zondag 29 mei 2016

Antisemitisme, Antizionisme En Israëlhaat Vallen Onder ‘Vrijheid Van Meningsuiting’

Het boycotten van producten mag en valt onder "vrijheid van meningsuiting" aldus Bert Koenders.

 


 
door Mathilde van Vliet
 
Het binnenstappen van supermarkten door anti-Israël activisten, het flyeren om deze producten niet te kopen, het roept een sfeer van intimidatie op. In deze tijd, met zoveel antisemitisme, is een krachtig tegengeluid nodig! Genoeg is genoeg” aldus Nati Rom, zo luidde zijn vurig betoog op de demonstratie tegen labelen van Israëlische producten op 26 mei jl. in Den Haag.  


Het is meer dan 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’40-’45 zijn, zoals bekend, miljoenen Joodse inwoners van ons land en in Europa afgevoerd en vergast in vernietigingskampen. De slagzinnen van toen verschijnen heden ten dage in een nieuw jasje. Het nieuwe omhulsel dat nu vooral door de BDS beweging uitgedragen wordt is door op te roepen tot een boycot van Israëlische producten. 
De leuzen luiden weliswaar anders dan in de jaren 30 maar de onderliggende boodschap is verkapt maar duidelijk en vanuit pure haat tegen Israël. Zoals zich ook laat zien tijdens een recente demonstratie van voorstanders van Israël en tegenstanders de groeperingen onder meer van de BDS, het Nederlands Palestina Komitee en aanverwante groepen.
Waar pro-Israël groepen vredig hun boodschappen verkondigden, daar maakten de tegenpartij stennis door letterlijk te schelden, te schoppen en te slaan. Hun basiscommunicatie. Het niveau van intellect en beschaving – of liever: het ontbreken daarvan - moge duidelijk zijn. 
 

Anno 2016 zien we zogenaamd politiek correcte boycots tegen Israël vanwege de
vermeende bezetting van het gebied "Palestina". Feitelijk is het niet anders dan weer de Joden voorzien van een Jodenster, alleen nu zijn het stickertjes op Israëlische producten in supermarkten, heimelijk aangebracht door gehoofddoekte brigades van de nieuwe nazi’s die alleen nu BDS heten. 
Antisemitisme is nooit helemaal verdwenen, maar de laatste jaren is het in versneld tempo opgevoerd met gevolgen voor Joodse inwoners van ons eens zo tolerante volk. Onder voornamelijk Turkse en Marokkaanse jeugd is er een enorme haat tegenover Joden.
Zo werden eerder al stenen gegooid naar het huis van de opperrabbijn Binyomin Jacobs.
Daar is ook een of andere rapper Appa die zich bedient van ondubbelzinnige uitlatingen tegenover Israël en daarbij uitermate haatdragende taal uitslaat.
Hamas, Hamas, Joden aan het gas” zijn kreten op straat die eerder gebruikelijk zijn dan nog uitzondering bij vooral allochtone jongeren van "onze" samenleving.
Actie groepen gaan onaangekondigd supermarkten binnen en proberen winkels zo onder druk te zetten om Israëlische producten te boycotten. Het boycotten van producten mag en valt onder "vrijheid van meningsuiting" aldus PvdA Koenders.
De BDS claimt voor het Palestijnse volk op te komen. Echter, zodra er berichten in media verschijnen dat Hamas geweld gebruikt heeft tegen de inwoners van Gaza, dan hoor je de BDS en aanverwante bewegingen niet.
 
 
Het ware gezicht van BDS is niet bepaald 'vreedzaam'
 
Wanneer je je dan bedenkt dat deze groepering o.a. gesubsidieerd wordt door de SP, actievoerders heeft uit gelederen van SP (Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt) GL (Bram van Ojik) en PvdA, waarbij dan bovendien ook nog eens miljarden naar Palestijnse gebieden worden gesluisd door diezelfde PvdA, dan worden de invloeden aanzienlijk groot en de verbanden duidelijk.
De enige partijen die zich wel inzetten voor Israël en hun steun duidelijk tonen zijn Christen Unie, SGP en PVV.
Als haat tegen Joden en Israël onder 'vrijheid van meningsuiting valt – dat is wat minister Koenders beweert - dan vraag ik me serieus hoever mensen nog mogen gaan.
Ik vrees eerder dat woorden op een dag daden worden waarbij Joden in Nederland en Europa weer (!) gedwongen worden elders te gaan wonen.
 
Amsterdam, 29 mei 2016


2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterend artikel van Mevrouw van Vliet,U heeft het zeer goed onder woorden gebracht,dank voor Uw artikel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eduard Hendrich31 mei 2016 om 12:17

    Als ik dit lees schaam ik mij dat ik nederlander ben
    Zelf ben ik net voor de ww2 geboren maar dit soort acties gaat mij echt te ver IK BEN PRO ISRAËL

    BeantwoordenVerwijderen