vrijdag 4 augustus 2017

Toestanden Nederland…Nu. Graag. Even. Niet.


 
 

Het blijft per dag ergeren: de aanstellerige hype over de transgenders. Homo’s en lesbo’s die niet meer zo mogen worden genoemd, onrust in de wereld.



 
door Mathilde van Vliet
 
 


Het is toch allemaal wat, al die toestanden in dit land.
De gezondheidszorg holt achteruit, de bejaardenhuizen hebben torenhoge schulden omdat ze het personeel moeten nabetalen. Betekent dus dat de bejaarden straks op straat staan.
Ik zie Alexander Pechtold zich al handenwrijvend verheugen op zijn pilletje. Als hij zich toch zo in het kabinet zou kunnen wurmen, dan is het probleem ouderen zo opgelost.
Die levens zijn toch voltooid.
 
 

 

 
 

Net zoals de hype rondom de jonge voetballer Nouri. Het is verschrikkelijk dat zo’n jong leven zo aan zijn einde komt, al denkt de familie dat Allah er alles aan zal doen om hem in leven te houden.
Hoop mag je houden.
De realiteit is echter anders.
Wat voor leven houd je in stand?
Slechts kunnen ademhalen middels een buisje en een machine, gevoed worden door middel van een slangetje in de buik, plassen via een zakje en poepen in een luier? En verder….niets. Is dat kwaliteit van leven?
Ook daar zou Pechtold zijn slag kunnen slaan, u weet wel; donororganen.
Maar hey, dat is not done in de islam. Ontvangen doen ze graag, maar zelf geven?
Terwijl dit wel een perfecte donor zou kunnen zijn.
Pechtold doe je best: overtuig die ouders.
 
Verloren zonen”, lees: afslachters, onthoofdfanaten uit naam van hun ideologie islam. Die hun oorlogszuchtige stichter Mohamed op de letter volgen.
Die willen weer naar Nederland, u weet wel: het walhallah voor alles dat niet werkt of niet deugt. De Gütmensch zal er alles aan doen om deze “jongens” met open armen te ontvangen.
Ja, echt.
 

Vandaag lezen we dan dat de zorgpremies weer flink zullen stijgen. Ach ja, berekeningsfoutje.
Toch vreemd.
Ik denk eerder dat al die “vluchtelingen” (lees: die miljoenen juichende Afrikanen die met hun nieuwste i-Phone, gekleed volgens de laatste trend van Nike outfits) kosteloos geholpen moeten worden binnen de gezondheidszorg.
Kosteloos.
Niet voor u. Want u betaalt straks de rekening.
 
Goh.
En dan die rel om die besmette eieren. Ook weer een nationale hype. Een rel. Een opgeblazen leugen die weer door alle bedrijven groots uitgemeten moet worden met als gevolg dat de eieren straks weer vier keer zo duur worden.
Berekeningsfoutje.
 

Ondertussen genieten wij hier van de zomer. Even niks. Luieren. Zonnen. Lekker uit eten. Rust.
En dan zalig heerlijk felle discussies. Soms ethische kwesties omdat ik daar in geïnteresseerd ben en vaak ook juridische onderwerpen, daar de wederhelft daar meester in is.
Ieder zijn/ haar plezier. Eigenlijk worden de oververhitte gesprekken gesmoord met wijn. Veel wijn. Wat is er heerlijker dan dat?
 


We struinen zo maar even weer naar het strand en kijken naar de prachtige zonsondergang en daarna naar de sprankelende sterren in het eindeloze heelal.

Zullen we het daar eens over hebben?
 

Eén ding: ik blijf de Gay parade Gay Pride noemen. Ik verdom het om homo’s  en lesbo’s anders te noemen. Of die 0,4% Nederlanders die zich ongelukkig in hun lichaam voelen plots transgender te noemen. Heel naar.
Maar albino’s of dwergen eisen ook geen andere toiletten. 
Zo, ik heb gezegd. 

 

U ook een fijn weekend/ vakantie! Proost.

 
 
 
 
Corfu, 4 augustus 2017

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten