dinsdag 31 mei 2016

Teken Protest aan bij Supermarkten in uw Woonplaats t.a.v. BDS!

 
  

 
.....opdat klanten niet zelf het heft in handen nemen.......


door Mathilde van Vliet
 
Naar aanleiding van de smerige acties van DocP en BDS zijn er geluiden opgedoken van klanten die dergelijke acties niet pikken en zelf actie ondernemen om deze nieuwe nazi’s de deur te wijzen. Dat gaat soms met geweld gepaard.

Om te voorkómen dat dergelijke gevechten gaan plaatsvinden in de nabije toekomst, roep ik u met klem op tegen te gaan dat dergelijke antisemitische  figuren überhaupt nog welk winkelfiliaal (Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet voornamelijk) kunnen betreden.
Teken zelf protest aan bij uw plaatselijke winkelfiliaal van genoemde winkelketens.
 
Brief per reguliere post
Doe dit per brief en stuur ‘CC’s naar hieronder genoemde organisaties.
Voorkómen is immer beter dan genezen.
Voor adressen filialen, zie Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Hoogvliet
 
Als bijlage kunt u de algemene regels bijvoegen, zie voorbeeldbrief.
Het kost een paar postzegels, maar als u niets doet, krijgen deze gasten steeds meer speelruimte, wordt uw winkelplezier verknald en laat u anti-Israël acties bestaan!

Laat de nieuwe nazi’s geen enkel terrein winnen!
  

Deze voorbeeld brief is gemaakt n.a.v. dit artikel. U kunt de brief aanpassen en zo nodig meer winkels aanschrijven. Dit is slechts een wenk.

Geachte filiaalhouder, 

De laatste tijd zijn er zgh. inspectieteams van actiegroep DocP actief in de stad. Die “inspectieteams” gaan winkels binnen en “controleren” daar de schappen op Israëlische producten, die volgens hen geboycot moeten worden. Zij lopen in de weg, vallen klanten lastig, en krijgen veel aandacht hoewel zij maar met weinig zijn. In het buitenland, vanwaar de acties zijn afgekeken, is het voorgekomen dat zij winkels en producten beschadigden.

Uiteraard zien veel winkels ze liever gaan dan komen, maar in veel winkels kunnen zij hun gang gaan terwijl het absoluut niet nodig is hun gedrag te tolereren. In een verslagje van hun ‘inspectiedag’ laten de ‘inspecteurs’ zelf al weten dat de ontvangst in winkels zeer wisselend is. Een Albert Heijnvestiging in de Amsterdamse binnenstad ontzegde ‘het team’ eenvoudigweg de toegang, en daarmee ging de actie niet door.

De bedrijfsleider van die vestiging stond volkomen in zijn recht. Winkels willen gewoon hun producten verkopen en willen niet dat hun klanten worden lastiggevallen door politieke actievoerders. 
 
Ook klanten die zich eraan ergeren kunnen bedrijfsleiders wijzen op die mogelijkheid. Een treurig bijproduct van de acties is overigens, dat boze klanten het soms de winkel kwalijk nemen dat die acties er plaatsvinden. Dat is beslist niet het geval: zij worden doelwit als ze Israëlische producten verkopen en verdienen dus juist steun en een beleefde benadering.

Het handigste middel tegen deze overlast zijn huisregels, die duidelijk zichtbaar in de winkel moeten hangen. Daarin staat wat de bedrijfsleiding wel en wat zij niet toelaat in de winkel. Een voorbeeld van niet toelaatbare acties kan zijn het binnenkomen met een groep die klanten intimideert en overlast veroorzaakt. Handelt een klant in strijd met de huisregels, dan kan de bedrijfsleider hem of haar daarop aanspreken en verzoeken de zaak te verlaten. Weigert de klant dit bij herhaling, dan is dat huisvredebreuk. Het personeel mag de klant dan aanhouden en 112 bellen, waarna de politie hem of haar weghaalt. Meer details over hoe op te treden zijn hier te vinden, op de site van de politie. Actievoerders die van plan zijn later terug te komen, kunnen een winkelverbod krijgen (zie dezelfde site).

Overigens kan een winkel ook tevoren contact opnemen met de politie en vertellen dat er overlast te verwachten is. De bedrijfsleiding kan de politie vragen te helpen voorkomen dat er klanten lastig worden gevallen of andere overlast in de winkel wordt gepleegd. 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Klanten pikken dit niet langer en gaan zelf tot actie over als u geen maatregelen neemt.
 
Hoogachtend,

(uw naam) 
 

Cc Hoofdkantoor AH Zaandam

Cc Gemeenteraad (uw woonplaats)

Cc Veiligheidsregio (uw woonplaats)

Cc Politie (uw woonplaats)

Cc Consumentenbond

Cc Radar

Cc Media (plaatselijke TV/ radiozender van uw woonplaats, Metro,Telegraaf, AD, Volkskrant, NRC)

 

Bijlage 1: Winkelverbod
 
 


geef nieuwe nazi's geen ruimte!!!
 
 




Amsterdam, 31 mei 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten