zondag 30 oktober 2016

Kristallnachtherdenking 2016

 
 
 


Jarenlang is de Kristallnachtherdenking gekaapt geweest door lieden van het Palestina Komitee, Hamas-aanhangers, slippendragers van Anja Meulenbelt, Internationale Socialisten en Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting.
Vorig jaar werden zelfs politieke en antisemitische leuzen geuit door de Arabisch-Israëlische politica Haneen Zoabi op een "herdenking" voor duizenden onschuldige Joden die de dood werden ingejaagd. Dit jaar zal het anders zijn.
 




Er zullen twee respectvolle herdenkingen zijn en u  kunt een goede combinatie maken van twee bijeenkomsten die qua tijd in elkaars verlengde liggen.
Eerst de prachtige herdenking in de Portugese Synagoge Amsterdam van 17.00u tot 18.00u en aansluitend de herdenking bij het Joods Verzetsmonument, om 19.00u.



1. Herdenking 17.00u-18.00u:
door: Portugese Synagoge Amsterdam

Portugese synagoge
"Op 9 november 1938 vond in nazi-Duitsland de Kristallnacht plaats. Daarbij werden 267 synagogen in brand gestoken en ca. 7500 winkels verwoest. 92 joden werden vermoord. Deze explosie van antisemitisch geweld vormde de inleiding op de volledige uitsluiting en uiteindelijk de vernietiging van miljoenen Europese joden.

Het Centraal Joods Overleg herdenkt de Kristallnacht om blijvend te waarschuwen tegen elke vorm van antisemitisme en racisme in onze samenleving. Zowel in Nederland als elders. Wij maken ons zorgen over de wijze waarop het antisemitisme zich in deze tijd opnieuw manifesteert. Wij willen dat alle burgers in ons land vreedzaam, respectvol en zonder discriminatie kunnen samenleven. Door stil te staan bij de Kristallnacht, een dieptepunt van antisemitisch geweld in de geschiedenis, willen we het signaal afgeven alert te blijven. Voor antisemitisme en racisme mag nooit plaats zijn."

Het Centraal Joods Overleg nodigt u uit voor de Kristallnachtherdenking op 9 november a.s. in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein te Amsterdam. De bijeenkomst vindt plaats van 17.00-18.00 uur.
Minister President Mark Rutte  is de gastspreker. 
Margalith Kleijwegt interviewt een getuige van de Kristallnacht. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de violist Roeland Jagers van het Rubens Quartet.

Aansluitend is er een kranslegging op de binnenplaats van de Hollandsche Schouwburg.
_________________________________________________________________________________



2. Herdenking 19.00u:


De herdenking van de Kristallnacht zal dit jaar op een sobere en respectvolle wijze geschieden, georganiseerd door de Facebookgroep Time To Stand Up For Israel.
 
U wordt allen uitgenodigd om bloemen neer te leggen en/of een kaarsje aan te steken bij het Joods Verzetsmonument, nabij de Stopera te Amsterdam.
 
Er zullen nabestaanden van Holocaust overlevenden en Joodse verzetsstrijders spreken.
U bent allen van harte uitgenodigd op 9 november om 19.00u. 

Namens actiegroep
Time To Stand Up For Israel




 
 
This year the commemoration of the 1938 Kristallnacht will take place in a sober and respectful way, organised by the Facebookgroup Time To Stand Up For Israel.
 
You are all  invited to light a candle and put some flowers at the Jewish monument near the Stopera in Amsterdam.
Relatives of Holocaust survivors and Jewish resistance fighters will speak at the event.

You are all invited and welcome on 9th November at 7.00pm
 

On behalf of actiongroup Time To Stand Up For Israel







Amsterdam, 30 oktober 2016

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten