donderdag 19 mei 2016

Onze Nieuwe Pim Fortuyn: Silly Sylvana For President!


Ex-TMF presentatrice gaat een Kamerzetel bezetten in ons Parlement







door Mathilde van Vliet

 


TMF vs TK
Er komt weer iets nieuws op de politieke markt: Ex-TMF presentatrice gaat een Kamerzetel bezetten in ons Parlement. Voor DENK. Ja, heus!
Ze is zwart met lichtblond haar. Of blond gepruikt. Of gepruikt blond. Iets ingewikkelds, want is ze nu zwart of wil ze juist blank zijn en haar zwarte roots verbergen? Lastig.
Haar naam: Sylvana Simons.
~~~

Een inhoudelijk uitermate sterke partij voor een bijzonder politieke brede volksbeweging die het helemaal gaat maken in de Tweede Kamer.

Zij heeft een brede CV die altijd van pas kan komen in het centrum van de macht. Ga er maar aan staan: danseres. VJ bij TMF. Toen bij campingzender SBS en daar presenteerde ze – houd uw zetel vast - Sexquiz on the Beach.

Dansen kan ze ook en tussendoor keft ze de godganse dag als tafeldame bij DWDD à Є500 per uitzending naar ik heb gehoord over ons Sinterklaasfeest waarbij vooral de arme Zwarte Piet het ernstig moet ontgelden. Is namelijk “racisme”.
Maar weet deze geblondeerde Surinaamse juffrouw dan helemaal niet dat juist Arabieren zich schuldig maken aan slavenhandel met juist die arme, donkere Afrikanen en dat de ganse wereld zich hier muisstil over houdt? Zo ook zij en haar Sunny vriendjes?
Oh ja, ze Zoop ook nog eens ergens in Afrika, een of andere B-film die niemand heeft gezien, maar CV is CV, het moet vermeld.
Schrijfster bij Playboy, inhoudelijker kan het niet worden. Dat heb je zeker nodig als je straks minister op Onderwijs wordt. Of Cultuur. Nee, de Zorg! 
Ja, het wordt spannend. 

DENK
Over de wildebrassen van DENK heb ik het al eens eerder gehad. Interessante samenstelling: een Turk. Een Marokkaan. En nu een Surinaamse. Naar verluid gaat men ook de vuurpijlen richten op de Antilliaanse dwarsfluiter: Quinsy Gario.
Quinsy wie?
Geen idee.
Kent u die mop van die Surinamer, die Turk, die Antilliaan en die Marokkaan die samen op reis gingen?
Ze gingen niet.
Ontzettend grappig.
~~~

Het wordt wel een bont gekleurd gezelschap: een blond gepruikte Surinaamse, een lichtgetinte Marokkaan, een olijfkleurige Turk, een beige Antilliaan en dan ook nog eens Grijze Wolven. Daar moeten wel 17 miljoen mensen op stemmen. Dat willen we gaan zien. Het is net een wasmiddel zoals Dash: de bonte was op 30’C. Of was het nou Dash?

Enfin, een zwarte vlag meer of minder in die kringen mag de pret niet drukken.
En misschien maakt het pruikje straks plaats voor een leuk gezellig hoofddoekje met Surinameprint voor de DENK collega’s van Turkse en Marokkaanse afkomst. Houdt Erdogan ook wel van. Alleen dan met de Turkse vlag.
 

Terug naar Sylvana
Wat ik al schetste: een sterke partij voor een brede volksbeweging. Ze kan – als DENK de grootste partij wordt met 150 zetels - zo op de volgende ministersposten:

1. Onderwijs: Als ex-VJ heeft ze enorm veel zicht op wat er zoal leeft binnen het onderwijs, heeft erg veel verstand van kwaliteit van lesgeven en weet wat er leeft onder docenten. Zeer belangrijk. Bovendien is zij zelf wetenschappelijk opgeleid. Zeg maar niveau Pim Fortuyn. Maar dan anders:
“Na drie jaar HAVO volgt Sylvana de professionele balletacademie van Lucia Marthas en de kappersschool, maar behaalt geen diploma. Ze werkt niet lang als kapster, omdat het dansen haar meer trekt."
Sylvana is de dansende zwarte Pim Pom Pet.

Geschiedenis is ook haar op het frêle lijf geschreven. Vooral de slavenbusiness trekt haar bijzondere aandacht. Nederland moet af van het slavenverleden. De rest van de wereld is niet belangrijk. Ook daar heeft Silly al Surinaamse kaas van gegeten. Belangrijk detail. Echt een multitaskend zwaargewicht.

2. Media en Cultuur: Sint en Piet staan stipt op 1 en vormen haar zwarte stokpaardje. In stand houden dat Nederlandse feest.!!Theater hoort daar zeker ook bij. Verplicht bijtafelen bij DWDD voor een extra zakcentje.

3. Emancipatie: bij DENK zit ze enorm snor als het gaat om gelijkheid man en vrouw, vrijheid van meningsuiting, rechten en emancipatie in de mannenwereld van de gemiddelde moslim. Dat wordt een droombaan.
Self-called socialiste sluit zich aan bij salafisten DENK: Het pad van Marx naar Allah is een feit

4. Zorg: logisch. Na drie jaar HAVO en professionele balletacademie en ook nog de kappersschool – net geen diploma's aaaahhhhh - heeft deze mevrouw de Portefeuille Zorg.
Maar dansen gaat haar beter en zeg nou eerlijk: een dansende spanking Florence Nightingale is nodig in deze maatschappij der verloedering en uiteraard in de Tweede kamer. Misschien is mevrouw Khadija Arib wel in voor een opwindend Arabisch buikdansje voor de islamitische heren van DENK. Sylvana, waar was je al die tijd!!!   
 
 
 



“Silly, ken je me nog?”
Och ja, ik ben zeer benieuwd wanneer haar grootste vriendin (en uiteraard lijstduwer, richting afgrond) Ebru Umar op haar zal reageren.
Och, gelukkig, daar is ze al........
Komt het toch nog goed vandaag.


 

  
 
Mogen wij u aankondigen: Silly For President!



At Your Service!


  

 Amsterdam, 19 mei 2016

3 opmerkingen:

 1. Geweldig! Die gasten zijn vooral boos! Ik las dit van iemand op Facebook die dit voortreffelijk verwoord. Ook goed en heel interessant:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207755183050218&set=a.10207755182810212.1073741827.1012865837&type=3&theater

  "Van de uitzending van DWDD heb ik een fikse tik gekregen. Daar zat Sylvana Simons die zich aangesloten had bij de politieke beweging Denk, met in haar gezelschap Farid Azarkan en naast haar partijleider Tunahan Kuzu. Mijn mening over Geert Wilders is altijd een makkelijke geweest. Die man is een wandelend schandaal. Maar wat moet ik met Denk? Een partij die zegt er “voor alle inwoners van Nederland te zijn, met respect voor het individu en het besef dat wij samen Nederland zijn.” De partij voelt als een wolf in schaapskleren. Of liever: een vos die de passie predikt. ’t Is namelijk geen vrede die het drietal oreert. Het vraagt “ons” te zwijgen; zodat zij hun woede kunnen brallen. En daarmee ben ik plotseling een “ons” geworden; en dat wil ik niet zijn. Ik ben geen Christen tegenover de Moslim, ik ben geen Witte tegenover de Zwarte, ik ben geen Rijke tegenover de Armen, ik ben geen Autochtoon tegenover de Buitenlander. Zo heb ik me nooit gevoeld. Mijn straat, noch mijn strand, mijn lucht noch mijn water is van mij… dit alles heb ik in bruikleen om er over te waken zodat het er is voor de wereldkinderen van morgen. Er is geen grens waar achter ik ben, en die ik afsluit. Ik verbied niemand te spreken, ik heb nooit iemand als slaaf gehad, ik was geen getuige, geen slachtoffer of dader van een uitgebreide volkenmoord. Sylvana’s woede voel ik – elke keer als ik haar zie – als een aanval op wat ik doe en zeg; en ik moet eerlijk zeggen… zoiets voel ik ook elke keer als Farid Azarkan opduikt. Alsof ik de Marokkaanse jongeren mijn voetbalclubs of mijn stageplekken ontzeg. Ze zeggen: ‘wederzijds respect’ maar eigenlijk zijn ze boos en willen ze dat laten blijken. En ze willen dat ik daar liefdevol op reageer. En dat is wat me er aan irriteert. Aan het feit dat de drie goedkeuren dat Ebru Umar is gearresteerd in Turkije, die weigeren te erkennen dat er in Turkije een genocide is geweest, die woedend worden over beledigingen van Erdogan… en zich daarmee positioneren aan een uitzonderingskant van de samenleving en vervolgens ons laten weten dat ze zich daarin gediscrimineerd voelen. En daardóór – hoewel ik weet dat dit een zwaar statement is – is Denk een racistische partij. Daar kan ik alleen maar tégen zijn; sterker nog… ik wil dat zo’n partij niet bestaat. Niet in het Nederland dat mij voor ogen staat. Een land met open deuren, open ogen en open armen. Met geen definities voor huidskleur, voor geloof, voor gender of geaardheid. Dat alleen maar Nederland is voor wie zich Nederlands voelt. Open, zeg ik, open mond en open ogen, maar voor alles: open geest.

  Groetjes, Carla Uittenwaal, Breda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima reactie op deze transsylvana. Deze vijftiger is nog steeds op zoek naar haar identiteit. Daarom mislukt zij in alles waar zij haar hand naar uitstrekt. Stadaard profiel: MISFIT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreselijk dit mens. Zij brengt juist de apartheid en rassenhaat weer helemaal terug. Ik houd haar serieus verantwoordelijk voor de haat die ontstaat tegen zwart, terwijl die haat er niet (meer) was sinds lang geleden.
  Kan ze mekkeren over slavenhandel en zo. Laat ze eens kijken in Arabische landen of in Afrika. Waar slavenhandel nog dagelijkse kost is. Zwarten die worden verhandeld door Arabieren. Maar daar heeft juffrouw Simons nog nooit van gehoord. Zolang zijzelf maar op de voorgrond prijkt.
  Eng wijf. En dat zeg ik niet gauw, maar deze vrouw tergt de Nederlander tot op het bot.
  Mw. G.E. Van der Hoeven

  BeantwoordenVerwijderen