vrijdag 17 februari 2017

Congres Hamas Rotterdam op 15 april



 

Protest tegen Hamas Congres 15 april 2017



 


door Mathilde van Vliet


Al eerder berichtte ik over de conferentie van Hamas die volgens de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, totaal “ niets met Hamas te maken had”. Volgens hem was “gebleken - mede op basis van adviezen van inlichtingen diensten - dat de conferentie niet door Hamas wordt georganiseerd, maar door anderen.”
Bron
Door “anderen.”
Waarschijnlijk de ChristenUnie?
Of wellicht de nieuwe partij Jezus Leeft....
 
Verder was hem “gebleken dat de organisator geen Hamas kopstukken als sprekers heeft uitgenodigd, wel andere wereld beroemde sprekers.”
Wel andere wereld beroemde sprekers……
Hij denkt aan meneer Poetin? Of misschien wel meneer Trump? Dat zijn nogal “wereld beroemde sprekers.”
Of denkt hij gewoon aan de heren Hamas-sprekers in Rotterdam, zoals PRC-leider Al-Zeer, Adel Abdullah, Mohammad Sawalha ….want die zullen er zeker zijn. 
Aboutaleb geloofde eenvoudig niet dat het Hamas-Congres niet door Hamas werd georganiseerd.
Niet? 
 
Verkennen omgeving Doelen
door Amin Abou Rashed
Hij vervolgt: “Ik begrijp dat sommige mensen maar al te graag de naam Hamas op deze conferentie plakken omdat het hen uitkomt. Maar ik ben niet bereid het staatsrecht opzij te zetten om sommigen tevreden te stellen.”
Om “sommigen tevreden” te stellen. Wie dan?
Wie zouden een naam van Hamas op dit Hamas-Congres willen plakken? Zij zelf?
Maar nee, dat doen ze juist niet. Waarom niet? Hebben ze dan iets te verbergen?
Dat zij dat hebben en dat dit congres Hamas gerelateerd is, blijkt uit deze 11 bronnen.
 
In De Doelen
Elf bronnen, meneer Aboutaleb. Facts. Check. En uiteraard niet alleen Israëlische bronnen;  kennelijk mag dat niet van de heer Aboutaleb. Want, zo schreef hij me: “inhoudelijk verwijzen veel artikelen naar Israëlische bronnen. Die bronnen maken deel uit van het conflict en zijn allerminst onafhankelijk,” naar aanleiding van deze column, toen ik de heer Aboutaleb per mail vroeg waarom hij zijn goedkeuring gaf aan een dergelijk Hamas-congres.
 
Laat de Israëlische geheime diensten nu juist als beste op de hoogte te zijn van deze terroristische bewegingen!
En Ahmed Aboutaleb sluit zijn ogen daarvoor! 
Al op eerdere conferenties sprak Hamas-kopstuk Amin Abou Rashed. Hij was zelfs General secretary of the European Intiviative Against the Wall.
Hier zijn alle bijeenkomsten te vinden van Hamas.
 

Leefbaar Rotterdam
Toen bekend raakte dat er een Hamas-Congres werd georganiseerd in april, stelde de politieke partij Leefbaar Rotterdam kritische vragen aan burgemeester Aboutaleb. Zie hiervoor ook de website.
Op 31 januari jl. stelde Leefbaar Rotterdam lid Tanya Hoogwerf wederom vragen aan de burgemeester, in navolging tot eerdere vragen in september 2016 over het Hamas-Congres.
 
Leefbaar schrijft (Tanya Hoogwerf):
“Sinds deze antwoorden hebben zich weinig ontwikkelingen voorgedaan, behalve dan dat er inmiddels duidelijkheid is over een datum en een locatie —namelijk De Doelen. Wij waren dan ook verbijsterd dat de burgemeester in antwoord op onze vervolgvragen een draai van 180 graden lijkt te maken en bovendien aangeeft dat hiermee geen sprake is van inconsistentie met de beantwoording van de eerste serie schriftelijke vragen. De burgemeester geeft aan dat er geen reden is om de conferentie te verbieden en dat in de eerste beantwoording slechts het mogelijke optreden werd beschreven.
Ik heb hierover de volgende vragen aan de burgemeester:
 
1. Bent u het met ons eens dat u in antwoord op onze vijfde vraag van 28 juli 2016 geen voorbehoud maakt? Zo nee, waarom leest u dan wel een voorbehoud? Gaarne een toelichting.
2. Waaruit blijkt volgens u dat u in antwoord op onze vijfde vraag van 28 juli 2016 slechts heeft gesproken over uw mogelijke optreden? Gaarne een toelichting.
Antwoord op vragen 1 en 2:
In het antwoord op vraag 5 van de schriftelijke vragen van 12 december 2016 waar u aan refereert, ga ik uit van een situatie waarin het voor mij onomstotelijk vast zou komen te staan dat de conferentie door een verboden organisatie zou worden georganiseerd. Hoewel ik in een dergelijk geval niet zelf bevoegd ben om op basis van mijn bevoegdheden in het kader van de openbare orde tot een verbod te komen, zou mijn 'optreden' eruit bestaan de ministers van Veiligheid en Justitie en/of Buitenlandse Zaken te vragen in actie te komen. U verstaat kennelijk onder de term 'optreden' dat ik zelf tot een verbod van de conferentie zou moeten komen. Die ruimte biedt de wet mij echter niet. Ik betreur het als er bij u wellicht hierover een misverstand is ontstaan door de formulering van het antwoord van vraag 5 van de schriftelijke vragen van 12 december 2016. Zoals met uw raad meerdere keren besproken, kan ik immers op basis van de Wet Openbare Manifestaties (WOM) niet toetsen op inhoud van een voorgenomen bijeenkomst. De nationale regering kan wel op basis van internationale afspraken in actie komen. Ik heb in dit geval afgezien van een dergelijk verzoek aan de regering op basis van de kennis en adviezen die ik daarover tot dusver van de bevoegde instanties heb ontvangen. Het spreekt voor zich dat als er in de komende weken andere informatie beschikbaar komt, ik altijd een andere afweging kan maken.
3. Bent u het met ons eens dat uw beantwoording van die vraag op geen enkele manier als een mogelijkheid, maar uitsluitend als een voornemen kan worden gelezen? Zo nee, waarom niet?
Antwoord:
Nee. Zie antwoord bij vraag 1 en 2.

4. Bent u het met ons eens dat u door de wijze waarop u deze vraag heeft beantwoord de verwachting heeft geschapen dat u tegen deze conferentie zou optreden?

5. Zo ja, waarom heeft u deze vraag destijds zo stellig beantwoord terwijl u daarna pas aanleiding zag om onderzoek naar de achtergrond van deze conferentie te verrichten, waardoor u op uw antwoorden moet terugkomen?

6. Zo nee, waarom bent u dan van mening dat u ondanks antwoorden als “waar dat wordt overwogen zal het college optreden” en “we zullen ook optreden als (…)” geen verwachtingen geschapen heeft?

Antwoord op vragen 4 t/m 6:
Bij de formulering van mijn antwoord 5 op 12 december 2016 was mijn intentie zoals geformuleerd bij het antwoord op vraag 1 en 2. Bij herlezing van dit antwoord kan ik me voorstellen dat u wellicht een andere conclusie trekt dan ik hierboven heb geformuleerd.
Als dat zo is, betreur ik dat. In uw raad hebben wij echter ook meerdere malen gesproken over een verbod van bijvoorbeeld de komst van zgn. "haatpredikers".

Hierbij heb ik bij diverse gelegenheden betoogd dat ik op grond van de mogelijke uitlatingen van sprekers, een spreker geen verbod op kan leggen of een bijeenkomst waar zij mogelijk spreken niet kan verbieden. In de uitspraak van de Rechtbank Brabant- Oost van afgelopen maandag (30 januari jl.) tegen de burgemeester van de gemeente Eindhoven heeft de rechter vanwege deze redenering geoordeeld dat het preventieve optreden van de burgemeester (door het opleggen van een sprekersverbod) ten aanzien van de bijeenkomst waar de zgn. "haatpredikers" spraken, onterecht was en een ontoelaatbare inbreuk heeft gemaakt op het recht van vergadering en betoging uit de Grondwet.
Getekend, burgemeester Aboutaleb"

 ~~~
 
Aboutaleb lijkt onwrikbaar ten aanzien van zijn besluit tot de Hamas club. Hij beweerde zelfs dat “geen enkele Rotterdammer zijn verontrusting in zijn richting had uitgesproken over deze beslissing". Ik zou de “tweede Nederlander zijn die hem schreef”.
Aanstaande donderdag wordt het debat inzake deze kwestie vervolgd. Aboutaleb kan dan niet meer met droge ogen voorbijgaan aan de feiten. Die hem - gedocumenteerd en onderbouwd - gepresenteerd zullen worden. Mogelijk kan Aboutaleb niet anders dan zijn conclusies trekken.  

Alhoewel de heer Aboutaleb beweert dat er eigenlijk ‘niemand’ - behalve dan de fractie Leefbaar Rotterdam en ik, als “tweede Nederlander” -  zich zorgen maakt over deze bijeenkomst, wil ik de heer Aboutaleb graag wijzen op de zorgen binnen de Joodse gemeenschap en mensen die Israël een warm hart toedragen.

  
Onrust en antisemitisme
Er bestaat aanzienlijke onrust over dit Hamas-Congres landelijk, omdat de burger bang is en uitermate bezorgd over het antisemitische karakter van Hamas.
Wekelijks staan op De Dam aanhangers van Palestina Komitee en Hamas-fans die oproepen tot de eliminatie van de Staat Israël.
Burgemeester Eberhard van der Laan laat dit soort demonstraties tot geweld, haat en terreur jegens het Westen gewoon toe: iedere zaterdag en zondag roepen Hamas/ Palestina aanhangers openlijk op De Dam op tot de vernietiging van de staat Israël. Met hun leugens over Israël roepen de activisten op tot geweld tegen Joden, hetgeen wettelijk verboden is. De bewering dat Israël op voormalige Arabische grond zit is een leugen die aanzet tot geweld. En burgemeester Van der Laan vindt het allemaal best: hij faciliteert antisemitisme: wekelijks.
 

Time To Stand Up For Israel
Vanaf 2014 bestaat er op Facebook er een actieve Pro-Israëlgroep – Time To Stand Up For Israel – die al vele succesvolle bijeenkomsten organiseerde. De aanleiding tot oprichting van de groep (ruim 4500 leden) was omdat mensen zich ernstige zorgen maken over de toenemende anti-Israël houding van Nederland en het almaar verder woekerden antisemitisme. De doelstelling van Time To Stand Up For Israel luidde:  
 
Wij staan onvoorwaardelijk achter Israël, het Israëlische democratische beleid en haar bewoners en streven het volgende na: 
- Het indammen van antisemitisme en anti-Israël sentimenten in de samenleving
-  Boycot van Israël en Israëlische producten wordt opgeheven.
-  Een eerlijkere berichtgeving inzake Israël in de media,
met andere woorden tegen media terreur tegen Israël.
-  Wij tonen onze solidariteit voor de slachtoffers van terreuraanslagen in Israël en Europa

Haneen Zoabi
Time organiseerde meer dan eens succesvolle acties, waar telkens veel mensen op af kwamen, veel bekende nationale en internationale sprekers spraken.
In 2015 stond Time met een groot aantal verontruste leden bij de schandalige vertoning van het Palestina Komitee die een zogehete “alternatieve Kristallnacht” organiseerde, waarbij de werkelijke Kristallnacht werd verkracht door het Platform Stop Racisme en Uitsluiting die de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi een podium bood - de dag voor de officiële Kristallnacht herdenking - ‘om haar haat tegen Joden uit te dragen’. Wat ze ook volmondig deed.
Na haar haatspeech  beëindigde mevrouw Zoabi haar ronduit misdadige politieke propaganda met een staande ovatie. Ze werd luid uitgeklapt door de aanwezige pro Palestina aanhangers die deze alternatieve “Kristallnachtherdenking” aangrepen om hun diepgewortelde afkeer van Israël en Joden openlijk en luid te laten zien aan voormalig Joods Mokum. 

Time was organisator van een aantal acties tegen de boycot van Israëlische producten.
Er is al een hoop te doen geweest in de media over het zogehete  labelen van producten, afkomstig uit Israël ofwel Judea en Samaria. Ze zijn bijzonder succesvol, met name in het ontmaskeren van BDS, wat bepaald niet een “vreedzame” beweging is zoals de media ons graag doen laten geloven. 

In 2016 wilde Time aanwezig zijn bij de Kristallnachtherdenking in Amsterdam, maar deze herdenking werd gekaapt door de antisemitische beweging van Anja Meulenbelt en haar Hamas/ Palestina achterban.
Helaas kreeg Meulenbelt met haar haatkudde alle ruimte in notabene een Joods sjoel! Maar mochten zij niet bij het Joodse Verzetsmonument hun gal spuwen.  Dat gelukkig niet.

Al maanden staat de groep van Time To Stand Up For Israel vreedzaam op De Dam te demonstreren. Zij willen daarmee de positieve aandacht leggen op Israël, een land dat hen aan het hart ligt.
Aan de andere kant van De Dam staan  - zoals gewoonlijk – de activisten van Hamas, de Palestina aanhang, de verheerlijkers van geweld tegen de mensheid.
Het komt geregeld tot agressie, waarbij het Palestina kamp zoals gebruikelijk de regels aan de laars/ hoofddoek lapt en de groep van Time uitschelden, bespugen en bedreigen. 

 
 
Toen verscheen het bericht over het Hamas-Congres van 15 april a.s. en uiteraard mag Time daar niet ontbreken.


 
 
 
>>>   Protestactie geannuleerd <<<
 


 
 
 


 
 Amsterdam, 17 februari 2017 
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten