zondag 26 februari 2017

Anti-BDS Acties In Binnen En Buitenland


 


 Protesten tegen beweging BDS kunnen niet uitblijven
 


door Mathilde van Vliet
 
 
BDS
Het is meer dan 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’40-’45 zijn, zoals bekend, miljoenen Joodse inwoners van ons land en in Europa afgevoerd en vergast in vernietigingskampen. 
De slagzinnen van toen verschijnen heden ten dage in een nieuw jasje. Het nieuwe omhulsel dat nu vooral door de Boycot, Divestment and Sanction - BDS beweging - uitgedragen wordt is door op te roepen tot een boycot van Israëlische producten. 
De leuzen luiden weliswaar anders dan in de jaren 30 maar de onderliggende boodschap is verkapt maar duidelijk en vanuit pure haat tegen Israël. Zoals zich ook laat zien tijdens een recente demonstratie van voorstanders van Israël en tegenstanders de groeperingen onder meer van de BDS, het Nederlands Palestina Komitee en aanverwante groepen.
Waar pro-Israël groepen vredig hun boodschappen verkondigden, daar maakten de tegenpartij stennis door letterlijk te schelden, te schoppen en te slaan. Hun basiscommunicatie. Het niveau van intellect en beschaving – of liever: het ontbreken daarvan - moge duidelijk zijn. 
De BDS claimt voor het Palestijnse volk op te komen. Echter, zodra er berichten in media verschijnen dat Hamas geweld gebruikt heeft tegen de inwoners van Gaza, dan hoor je de BDS en aanverwante bewegingen niet.
Judea en Samaria zijn in veel Israëlische ogen en volgens de Balfour-verklaring van 1917 een deel van de Joodse staat, van Israël. Vanaf het moment dat de EU producten uit Judea en Samaria gaat labelen, zal men in Europa gemakshalve uiteindelijk helemáál geen Israëlische producten meer kopen, iets wat de Boycot, Divestment and Sanction (BDS) beweging al jaren voor elkaar probeert te krijgen.
“Door richtlijnen voor labelen van producten uit de nederzettingen te bekrachtigen, is Europa feitelijk bezig de oplossing van het conflict bij Israël neer te leggen en te verklaren aan welke kant het zelf staat.”
 
Anno 2017 zien we zogenaamd politiek correcte boycots tegen Israël vanwege de vermeende bezetting van het gebied "Palestina". Feitelijk is het niet anders dan weer de Joden voorzien van een Jodenster, alleen nu zijn het stickertjes op Israëlische producten in supermarkten, heimelijk aangebracht door gehoofddoekte brigades van de nieuwe nazi’s die alleen nu BDS heten.  
Naar aanleiding van smerige acties van DocP en BDS doken er geluiden op van klanten die dergelijke acties niet pikten en zelf actie ondernamen om deze nieuwe nazi’s de deur te wijzen.
Om te voorkómen dat gewelddadige gevechten zouden gaan plaatsvinden, werd de lezer opgeroepen tot tegenacties: het aanschrijven van winkelfilialen zoals Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet, opdat dergelijke antisemitische figuren werden gestopt met hun weerzinwekkende acties. Het werd een groot succes.
 

Antisemitisme
Antisemitisme is nooit helemaal verdwenen, maar de laatste jaren is het in versneld tempo opgevoerd met gevolgen voor Joodse inwoners van ons eens zo tolerante volk. Onder voornamelijk Turkse en Marokkaanse jeugd is er een enorme haat tegenover Joden.
Zo werden eerder al stenen gegooid naar het huis van de opperrabbijn Binyomin Jacobs.
Daar is ook een of andere rapper Appa die zich bedient van ondubbelzinnige uitlatingen tegenover Israël en daarbij uitermate haatdragende taal uitslaat.
Hamas, Hamas, Joden aan het gas” zijn kreten op straat die eerder gebruikelijk zijn dan nog uitzondering bij vooral allochtone jongeren van "onze" samenleving.
Actie groepen gaan onaangekondigd supermarkten binnen en proberen winkels zo onder druk te zetten om Israëlische producten te boycotten. Het boycotten van producten mag en valt onder "vrijheid van meningsuiting" aldus PvdA Koenders.

Wanneer je je dan bedenkt dat de groepering BDS o.a. gesubsidieerd wordt door de SP, actievoerders heeft uit gelederen van SP (Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Groen Links (Bram van Ojik) en PvdA, waarbij dan bovendien ook nog eens miljarden naar Palestijnse gebieden worden gesluisd door diezelfde PvdA, dan worden de invloeden aanzienlijk groot en de verbanden duidelijk. De enige partijen die zich wel inzetten voor Israël en hun steun duidelijk tonen zijn Christen Unie, SGP en PVV.
Als haat tegen Joden en Israël onder 'vrijheid van meningsuiting valt – dat is wat minister Koenders beweert - dan vraag ik me serieus hoever mensen nog mogen gaan.
Het helpt daarbij ook niet dat een burgemeester van Rotterdam de terroristische groepering Hamas toestaat een congres te houden op 15 april in De Doelen te Rotterdam. Daarmee haal je de haat letterlijk naar ons land.
Er moet een landelijk verbod komen op dergelijke haatzaaiers.
Ondertussen groeit er een hele generatie op met oogkleppen en doordrenkt met leugens over Israël.
Omdat deze invloeden er zo sluipenderwijs ingeramd worden, is het een uiterst succesvolle formule om mensen zich te verzamelen en op te zetten tegen Israël. Als je de boodschap maar vaak genoeg herhaalt. Wekelijks zichtbaar op de Dam bijvoorbeeld of oproepen via social media waar organisaties als Palestina Komitee graag prat op gaan. Zelfs de Kristallnacht wordt misbruikt voor terroristische Palestijnse propaganda. De herdenking van de miljoenen gevallen Joden! Misbruikt voor eigen gewin!
 

Protesten
Protesten tegen dergelijke bewegingen zoals BDS kunnen niet uitblijven. Omdat de overheid totaal niet optreedt tegen dergelijke acties en het oogluikend toelaat. En dus laten zij het steeds verder toenemende antisemitisme toe.
Het islamisme sluipt tegelijkertijd mee, vanwege de bevolkingsgroepen – veelal Turken en Marokkanen, die hun haat jegens Joden openlijk uiten – die ons land rijk zijn.
Protesten tegen deze brede beweging van BDS kunnen niet uitblijven.


In Groot-Brittannië maakt de bevolking zich ernstig zorgen om de toenemende islamisering.
Op 19 februari jl. vond er een event van Britain First plaats waarbij activisten in tientallen supermarkten, restaurants en winkels folders uitdeelden en klanten waarschuwden voor halalproducten die islamitisch terrorisme financieren. Britain First voert campagne tegen immigratie, multiculturalisme en de islamisering van het Verenigd Koninkrijk. De partij maakt zich sterk voor de traditionele Britse cultuur. De groep is geïnspireerd op het Ulster-loyalisme en heeft een pressiegroep genaamd Britain First Defence Force. De groep trok de aandacht door directe acties uit te voeren zoals demonstraties bij huizen van vermeende islamisten, en 'Christian patrols' bij en 'invasies' van Britse moskeeën.






Anti-BDS acties zullen daar weldra volgen, want die liggen in dezelfde lijn als deze categorie. Ook in de VS vinden anti-BDS acties plaats. 
In Nederland zullen dit soort acties groter worden. Want het is ronduit zorgelijk te noemen dat grote winkelketens als Jumbo, Hema, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet zich lenen voor schappen met halalvoeding en niet optreden tegen acties van DocP en BDS, terwijl met die halalproducten islamitische terreur wordt ondersteund. Voor halal ga je naar de moslimwinkel, net zoals je Surinaamse, Thaise en Chinese producten bij de toko koopt.
 
In Nederland bestaat er vanaf 2014 op Facebook een actieve Pro-Israëlgroep – Time to Stand Up for Israel – die al vele (protest)bijeenkomsten verzorgde.
* Time organiseerde meer dan eens succesvolle acties, waar telkens veel mensen op af kwamen en veel bekende nationale en internationale sprekers spraken.
                  Stickers munten
* In 2015 stond Time met een groot aantal verontruste leden bij de schandalige vertoning van het Palestina Komitee die een zogehete “alternatieve Kristallnacht” organiseerde, waarbij de werkelijke Kristallnacht werd verkracht door het Platform Stop Racisme en Uitsluiting die de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi een podium bood - de dag vóór de officiële Kristallnacht herdenking - om haar haat tegen Joden uit te dragen. Wat ze ook volmondig deed. De moeder van het antisemitisme, Anja Meulenbelt, was een van organisatoren.
 
* Time To Stand Up For Israel was organisator van een aantal acties tegen de boycot van Israëlische producten.  
 
* Al maanden staat de groep van Time To Stand Up For Israel vreedzaam op De Dam te demonstreren. Zij willen daarmee de positieve aandacht leggen op Israël, een land dat hen aan het hart ligt. 
 
* Momenteel organiseren zij een fantastische anti-BDS muntenactie die als een lopend vuurtje door heel Nederland loopt.
 
* Op 15 april aanstaande organiseren zij een protestactie tegen het Hamas-Congres , georganiseerd door Hamas en aan Moslimbroederschap gelieerde figuren in De Doelen te Rotterdam.  
Voor meer info protestactie: klik
 
 
Onrust ten aanzien van dergelijke bewegingen zoals BDS zullen niet uitblijven. De overheid doet weinig tot niets om ze tegen te gaan; er wordt niet tegen opgetreden. Ook het aantal halalschappen groeit gestaag.
Britain First heeft een punt. Daar doet de overheid ook niets.
In ons land laat de overheid alles op z'n beloop omdat er ook politieke belangen mee gemoeid zijn. En dus moeten diverse protestgroepen maar duidelijk maken dat winkelketens als Jumbo, Hema, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet etc. zich kennelijk bewust/ onbewust inlaten met dergelijke producten en daarmee islamitische terreur ondersteunen.
Het boycotten van producten valt onder "vrijheid van meningsuiting" volgens Koenders. En dus is het boycotten van winkelketens Jumbo, Hema, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet ook volledig legaal.
Zolang haatpredikers in dit land welkom zijn, er doorlopend haatpreken worden gehouden en er niet tegen opgetreden wordt, staat het de Nederlander vrij (geweldloos!) op te treden tegen dergelijke weerzinwekkende praktijken.
Wij laten steeds verder toenemende antisemitisme niet toe.
 
 
 


Amsterdam, 26 februari 2017
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten