zaterdag 18 maart 2017

Wekelijkse Manifestatie Jodenhaat Op De Dam: Geen 'Saga' Zonder Einde




Eerste Duitsers in Amsterdam,
15 mei 1940. Bron: BeeldbankWO2
Wie de wekelijkse confrontatie op de Dam tussen supporters van Hamas - die de annihilatie van Israël wensen - en enkele burgers die een tegengeluid laten horen als een 'saga' beschouwt,
 maakt een ernstige denkfout.

 


door Martin Jonghans
 

Naar aanleiding van een artikel op het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW) deze week, verschenen er talloze reacties op de website en op het Facebookaccount van hoofdredacteur Esther Voet. Er ontplooide zich een discussie op het scherp van de snede.
Eén reactie van Martin Jonghans wil ik u niet onthouden:
 
Tijdens de Duitse bezetting was de gemeente Amsterdam in ieder opzicht (markering, opsporing, arrestatie, transport) medeplichtig aan de moord op 60.000 van haar Joodse inwoners. Zij zou dus alleen al gezien haar eigen duistere geschiedenis geen platform moeten bieden aan een beweging die met de eufemistische leuze 'Palestina vrij' opnieuw openlijk naar de ondergang van Joden streeft. 
Het roepen van een dergelijke slogan zou gewoon strafbaar moeten zijn. De ideologie die islam - oftewel 'onderwerping' - heet is minstens zo antisemitisch van opzet als het nazisme. De moord op 900 Joden was één van de eerste daden van haar legendarische oprichter en 'profeet' Mohammed. Dat was in de grotendeels Joodse stad Yathrib. Na die slachting kreeg de stad de naam Medinat al Nabi, “de stad van de profeet”, afgekort Medina.

Het vernietigen van de Joden is een belangrijk oogmerk van de jihad, de heilige oorlog of ’Mein Kampf' der islamieten wereldwijd.  
 Is het verzet van Nederlanders tegen de wekelijkse actie van Hamas op de Dam een 'saga' zonder einde?

Nee, de gemeente moet antisemitische activiteiten uit de openbare ruimte weren. Als zij tenminste iets van haar verleden geleerd heeft. 

Martin Jonghans

 
________________________________________________________________________________


Van een weekblad dat zich uitgeeft voor “de hele gemeenschap” en bovendien stelt dat het NIWvanaf 1945 niet langer antizionistisch orthodox, maar zionistisch en voor álle Joden is”, zou je op z’n minst verwachten dat het NIW actie onderneemt tegen de prakrijken van actievoerder Simon Vrouwe die wekelijks met z’n bakfiets vol Hamas propaganda op de Dam leugens verspreidt over Israël en waar Hamas/ Palestina aanhangers openlijk leuzen scanderen tot de vernietiging van de staat Israël.

 
De activisten roepen dus op tot geweld tegen Joden, hetgeen wettelijk verboden is.
 
 
Het stille en vreedzame protest van Nederlanders tegen de wekelijkse actie van Hamas op de Dam is terecht. En beslist geen 'saga’.
 
 
Amsterdam, 18 maart 2017
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten