagen.”
Mag ik echt mijn vraagtekens plaatsen?

In het begin van de corona uitbraak kregen vrijwel alle covidpatiënten hydroxychloroquine en vitamine C, naast andere medicatie, waaronder antibiotica. Op een gegeven moment werd dat gestopt, want “het zou niet helpen” en het werd dus niet meer geleverd. Massaal werd overgegaan op dexamethason, een relatief goedkoop middel, dat vele bijwerkingen kent. Als er een goed werkend medicijn is mag de farmaceutische industrie niet groot inzetten. Wel wordt er fors ingezet op het fabriceren en distribueren van vaccins waarvan de werking op de korte  en lange termijn nooit is bestudeerd! Er werd voorbij gegaan aan medisch onderzoek nationaal, maar ook internationaal.
Er werd wel onderzoek gedaan, maar dat las je eigenlijk niet terug in de reguliere media. Hoe sta je daar tegenover?
Ik ben zeer kritisch geworden afgelopen jaar. Ik vertrouw de mainstream media al lang niet meer. Ik informeer me via allerlei betrouwbare websites, maar zeker niet die van de NOS of andere media van NPO, RTL etc., want die staan in dienst van politici, ze zijn niet objectief en zaaien angst en verdeeldheid.
Corona is een excuus voor alles. Er zijn vele kleine ondernemers ten onder gegaan, ondanks dat het met de hele economie nog wel meegevallen is tot nu toe. Grote angst werd ingeboezemd door mainstreammedia; NOS, Volkskrant, Op1, Telegraaf, etc. en uiteraard de regering. Ik vraag me af de media niet het schaduwkabinet vormen.
Aan Grondwet artikel 10, 11 en 12 wordt voorbijgegaan. Zowel m.b.t. mondkapjesplicht als de integriteit van mijn lichaam. Waarom moet ik mijn gezonde lichaam ter beschikking stellen aan een wereldwijd experiment met een mRNA vaccin? 
Hoe bracht je het privé ervan af?
Een van de kinderen stelde eens de vraag: “waarom blijven jullie zo ageren/vechten tegen dit vaccin/corona beleid? Je weet dat je kinderen en kleinkinderen zich niet laten vaccineren."
Mijn antwoord: “ik heb niets meer te verliezen. Ik ben dan wel oud, maar ik strijd tegen onze afnemende grondrechten als mens. Onze vrijheden, vrijheid van meningsuiting, je kritisch uitlaten, je ontwikkelen, etc.. Dat alles wordt ingeperkt en er bestaat een toenemende controle op privacy. Ik vecht tegen de inhumane maatregelen jegens onze jeugd, middenstand, horeca en de economie die te gronde wordt gericht. Die enorme kosten die straks moeten worden betaald door ons nageslacht. Jullie en jullie kinderen zijn degenen die het allemaal moeten gaan betalen.”
Hoe?
Dat weet niemand.
We voeren een schijngevecht tegen een virus dat al decennia bestaat. Virussen horen bij ons leven, ons bestaan! Ze muteren, net als bacteriën.





Waarom wordt er gevaccineerd, terwijl de meeste gezonde mensen inmiddels immuun zijn?
Sterker nog: wetenschappers weten al lang dat je juist niet moet vaccineren ten tijde van een epidemie! Het virus gaat nooit meer weg met alle mutaties het hoort gewoon bij de natuur.
Gezonde mensen zouden niet gevaccineerd moeten worden, het is zinloos en zelfs gevaarlijk!
Als je gezond bent maakt het immuunsysteem gehakt van het zoveelste coronavirus dat rondwaart.
Mijn echtgenote werkt op de spoedeisende hulp en het leek ineens in sneltreinvaart te gaan: de spoedwet, de coronawet, de angst die massaal heerste onder de bevolking. Mensen draaiden helemaal door in supermarkten, in het openbaar vervoer en op straat. 
Mensen stonden ijverig hun handjes en winkelagentjes te boenen met handenalcohol, terwijl dat totaal zinloos is, want handenalcohol helpt alleen bij bacteriën, niet bij virussen.
Handen wassen met zeep is het meest effectief om eventueel virussen en bacteriën onschadelijk te maken.
Die spoedwet hè? Die is er zomaar geniepig doorheen gejast door de politiek. Op een moment dat iedereen in paniek was en bezig met dat coronavirus. 
De Eerste Kamer stemde over een spoedwet waarin je 95 euro boete of een week gevangenisstraf krijgt als je uit eten gaat met mensen die niet op jouw adres zijn ingeschreven: kinderen, broers/ zussen, (schoon)ouders, vrienden, buren, kennissen! Of je niet de anderhalve meter afstand houdt.
De zin die mij elke dag vanaf vorig jaar in me opkwam: “Wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur.” 

We hebben vier kinderen. Eén dochter en haar man wonen sinds dit jaar met hun twee kinderen tijdelijk bij ons in en de meningen met ook de andere kinderen waren aanvankelijk verdeeld: de een wilde zich wel laten vaccineren, de ander niet en er bestond lang twijfel, maar ze kwamen allen toch tot de conclusie het niet te laten doen omdat ze zich ook gingen verdiepen in de gehele politieke dwang die er achter steekt. En ook omdat er steeds meer ernstiger bijwerkingen worden gemeld.
Het gaat al lang niet meer over een virus. De dwang tot vaccineren en controle over ons wordt met de dag sterker.
Heb je het gevoel dat er dwangmaatregelen worden genomen?
Ja, we worden enorm ingeperkt in onze vrijheden. Zoveel jaar na de Tweede Wereldoorlog, die we 75 jaar in vrijheid leefden lijkt het alsof we een herhaling van die zwarte tijd krijgen. Mijn (schoon)ouders, die WOII hebben overleefd zien met angst de toekomst tegemoet. Ze herkennen de ingrepen die worden gedaan, zijn bang om wat ze zien en wat ze lezen. De resterende drie zijn allen op hoge leeftijd (86-91 jaar), in goede gezondheid en laten zich niet vaccineren. Mogelijk doordat zij juist hun weerstand hebben opgebouwd in de oorlogsjaren en altijd gezond hebben geleefd, geen onderliggend lijden hebben, etc. Ze hebben heel duidelijk een stelling: we laten ons niet dwingen en wijzen op de Code van Neurenberg, welke na de Tweede Wereldoorlog werd vastgesteld.


Tijdens Nationale Dodenherdenking op 4 mei 
sprak koning Willem Alexander de woorden:
’Niet normaal maken wat niet normaal is.’


Testmaatschappij, van test naar test
In januari dit jaar kwam er weer een “nieuwe variant”, de Britse mutatie. Epidemioloog Neil Ferguson, ‘Professor Doom’, die 500.000 doden voorspelde en daarmee de Britse regering verleidde tot een draconische lockdown, kwam terug op zijn woorden en zei dat er groepsimmuniteit leek te zijn in o.a. Londen. Het werden overigens 81.000 doden, klein verschil maar.
Was de Britse variant een opmaat voor legalisering voor het massaal testen?
Ja, het was weer een aanleiding om wederom het land op slot te gooien, de middenstand en horeca nog verder naar de afgrond te duwen, kinderen die enorme achterstanden opliepen, gingen qua scholing nog verder achteruit. Jongeren die zich niet sociaal konden en mochten ontwikkelen.
De PCR test is niet geschikt om specifiek virus aan te tonen, alleen dat er virus deeltjes aanwezig zijn. Maar niet welk virus. Er zijn duizenden virussen. De uitvinder van de PCR test, Kary Mullis, legt hier uit dat iemand die positief test op een virus niet ziek en/of besmettelijk hoeft te zijn. Als je maar lang genoeg zoekt en elk deeltje oneindig uitvergroot, vind je altijd wel iets. En dat zegt dus niets. 
Een virus is dood materiaal, in tegenstelling tot een bacterie. Een bacterie kan zich onafhankelijk vermenigvuldigen op vele ondergronden. Elk virus heeft een specifieke gastheer nodig om voort te kunnen bestaan. Het is hetzelfde als een bankpas: zonder pincode kun je er niets mee. 
Heel Nederland is vorig jaar in een kramp geschoten: testen. Testen. Testen. Bij de minst geringste snottebel haastten mensen zich naar zo’n teststraat om niet één maar meerdere testen af te laten nemen. Waarom?
Gaan we in de toekomst ons druk maken om een simpele verkoudheid? Een kuchje, een loopneus? Gebruik je boerenverstand! Niet meer testen bij iedere snottebel of hoestje en het probleem is zo opgelost.
Denk je dat?
Ja, ik sta daar niet alleen in. Het aantal positieve testuitslagen neemt toe. Er wordt meer getest omdat mensen weer het uitgaansleven in willen. Logisch dat de uitslagen stijgen. Dit virus en zoveel andere virussen dragen we allemaal bij ons. Dus ja, er zullen veel mensen “positief” getest worden. 
Maar de percentages kloppen niet. 
Positief getesten zijn geen zieken; die liggen niet direct in het ziekenhuis of intensive care, het schrikbeeld van 2020.
Wat als niemand zich meer laat testen?
Dan is het hele probleem opgelost, zou je zeggen. Want op positieve testen wordt nu het beleid gevoerd. 
Ook die QR code is schijnveiligheid. Het is bekend dat mensen die positief testten gewoon een groen vinkje kregen op hun telefoon en dus overal toegang toe hadden. 
We hadden van de week een feestje. We deden zo’n zelftest thuis, maar we wisten echter niets van al die gevaccineerden die daar rondliepen, want die waren niet getest! 
Dus het is schijnveiligheid. Natuurlijk lopen de positieve testen in dit seizoen op, maar er is geen enkele controle op gevaccineerden die overal in en uit kunnen lopen. Mensen die lopen te schelden op de niet-gevaccineerden; ze blaten elkaar allemaal na. Maar de oorzaak is zo’n Hugo de Jonge en z’n baasje Rutte. Die hitsen het volk op door met dat onderwijzervingertje te wijzen en te stellen dat ”jullie (de niet-gevaccineerden) de grote plaag en de oorzaak zijn.”
Hoe durven die patsers?
Positief getest zegt niets over het aantal zieken; daar moet aanvullend bloedonderzoek voor worden gedaan. Pas dan kan er een diagnose worden gesteld.
Daar noem je inderdaad een sterk punt, waar al veel over is gepubliceerd. Hoe dachten jouw collega’s daarover?
Zij misten ook een stuk voorlichting en informatie vanuit de overheid. Zij keken alleen naar het NOS journaal en de persconferenties. In de media zag je voornamelijk de verschrikkingen van overvolle IC’s en er werd massaal angst gezaaid. 
Er werd bijvoorbeeld in de media gezegd dat er veelal corpulente mannelijke patiënten op de IC’s lagen, wat helemaal niet waar was. Aanvankelijk lagen er wel meer mannen ouder dan 70 jaar dan vrouwen op de IC, maar ze hadden lang niet allemaal obesitas. De meesten hadden al wel een onderliggend lijden; later nam het aantal vrouwen toe en een enkele man/ vrouw die jonger was dan 50 jaar. Na islamitische feestdagen in 2020 zagen wij meer Marokkaanse en Turkse patiënten, die uit land van herkomst kwamen en hier ziek werden. Daar las je niets over in de media, toch wel typisch.....
Het is vreselijk dat er via de media een precedent geschapen werd dat elke dikke man of vrouw op straat werd nageroepen: ‘hey vetzak, ik zou maar uitkijken als ik jou was! Dalijk heb je corona en lig je op de IC!’ 
Geen flauw benul waar ze het over hadden!
Vandaag de dag is er een tweedeling tussen de gevaccineerden die openlijk afgeven op mensen die bewust kozen zich niet te laten vaccineren. Een hype die dag en nacht wordt gecreëerd, gestimuleerd en verspreid door de media; in talkshows zie je telkens weer dezelfde figuren plakken aan het meubilair.

Tijdens Nationale Dodenherdenking op 4 mei sprak koning Willem Alexander de woorden: ’Niet normaal maken wat niet normaal is.’
Deze koning van ALLE Nederlanders heeft deze woorden niet echt waargemaakt, want hij tekende zelf de draconische zogenaamde spoedwet. Dat is velen ontgaan, maar door die spoedwet wordt straks onze Grondwet zomaar aangepast.
Heb je je extra verdiept in de wereld van virussen en vaccins?
Sowieso door mijn vakgebied ben ik geïnteresseerd in het medische, maar wat er zich sinds vorig jaar afspeelt overtreft werkelijk alles. Al vanaf het begin staan we wantrouwig over wat er over ons is uitgestort, letterlijk en figuurlijk. Onze kennissenkring bestaat uit veel gezondheidsmedewerkers - zowel artsen als verpleegkundigen - die allemaal op één lijn staan met ons. 
Er kloppen hier zaken eenvoudig niet. Daarom zoek ik veel dingen op en al zeker in wetenschapsbladen/ websites.

Een vaccin is een middel dat de mens min of meer langdurig beschermt tegen een infectieziekte voor een specifiek schadelijk micro-organisme.
Deze mRNA “vaccinaties” stellen de immuun tijd uit en beschermen slechts voor enige tijd. Dus eigenlijk is het geen vaccin zoals de definitie van het vaccin bedoeld is. 
Kortom, die hele vaccinatie is wederom een vorm van schijnveiligheid. Al ben je gevaccineerd; je bent altijd een drager van dit virus. Er zijn al honderden mutaties van dit virus, dus waar hebben ze het over?
Ben je zelf wel eens ziek geweest afgelopen jaren?
Nee, ik heb misschien als kind eens “de griep” gehad en ik ben de afgelopen jaren niet ziek geweest. Hooguit verkouden, maar onvoldoende reden om me ziek te melden op het werk. En nee, ik laat me niet ziek maken door een vaccin dat de testfase nog niet door is. Ik heb afgelopen jaar met veel corona IC patiënten gewerkt en ik heb vertrouwen in mijn eigen lijf en immuunsysteem. Veel meer dan in dat spuitje van de Big Pharma.
Hoe sta jij/ jullie tegenover het tonen van een QR code op het werk of zelfs verplicht vaccineren?
Om te beginnen hebben mijn vrouw en ik geen smartphone; ik weiger er eentje voor de staat aan te schaffen. Ik heb een mobiele telefoon, waarmee ik kan bellen. De (klein)kinderen hebben wel allemaal zo’n ding, maar voor mij hoeft het niet. Het is waanzin als ze een QR code verplicht gaan stellen op het werk. Dan kan ik me zeker iedere dag laten testen? Ook daar doe ik niet aan mee.
In Italië en België hebben ze gesteld dat iedereen in de zorg verplicht moet worden gevaccineerd op straffe van ontslag. 
In wat voor verschrikkelijke zwarte tijd zijn we beland? In Engeland en Amerika zijn al talloze verpleegkundigen en artsen opgestapt om die reden. Hugo de Jonge beweerde toch dat het vaccineren “vrijwillig” was?
Maar diezelfde De Jonge zorgt niet voor extra verpleegkundigen in de zorg. Wel worden er miljoenen uitgegeven aan handhaving van de regels. 
Laten ze ons maar ontslaan, want geen handen aan het bed betekent dat het hele zorgsysteem in elkaar dondert.
Deze strategie vanuit overheidswege levert alleen meer slachtoffers en doden op. Het is het beleid van de overheid. Zij zijn de veroorzakers van deze pandemie. Zonder scrupules durf ik te stellen dat zij bloed aan hun handen hebben: meer doden en minder handen aan het bed.
Je hebt het kunnen zien aan de politiek. Zij zijn bezig met een leugencampagne. Ze spelen met onze grondrechten. Elke keer wordt er weer een wet aangepast die onze grondrechten inperkt. Rutte liegt. En hij komt er nog mee weg ook!

De politiek vindt het wenselijk dat werkgevers QR codes verplichten op het werk.
Ja, zij wel. Echter, ik weet dat op de SEH zeker zes mensen weigeren zich te laten vaccineren. Op verpleegafdelingen zijn dat er veel meer. In andere ziekenhuizen horen we dezelfde cijfers, dus reken maar uit. En heel veel mensen houden angstvalig hun mond dicht. De bonden raden af te vragen naar QR codes. Maar of zij stand kunnen houden tegen dit regime?
Terug naar normaal. Wat is eigenlijk normaal?
Alsjeblieft zeg, doe normaal! 
Laten we terug gaan naar normaal menselijk gedrag. Een hand geven, een arm om elkaar heen slaan, een knuffel en troost kunnen en mogen bieden aan elkaar. Nu nog lijkt het een strafbaar feit als je een ander omhelst of knuffelt. Hoe onmenselijk is dat? Tegennatuurlijk. Alle sociale contacten en omgangsvormen worden door deze maatregelen zo enorm ontmenselijkt. Kinderen wordt een beeld aangepraat dat knuffelen “vies” is, dat je je opa's of oma's dood kunt laten gaan door te knuffelen en een zoen te geven. 
Kinderen wordt een complex aangepraat, ze worden vies van zichzelf. Je mag zelfs je eigen gezicht niet aanraken, hoe belachelijk en inhumaan moet je het maken?
Mijn kleinkinderen vroegen huilend: “Opa, wij maken je toch niet ziek?" 
Ik antwoordde: ‘Nee, lieverd natuurlijk niet, jullie maken me juist blij!’
Grote knuffel!

Bonus
Hoe ging het verder na mei 2020?
Het jaar vorderde en de piek van de vele coronapatiënten werd bereikt in april; toen werd de stroom patiënten beduidend minder. Het was even rustig daarna met maar weinig covidpatiënten, maar gaandeweg leek er weer toegewerkt te worden naar een “tweede golf en een derde golf.”
De verpleging werd blij gemaakt met een 1000 euro bonus. Fijn hoor, een extraatje zo tegen de feestdagen, maar eigenlijk was het een druppel op de gloeiende plaat.
Jarenlang is er bezuinigd in de zorg, sloten er meerdere ziekenhuizen, werd er geen verplegend en/ of gespecialiseerd  personeel opgeleid 
Medewerkers binnen het ziekenhuis die betaald thuis hebben gezeten en niets met patiëntencontact te maken hadden kregen ook 1000 euro netto; de corona bonus vanuit de regering. Er is geen onderscheid gemaakt tussen medewerkers die daadwerkelijk hebben meegewerkt/doorgewerkt in de eerste golf en medewerkers die betaald hebben thuis gezeten, omdat zij thuis moesten werken.
Kantoorpersoneel, medewerkers van personeelszaken, allemaal kregen deze zorgbonus. Terwijl op alle afdelingen verpleegkundigen in de frontlinie hebben gestaan, dubbele diensten draaiden en extra shifts deden zonder klagen.
En dat alles zogenaamd om geen "scheve" gezichten te krijgen....
Nee, nu krijg je juist scheve gezichten en onvrede op de werkvloer!
Het is schandalig dat er zo massaal misbruik is gemaakt van deze bonus door werkgevers. Dat geld had beter besteed kunnen worden aan mensen opleiden voor de zorg!

Hoe was het verloop dit jaar?
De eerste gevaccineerden liggen sinds een paar maanden aan de beademing op de IC; niet alleen in ons ziekenhuis. Ik hoor van collega’s uit andere ziekenhuizen dat het daar dezelfde toestand is. Het zijn niet alleen oudere gevaccineerden, ook mensen jonger dan 70 jaar liggen er, naast uiteraard ook patiënten die het vaccin om verschillende redenen niet wilden of konden nemen vanwege medische redenen. Op de verpleegafdelingen ligt juist een groot aantal gevaccineerden!
Mensen die zich twee weken geleden hebben laten vaccineren worden weg geboekt als ‘niet-gevaccineerd’, terwijl ze dat wel zijn.
“Ja’, zegt de arts dan, ”het vaccin werkt nog niet, dus worden ze gestatust als niet-gevaccineerd”. Ook al is het de tweede prik. Dat vind ik zeer vreemd.
We zijn weer terug bij af: alles en iedereen moet wijken voor Covid.
Ik schreeuw het langzamerhand uit: All lives matters, niet alleen Covid matters!
Je klinkt geëmotioneerd.
Klopt. Media en politiek maken ons bang. Er wordt schuldgevoel aangepraat met grote getallen. De cijfers worden gemanipuleerd. Steeds meer buitenlandse media komen met totaal andere situaties en ook in Maastricht begint het te dagen dat de “zwarte golf” helemaal niet aan de orde is. 
Hoe sta je tegenover  dat de overheid mensen verleidt om toch het vaccin te nemen?
Het is schandalig. In oktober 2020 begon het omkopen weer!
Dat hebben ze ook met de griepprik gedaan. Werden we blij gemaakt met een diner bon. Terwijl de horeca op dat moment dicht was….
Zet jij je gezondheid op het spel voor een bon, geld of extra vrije dagen?
Vanuit de overheid werd gesteld: 
'Elke keer volhouden hoor!
Elke keer nog een maatregel erbij.
Elke keer een wet aanpassen.
Elke keer verlenging lockdown.
Elke keer meer vrijheid inleveren'
Hielden jullie je aan de avondklok en lockdowns?
Sowieso werken wij onregelmatig dus met een werkgeversverklaring gingen we maar zuchtend naar ons werk. Nooit gecontroleerd ’s avonds laat of ’s nachts. 
Zoals bijna wekelijks kwamen ook in die periode nog eens twee kleinkinderen bij ons slapen. 
Wij maken namelijk zelf uit wie hier komen en met hoeveel
In het voorjaar vlogen er drones boven onze tuin van boa's om te checken met hoeveel personen we aanwezig waren. We zaten toen met negen man buiten te eten. De angst bij de (klein)kinderen was schokkend: een aantal vluchtten de tuin uit, wij hielden de voordeur stevig vast toen er werd aangebeld: boa’s, die wilden weten met hoeveel personen wij in huis waren. Ze begaven zich op privéterrein en mochten dus niet binnenkomen en dat hebben we ook gezegd. Mijn vrouw komt uit een advocatennest en is aardig op de hoogte van de wetgeving en bij de eerste juridische termen spurtten de boa’s de voortuin uit. Of ze ook mensen bang willen maken met hun rotstreken! Moet je kijken wat de reacties zijn! 
Het duurde lang eer dat de (klein)kinders weer gekalmeerd waren.
Ander voorbeeld: een buurman vergat tijdens de avondklok zijn telefoon in de auto. Om 21.05u pakte hij de telefoon: 'betrapt' door de boa en een boete vanwege de avondklok. Dit zijn STASI-praktijken! Nu begrijp ik mijn ouders met hun verleden!
Het is de bangmakerij, dominantie en totale controle vanuit de overheid. En dat is niet alleen in Nederland aan de gang; het is wereldwijd. Alle politieke leiders volgen het beleid van het World Economic Forum. Doodeng.
Wij lezen ontzettend veel boeken en artikelen over dit onderwerp. Na ruim een jaar weet ik onderscheid te maken tussen nepnieuws en wetenschappelijke feiten. Er is een hele enge beweging aan de gang, wereldwijd. Op het internet lees je er veel over, maar in de persconferenties of in de mainstreammedia hoor je er niets over.

2021
We zijn nu anderhalf jaar verder. Hoe vergaat het je nu op de IC?
De coronazorg is niet meer mijn zorg. Ik doe mijn werk zo goed ik kan en er komt elke keer weer een einde aan mijn dienst.  Maar alle andere (fysieke en mentale) zorg in de hele maatschappij wordt aan de kant geschoven. Dat is zo ernstig en dat is wel mijn zorg!
Het draait niet meer om het virus. Er wordt een andere agenda doorgevoerd, die van de totale controle middels een digitaal volg, -en informatiesysteem.
Merk je verschillen van inzicht op de werkvloer?
Ja, zodra je kritisch staat tegenover de  verregaande en onzinnige maatregelen op straat of je kritisch uitlaat over dat duo Rutte/ De Jonge, dan ben je een “wapppie.” Een “complotdenker”.
Zelfs de meerderheid gevaccineerden die allemaal volgzaam het nieuws volgt en slikt dat wij “complotdenkers” zijn.
De feiten zijn gewoon te vinden op het internet, maar niemand neemt de moeite om ook maar één vraagteken te plaatsen of iets te lezen wat afwijkt wat de “regeringtoeteraars” die hun maandenlange mantra's vaccin...vaccin...vaccin maar blijven herhalen!
Maar niets in de media over die zogenaamde spoedwet. Dat lijkt mij voorpaginanieuws. Deze wet ontneemt ons onze grondrechten tot in onze ziel en het mens-zijn. Waarom hoor ik de NOS of Jinek daar niet over?
Willen we dit serieus? Het is de gekte ten top en dit leidt tot een complete dictatuur.
Maar om terug te komen op je vraag: het is eerlijk gezegd vergeefse moeite om over deze onderwerpen te spreken met directe collega’s. Die kijken me aan alsof ik gek ben, weten überhaupt niet waar ik het over heb.
Ik zou ze willen wakker schudden, want de dictatuur; dat is waar we naar toe gaan. Ik zou willen zeggen: wordt wakker en verzet je tegen deze maatregelen!
Maar ik ben een roepende in de woestijn.
De discussie wordt gevoerd of ongevaccineerden wel recht hebben op een ic-bed. Wat vind jij daar van?
Ik vind niet dat je iemand kan weigeren omdat die zich niet laat vaccineren. Iemand die obesitas, suikerziekte heeft, teveel drinkt, een hartinfarct heeft, rookt of longkanker heeft, ga je ook geen bed weigeren omdat die persoon besloten heeft te blijven roken, drinken, te veel eten, slecht leven, etc. Je probeert voorlichting te geven en mensen te stimuleren een andere levenswijze aan te nemen en door te verwijzen naar overige hulpverleners. Maar mensen weigeren? Dat is pure discriminatie. Iedereen heeft recht op zorg. We betalen allemaal zorgpremie.
Ziekenhuizen waarschuwen voor de overbelasting van de zorg. Is dat voor jou geen reden om je toch te laten vaccineren?
De politiek moet investeren in de zorg. Het kabinet heeft de afgelopen jaren veel bezuinigd op de zorg, ziekenhuizen gingen failliet, duizenden verpleegkundigen werden ontslagen/ wegbezuinigd. Het zijn niet de ongevaccineerden die het probleem zijn. Er zijn grote tekorten op de werkvloer; daar ligt het probleem! Verpleegkundigen hebben niks te zeggen op de werkvloer en daar zijn ze nu wel een beetje klaar mee. 
Ik voel me niet vrij om te praten over mijn keuze om me niet te laten vaccineren. Ik heb al stevige discussies gevoerd over vaccineren. Het liefst wil ik dat iedereen elkaars mening respecteert. Helaas is er een tweedeling in de maatschappij aan het ontstaan tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, ingegeven en gestimuleerd door de politiek en de media. 

 

Concluderend
"Ik ben trots op mijn beroep als IC-verpleegkundige, maar het zit me langzamerhand wel tot hier dat (IC)verpleegkundigen de speelbal van de politiek zijn geworden, terwijl diezelfde politiek jaren heeft nagelaten de gezondheidszorg op peil te houden/ brengen .
Ik ben verbaasd dat mensen - zonder zelf enige kennis op te doen over een vaccin en wat zo'n vaccin doet met het lichaam - er zomaar eentje laten zetten. 
Ik zou willen uitschreeuwen: denk goed na of je dit experimentele vaccin wil hebben en daarmee wil deelnemen aan een groot experiment!!

Ik wil niet kiezen tussen gelijk of ongelijk.
Ik wil niet kiezen tussen goed of kwaad, ik wil bij mezelf blijven zonder daarover een oordeel te krijgen of een oordeel te vellen over anderen. Ik wil gewoon leven met mijn gezin en ik wil geen opgelegde verplichte normen vanuit een overheid die helemaal niet bezig is met de gezondheid van het volk.
Het maakt mij niet uit wat men van mij vindt. Een andere denker, een vraagtekenzetter, geef het een naam, het maakt me niet uit. 
Het gevaar bestaat dat het eigen instinct en intuïtie op de achtergrond raakt door dit beleid. 
Laat je niet bang maken door de overheid. Jij bent niet schuldig aan mensen die dood gaan. Nee, ik vind dat de overheid schuldig is. We worden belazerd waar we bijstaan!

Denk aan je eigen gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk. Ga geen extra diensten werken om je eigen gezondheid niet in gevaar brengen. Zorg dat privé en werk in balans zijn, dan ben je goed bezig.

Mijn tijd zal het duren. Ik ben nu 60 jaar en moet nog een paar jaar. Als we zouden worden ontslagen omdat we geen 'vaccin' nemen, dan houdt het op. Voor ons beiden. So, be it!
We hebben genoeg gespaard en verstandig belegd, wat ons geen windeieren heeft gelegd. Daarnaast hebben we ook een pensioenopbouw over ruim veertig jaar arbeid. Van twee personen. Dus wij overleven wel.
Maar ik heb medelijden met de jonge generatie achterblijvers die het zwaar zullen krijgen".


 

Amsterdam, 18 november 2021

16 opmerkingen:

  1. Uitstekende beschrijving van wat er allemaal gebeurde vanaf het begin. Ook heel goed om alle twijfels, overwegingen etc. zo heer persoonlijk op te nemen. Ik wil vanaf hier deze ic-verpleegkundige hartelijk bedanken voor zijn openhartige en sterke verhaal. Geweldig om ondanks alle druk, toch vast te houden aan je eigen principele standpunt en je niet buigt ondanks alle druk die via collega's media en politieke mismanagers op je wordt uitgeoefend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank! We hebben slechts een fractie van het vier uur durende interview kunnen publiceren. Er zouden er veel meer moeten zijn en naar ik hoop komen er ook meerdere verhalen van dergelijke mensen uit het veld naar buiten toe. De media zijn partijdig, dus daar hoef je niet veel van te verwachten. Het zijn de mensen van de werkvloer, artsen, verpleegkundigen, professionals uit het veld die zich hard moeten maken voor deze wanpraktijken.
    Hoort zegt het voort!
    Men is welkom hier om zijn/ haar verhaal te doen.

    mathildevanvliet66@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een openbaring en veelheid aan informatie. Tjonge, ik hoop echt dat er meer zullen opstaan.
    Dank!
    Roos, Arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hartelijk dank voor dit verhaal. had het al eerder gehoord van mensen uit de zorg. verschrikkelijk dat het zover moet komen.maar ik weet ook dat er veel verplegers zijn die zich niet laten vaccineren.succes met de strijd. ik plaats dit stuk op facebook en twitter. dank u wel!
    renate jansson, dalfsen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi en to the point geschreven stuk. Precies zoals ik er ook over denk. Ben vanaf het begin zeer sceptisch over het hele vaccinatie-gebeuren en niet onterecht blijkt wel.
    Er zullen hopelijk veel mensen alsnog wakker gaan worden maar helaas zal dat voor sommigen wel te laat zijn vermoed ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zorgmedewerkers die niet gevaccineerd zijn staan in de kou. Dit verhaal sluit exact aan bij bovenstaand interview.

      "IC medewerker spreekt zich uit. Een verhaal recht uit het hart ❤️"
      https://www.youtube.com/watch?v=uYaBPnomAeA&fbclid=IwAR3FfNhaAcnia1y4aYhbkBXs85qnj19QysmI-REjCSW1WZddir3UFjMyj-M

      Verwijderen
  6. Ontdekken dat je voor niets bent gevaccineerd en dat we met z'n allen in de grootste leugen uit de menselijke geschiedenis leven waarbij we een systeem van totale afhankelijkheid worden ingeloodst is een bijzonder ongemakkelijke waarheid. Alle zekerheden verdwijnen in hoog tempo, en er komt een knagende onzekerheid voor in de plek.
    Daarom houdt de meerderheid krampachtig vast aan de gepresenteerde leugens, hoe duidelijk ook mag zijn dat het leugens zijn. Maar de dag komt dat men tot inzicht komt. Ik hoop dat het dan niet te laat is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor uw reactie.
      Binnenkort een interview met een medisch specialist op dit blog, die buitengewoon kritisch is op dit gehele coronabeleid, wat er de afgelopen 15 jaar aan vooraf ging en wat er vooral mis is binnen de zorg. Want de ellende met de (IC)-bedbezetting komt niet uit de lucht vallen. Dat is al een veel langer bestaand probleem.
      Stay tuned!

      Verwijderen
  7. Wat een prachtig interview en wat ben ik blij dat ik dit heb kunnen lezen. Netjes helder en met een flink portie gezond verstand. Ik hoop dat er meer en meer mensen gaan zien wat er echt aan de hand is. Ook ik laat mij niet vaccineren en heb vanaf het begin mijn bedenkingen. MRNA techniek is alleen op gezonde mensen getest en niet op juist die kwetsbare mensen. Jonge mensen die bijwerkingen kregen werden uit de trials gezet. Later werd de controle groep alsnog met het vaccin ingespoten. Ik denk serieus dat juist daardoor zo'n druk op vaccineren is zodat er geen controle groep meer is en ze dus niet willen dat er daadwerkelijk wordt gezien dat er vele zeer ernstige bijwerkingen zijn. Zo zullen dus nooit ter verantwoording kunnen worden geroepen. Dank voor dit stuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw super geschreven en is super om te lezen. Gewoon netjes al jouw ervaringen opgeschreven, verteld en hoe het echt is. Ook de verschillen tussen personeel, de angst. Ook jullie in de zorg zijn een speelbal van die lui in Den Haag. Zo triest allemaal. Ik laat mij ook niet vaccineren. Werk wel niet, maar nee geen vaccin voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo wat een opluchting dit te lezen. Ook ik werk op een ic, klein, ergens in het land. Ik doe me voor alsof ik gevacineerd ben, want anders word ik uigekafferd door collegas de sfeer is om te snijden en vpk raken op. Ze hadden hoop gekregen met dat vaccin.maar de ene na de andere collega valt uit: corona.behalve ik.topconditie, jong en niet gevacineerd.ik sluit me aan bij bovenstaande bijdragen.de praktijk in ziekenhuizen is erger dan in het blog.hoor ik van collegas die overal bijklussen op ic's.bedankt voor dit inzicht ik wou dat ik zo kon schrijven
    Adriaan,ic vpk

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel nuttig.
    Ik mis de patiënten met bijwerkingen van de corona-vaccins ? (Volg link)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is een goede opmerking. Ik heb nog navraag gedaan bij de geïnterviewde. De gevallen die deze verpleegkundige heeft gezien - naast de beademde IC patiënten - waren veelal jonge mensen met een pericarditis/ myocarditis of longembolieën, omdat hij ook op de hartbewaking/ CCU werkt. Normaliter heeft die afdeling te maken met jaarlijks een paar gevallen van ontstekingen aan het hartzakje. Het viel hem op dat er nu meerdere keren per máánd – NA vaccinatie – jonge mannen en vrouwen op de hartbewaking terecht kwamen met deze ziektebeelden. Hij hoort dergelijke getallen ook uit andere instellingen.
    Tevens kon hij zien bij het overzicht van verpleegafdelingen dat daar het merendeel opgenomen patiënten bestond uit gevaccineerde ouderen met covid. Maar ook jongere patiënten die na vaccinatie covid kregen en opgenomen moesten worden met zuurstoftherapie.

    Maar je zou er een officiële studie aan moeten wijden om tot een conclusie te komen. Daar heeft deze verpleegkundige de mogelijkheden niet toe om het veel breder te trekken en ook heeft hij er onvoldoende cijfers over. Het zou zeker interessant zijn wat de werkelijke resultaten zijn, wanneer dit landelijk onderzocht zou worden.
    Daarom hoop ik dat meer verpleegkundigen of medici zich melden die wel de mogelijkheden hebben om met duidelijke cijfers komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dank je voor dit heldere interview, het bevestigd wat ik direct voelde bij de uitbraak van corona. Steunt mij in mijn keuze :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Herkenbaar.
    Ik wil er nog aan toevoegen dat in 2020 met al die afgeschaalde zorg en ziekenhuispersoneel dat met "corona-vrije dagen" betaald thuis zat, er al werd gesproken over reorganisatie en ontslagen.
    Omdat sommige afdelingen een minimum aantal behandelingen moet uitvoeren om het ziekenhuis geld op te leveren.
    Een leeg IC bed levert geen geld op, maar kost geld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over de IC bedden capaciteit, de bezettingsgraad, het tekort aan zorgpersoneel en het beleid erachter; daar gaat mijn volgende blog over: een interview met een buitengewoon kritische medisch specialist.

      Verwijderen