donderdag 5 mei 2016

Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en Zwarte Piet worden NIET afgeschaft!

Over het in stand en leven houden van Nederlandse tradities
 door Mathilde van Vliet  
 
 
4 mei 2016
Interessant om de verschillende talkshows te bekijken op Nationale Dodenherdenking 2016. Naast de geijkte – maar nog immer schokkende – films als “The Boy in the Striped Pyjamas”.
De Nationale Dodenherdenking live bekeken op tv.

Het gevoel dat ook weer tijdens de Dodenherdenking bovenkwam is dat zoveel Nederlanders de herdenking bijwoonden overal in het land. Net zoals bij de live uitzending van The Passion dit jaar en de jaren ervoor: vele Nederlanders - gelovig of niet – die dit spektakel wilden zien. Waarom?
Omdat het verhaal van Christus enerzijds schitterend en op moderne wijze is weergegeven, maar anderzijds een traditie in ere te houden. Een Nederlandse traditie.
Zo ook bij de Nationale Dodenherdenking.
Onze gevallenen worden herdacht. In Nederland en daarbuiten.
Dat wordt herdacht. Daar wordt bij stilgestaan.
Maar er is iets veranderd.
~~~
Bij talkshow Pauw waren te gast: Joodse Nederlanders Hanneke Groenteman, Robert Vuijsje, Frits Barend, Natasha van Weezel, Binyomin Jacobs, Jacco Levits en Jonathan Keyson.
Centraal stond de Tweede Wereldoorlog, het antisemitisme, het Joods zijn. Wat is de waarde van 4 en 5 mei? Neemt het antisemitisme toe de laatste tijd? Zien zij nog toekomst in Nederland?
Over het algemeen sprak men de ongerustheid uit over de documentaire “Mijn Jodenbuurt”. die Filemon Wesselink had gemaakt in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Jonge uitzinnige Marokkanen staken niet onder stoelen of banken dat ze de Joden haatten. Een luid gejuich ging om toen ze van Filemon Wesselink hoorden dat juist in deze buurt duizenden Joden waren gedeporteerd.
De haat zat diep.
Hanneke Groenteman schrok van deze uitzending, alhoewel ze al direct vergoelijkte dat er “veel meer nuances inzaten.”
Er werd gesproken van “jongens”, alhoewel er wel openlijk werd gesproken over aanvallen op straat, bespugingen en ruiten die werden ingegooid van Joodse winkels.
Alsof het om een handjevol pubertje ging dat niet beter wist.
Er werd gesproken van “uitzonderingen”, want zij moesten onze samenleving “gewoon begrijpen” (rabbi Binyomin Jacobs).
Aha.
Begrijpen.
Raar dat dit al veertig jaar niet lukt.....
Scholen falen en kruipen uit angst weg omdat ze worden bedreigd door ouders van Marokkaanse/ Turkse kinderen, omdat deze stonden te juichen bij 9/11 en iedere aanslag gepleegd uit naam van de islam.
Men blijft naïef als een Marokkaans kind zegt dat de Joden het “eigenlijk over zichzelf hebben uitgeroepen”.
Hoezo naïef?
Dat soort wangedrag moet met harde hand afgestraft worden. Met terugwerkende kracht vanaf dag 1 dat dergelijke uitlatingen werden getolereerd onder het mom en dat “we vooral begrip moesten tonen voor de islamitische medemens.”
Neen!
Men vindt het heel normaal dat er overal politieposten staan bij Joodse scholen of synagoges.
 
Er werd om de hete brij heen gedraaid, de hele uitzending. Hanneke Groenteman hoefde niet zo nodig meer “het geloof uit te dragen”.
Joods ben je en dat zit in je. Dat kun je niet ontkennen. Uit angst.
En als je je Joodse afkomst moet verloochenen, dan ben je ronduit laf.
 
 
 
Burgemeester Rotterdam die 12 jr geleden iets heel anders beweerde
 

Wat ontbreekt in dit land is gezag. Gezag voor onze waarden en normen.
Gezag om antisemitisme met wortel en tak uit te roeien. Voorgoed.
Onze tradities worden verloochend.
Onze feesten worden aangepast.
Onze gewoontes worden ondergesneeuwd.
In België schrijdt de islamisering al veel verder voort dan hier. Maar ook hier staan dergelijke scenario’s ons te wachten.
 

Herdenken
Zolang ik me kan herinneren herdenken we de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog. Van huis uit – met ouders die beiden de oorlog hebben meegemaakt en overleefd – was het regel hierbij stil te staan. Net zoals we aandacht besteedden aan Kerst, Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag, etc. Ook al zijn we niet gelovig opgevoed.
Het is traditie.
In de Verenigde Staten van Amerika is het min of meer verplicht dat iedere Amerikaan stilstaat bij de nationale feestdag 4th of July. Winkels zijn ’s avonds gesloten, sportclubs doen de hele dag hun deuren dicht, omdat men zich voorbereid op het feest ’s avonds: Onafhankelijkheidsdag.
Hetzelfde geldt voor Thanksgiving, Labor Day, Veteran’s Day, Halloween, naast de Christelijke feestdagen.
Daar wordt het van je verwacht heel goed stil te staan bij tradities, waarden en normen van het land waarin je leeft, je komaf, je familie. 

Tradities afgeschaft
In dit land zien we sinds enkele jaren een kentering in gebruikelijke feestdagen. Op scholen moeten Nederlanders zich ineens gaan aanpassen aan ramadan, suikerfeest en slachtfeest van de moslims.
Er wordt gemorreld aan Pinksteren, Pasen en wie weet in de zeer nabije toekomst ook aan Kerst. “Want Kerst is alleen maar een vreetfeest.”
Volgens hen die zich niet wensen te confirmeren aan Nederland.
Maar dat is niet de enige reden. 
De ware reden is dat er aan de tafelpoten van onze eeuwenoude tradities wordt gezaagd.
~~~
Al sinds 2011 begonnen er ineens vanuit allerlei groeperingen protesten te ontstaan om Zwarte Piet af te schaffen. Wanneer je je verder verdiept in deze radicale groepen, zie je gevaarlijke banden tussen zwarte groeperingen en islamitische antisemitische Hamas aanhangers, zoals Abou Jahjah, de banden via zijn netwerk met bijvoorbeeld Hamas en Hezbollah. De sympathie voor Al-Qaida wordt niet onder tafels of banken geschoven.
Hoe kan dat?
Die netwerken internationaal bestaan al lang. Ze zijn al uitgebreid beschreven, waaronder hier en daar.
Jarenlang konden deze organisaties hun gang gaan, zich wereldwijd verspreiden en dankzij social media bereikten ze een groter publiek dan ooit tevoren.
Meerdere kleine groepen steunden elkaar in de strijd tegen racisme, ongelijkheid en apartheid. Terwijl als je de groeperingen nader bekijkt, dan doen ze zelf aan racisme. Van Movement X is bekend dat ze “zullen vechten tegen de witte overheerser” 
In Nederland zijn Sylvana Simons en Quinsy Gario de belangrijkste jankers om Zwarte Piet af te schaffen en alles dat maar riekt naar slavernijverleden aan te kaarten bij de media.
~~~
Groeperingen als sharia4belgium bestrijden het liefst allereerst de Joden, dan de Christenen en alles dat niet moslim is. Overbodig te noemen dat de vroegere voorman van sharia4belgium, de Libanees Abou Jahjah nu voorzitter is van Movement X.
~~~

Internationale Socialisten gebruiken graag geweld om hun gelijk te halen en als er een dode valt binnen “hun strijd”, ach, who cares? Deze beeltenis vormde volgens deskundigen de directe aanleiding om Pim Fortuyn daadwerkelijk te executeren op de wijze zoals was aangereikt, daar waar de pijl naar wees: zijn hoofd.

~~~


Overigens, het bestuur van Internationale Socialisten bestaat o.a. uit Miriam Aouragh, een radicale Marokkaanse: die weer innige banden heeft met Palestina actiegroepringen en Hamas, anti-Israël gericht en uiterst antisemitisch.
En zie hoe de spekkoek is opgebouwd en nauw verbonden is met elkaar.

 Dodenherdenking
Dodenherdenking is niet meer zoals het geweest was. Er zullen en moeten bruine, zwarte, lichtgetinte en islamitische kinderen in beeld gebracht worden. Want dat geeft natuurlijk een “afspiegeling van de samenleving”. Dat is belangrijker dan de oude generatie die vocht voor dit land. De kinderen hebben geen idee waarvoor ze bloem leggen, want historie zegt hen niets, behalve die van hun eigen voorouders of waar hun ouders interesse in hebben: slavernijverleden, Palestina, islamisme.

Hierin worden ze ook bijgestaan door hoogvliegers als Turken van de Erdoğan-tentakelpartij DENK-arme, die Nederturken met nazi-slachtoffers meent te vergelijken. De stakker.
Die zien het liefst die hele herdenking afgeschaft, want daar hebben zij niets mee te maken. Zij zijn in eerste instantie moslim, dan Turk en dan – wanneer het hen uitkomt – ook nog Nederlander.
~~~
Ook de gekleurde Nederlanders – in ieder geval de achterban van Prins Gario en zijn Koninklijke lakeien – zouden het liefst 4 en 5 mei afschaffen, want het gaat niet om hen en dus hebben ze er niks mee te maken.
Vorig jaar verstoorden relmakers de Dodenherdenking op De Dam. Een stel aanhangers van anti zwarte Pietenbeweging dachten een statement te maken voor “hun leed” tijdens Dodenherdenking die in de verste verte iets te maken heeft met het Lijden van de Negroïde Medemensch.
Lijdende medelanders van islamitische komaf verstoren al jaren de Dodenherdenking her en der in het land.  
 
Vrijheid
Deze mensen zouden zich moeten realiseren dat de vrijheid die ze nu hebben niet zo logisch is. Daar is voor gevochten vanaf WOII door mijn voorouders, onze Nederlandse voorouders. De wederopbouw vond plaats door de generatie na de Tweede Wereldoorlog. Door onze voorouders.
Daarmee is niet gezegd dat we niet stilstaan bij overige oorlogen of gruwelijke daden tegen de mensheid. Dagelijks worden we met de meest weerzinwekkende beelden geconfronteerd via tv en overige media. Dat is afschuwelijk en dat zou niet mogen gebeuren. Maar toch heersen er oorlogen over deze wereldbol, waar wij vaak niets aan kunnen veranderen.
~~~
Maar kijk een deurtje verder dan alleen je eigen donkere huidskleurtje.
Kijk naar de massale slachtpartijen in Afrika tussen Tutsi’en Hutsi’s.
Of de onderdrukking van vrouwen in islamitische landen als Saoedi-Arabië, Iran, Irak, Afghanistan maar ook Marokko en Turkije.
De slavenhandel in Arabische landen en Afrika. Dat vindt nog steeds plaats. daar nemen ze het niet zo nauw met mensenrechten.
Het onrecht en moord op Armeniërs, Christenen in een land als Turkije. Dat nu bij de EU komt.

Maar daar hoor je deze malloten niet over. Dat kost waarschijnlijk teveel moeite als je je daar mee gaat bemoeien. Makkelijk is in de bijstand te hangen en alle soepsidie op te slurpen.
Het zou getuigen van moed als deze groeperingen zich daadwerkelijk bezig gaan houden met mensenrechten en niet landen als Nederland gaan uithollen met hun vervelende statements over discriminatie en slavenhandel. 

Begin met herdenken en respecteren van de tradities in het land waarin je woont. Doe je dat niet, dan plaats je je zelf buiten de maatschappij.
Stop met beledigen van Nederlanders die gedenken.
Interesseert het je niet, houd dan in ieder geval je gettoblaster even 2 minuten stil. Zou dat lukken?

Praten we morgen weer verder over Zwarte Piet en wat we dit jaar eens zullen gaan vragen aan onze Goedheiligman met zijn dappere lakeien. Maar zover is het nog lang niet.
 
Fijne Bevrijdingsdag!
 

 
Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag op een dag: onze dag! 


Amsterdam 5 mei 2016

1 opmerking:

  1. Het Arabische woord 'islam' betekent 'onderwerping [aan Allah en diens wetten]', en een 'moslim' is iemand die daar uitvoering aan wil geven. Deze mensen hebben geen eigen geschiedenis en cultuur, hun doel is het veroveren van de wereld in de naam van Allah. Dat levert hen de meeste bonuspunten op. Voor de volkeren, hun grenzen en hun gebruiken hebben zij slechts minachting. Allah verbiedt het om politiek en religie van elkaar te scheiden. Wie weigert in de spiegel te kijken die de islam de mensheid al 1.400 jaar voorhoudt is een vijand van zijn eigen land, cultuur en beschaving.

    BeantwoordenVerwijderen