dinsdag 10 januari 2017

Kandidaten Denk….een feuilleton, deel 2


 
Farid Azarkanmoslims zijn de nieuwe Joden
 

In meerdere delen uit te brengen, want het gevaar komt ook niet alleen

 


 


door Mathilde van Vliet

 

In het Jaar van de Aap (2016) begon Denk de oprichting van deze politieke partij en kwam veel in de publiciteit door een opvallend boegbeeld dat ze op hun Trojaanse Paard hadden
vastgespijkerd.
Boegbeeld werd overboord gezet of verdween zelf in de zwarte nacht.
Is verder niet van belang. 
Ondertussen waren de handlangers van Erdogan aardig bezig aan de weg het timmeren. Wie die gasten van deze partij zijn wordt wekelijks uit de doeken gedaan. 
Vorige week was meneer Tunahan Kuzu “De enige goede moslim is een moslim die luistert naar zijn sultan” aan de beurt.  
 
Deze week treffen we Farid Azarkanmoslims zijn de nieuwe Joden”, meneer 2 van Denk.
Dhr. Azarkan heeft al heel wat geschiedenis geschreven op zijn Marokkaanse naam.
Het woord zegt het al: de Marokkaan Azarkan is geboren in het Rifgebergte van Marokko, maar groeide op in Nederland en is daarom ook dan Nederlander. Voor 50%.
En 50% Marokkaans. Want zijn andere paspoort is nog altijd Marokkaans.
In zijn denkbeelden is hij 5% Nederlands – omdat hij de taal goed spreekt - en 95% Marokkaans, omdat hij het land van herkomst dient.
Zijn voorliefde voor de islam is te begrijpen wanneer je blijvend onderdaan bent van koning Mohammed VI die de scepter zwaait over Marokko, het land waar hij tot zijn 8e jaar als berber opgroeide in het conservatieve en streng islamitische Beni Bouayach.
 

Discriminatie
Farid Azarkan lijkt zich voornamelijk druk te maken over discriminatie jegens Marokkanen in Nederland. Zoals dat dan gaat bij bepaalde groepen die altijd is aangepraat dat het nooit aan hun zelf ligt, maar altijd aan "het siesteem" en "de racistiese overheid".  Kennelijk vindt Azarkan discriminatie van Nederlanders inclusief hun Nederlandse geschiedenis allemaal prima. Zo uitte hij de wens om Nederlandse straatnamen te wijzigen.
De Piet Heintunnel mag van DENK niet meer zo heten, want Piet Hein was een “terrorist”, vertelde Azarkan bij Pauw. En woont u in de Michiel de Ruyterstraat? Als het aan DENK ligt, is ook die naam verleden tijd. Zowel Piet Hein als Michiel de Ruyter zijn nationale helden die Nederland hebben verdedigd tegen buitenlandse vijanden. Maar voor DENK zijn deze helden niets anders dan racisten en moeten hun namen worden uitgebannen.
Want discriminerend.
Goh.
Ik zou juist zeggen dat dit totale discriminatie is jegens alle Nederlanders en hun Nederlandse geschiedenis, waar de heer Azarkan geen onderdeel van uitmaakt. Zijn wortels liggen in Marokko. Niet hier.
Of zou de Farid Azarkan de straatnamen gewijzigd willen zien in:
Laantje van Hamas, Osama Bin Ladenplantsoen, Kalifaatstraat, Amin Abou Rashed Avenue, ISIS tunnel, Moslimbroederschapplein, Al-Qaida steegje, Al Shabaab park, Talibanlaan, etc.
 
Dennis Honing van geenstijl pakt het treffend samen: “Het is niet het probleem van witte autochtone Nederlanders dat Farid Azarkan 11 eeuwen aan Marokkaanse slavernij en veroveringen verdoezelt, om hier in Nederland in een gehuurde cabriolet op zijn tenen te gaan staan, en op die manier zijn hoofd te kunnen stoten aan het plafond van de Coentunnel.

Ook hier zien we een afkomst uit een loser-cultuur, die in tegenstelling tot de Nederlandse cultuur geen brug heeft weten te slaan tussen het historische economische succes en het moderne economisch succes. Het is niet het probleem van de witte autochtone Nederlander dat de Kuzu's en Özturken in dit land alleen maar weten wat integratie is als het op Koerden in Turkije aan komt. De Turkse cultuur is niet weg te zetten als loser-cultuur. Maar dat maakt DENK juist tot wat het is. Twee gehaaide vijfde colonne-soldaten die meer draagvlak vergaren door met een Sylvana en een Azarkan de rancuneuze telgen te ronselen uit die loser-culturen.”

Advocaat Theo Hiddema maakt overigens gehakt van het gejank en gehuil van Azarkan:
“Artikel 137d, dat aanzetten tot haat en discriminatie in Nederland strafbaar stelt, noemt Hiddema voorts een ‘zelfbevredigend artikel’, bedoeld voor zij die hun identiteit ontlenen aan het racismedebat.”
Ook advocaat Gerard Spong verfoeit de anti discriminatie plannen van Denk. Toch niet de eerste de beste.
Met zijn geklaag over dat moslims de nieuwe Joden zijnwordt Farid keihard terecht gewezen door o.a. Annabel Nanninga die stelt: “Voordat mensen zich tot ‘de nieuwe joden’ gaan uitroepen, doen zij er goed aan om er eerst eens voor te zorgen dat de ‘oude’ joden niets te vrezen hebben van hun geloof en geloofsgenoten. Tot die (zelf)kritiek mogelijk is zonder dat het mensen de kop kost, is die hele vergelijking, in goed Jiddisj, een gotspe.”
Concluderend: moslims zijn dus NIET de nieuwe Joden.
 

Verbanden
Het kan geen toeval zijn dat juist de haatimam Tarik Ibn Ali Chadlioui  toegang krijgt tot de Essalam moskee in Gouda. Detail: het PWA-terrein in Gouda is in beheer van het Rijksvastgoedbedrijf. Plaatsvervangend directeur Transacties en Ontwikkeling aldaar is Farid Azarkan. Kennen we die naam?
 “De omstreden Belgisch-Marokkaanse prediker zou een voorman zijn van het salafistische Sharia4belgium en hem wordt verweten dat hij eraan bijdraagt dat jonge moslims radicaliseren. Vanuit de moslimwereld wordt zijn radicalisme ontkend. Vorig jaar kwam hij ook al in het nieuws omdat hij toen aanwezig was tijdens de opening van een moskee in Boskoop.”
Tarik is één van de meest succesvolle fondsenwervers in West-Europa, maar is ook bekend vanwege zijn extreme opvattingen over de islam. Hij behoort tot de fundamentalistische salafistische stroming binnen de islam. Hij heeft al grote sommen opgehaald voor moskeeën en steun aan strijders in Syrië.
Dat Tarik Ibn Ali Chadlioui  voorman is van sharia4belgium koppelt vanzelf het contact met Abou Jahjah, de radicale moslim die op 9 januari 2017 uit de Belgische krant De Standaard werd gezet wegens zijn opvattingen over de aanslagen op vier Israëlische militairen die op zondag 8 januari jl. een afschuwelijke dood vonden. Een terroristische moord, gepleegd door een Palestijn en tevens aanhanger van IS.
Hé, Palestina, was vriend Tunahan Kuzu daar toevallig ook niet erg actief mee?
Anja Meulenbelt (81) heeft ook een mening, niet dat het belangrijk is. Want er is niemand die überhaupt nog luistert naar deze tot leven gewekte mummie.
Ik zei het reeds: toeval bestaat niet.

Tarik Ibn Ali Chadlioui is al uitgebreid beschreven via deze website
De verbanden tussen de moslimbroederschap via "jongerenimam" Yassin Elforkani – verbonden aan de Blauwe Moskee in Amsterdam – en overige moskeeën zijn overduidelijk. Zoals gewoonlijk wordt om de hete brij heen gepraat.
In een interview van Felix Rottenberg met Elforkani wordt verzwegen dat Elforkani voorzitter is van Europe Trust Nederland, een belangrijke organisatie van de Moslimbroederschap in Nederland:
“In het artikel wordt niet vermeld dat Elforkani bijna vier jaar lang leiding gaf aan de Stichting Europe Trust Nederland, die net als de FION is opgericht door Yahia Bouyafa. Elforkani was voorzitter van 1 januari 2010 tot 21 mei 2013. Vervolgens was hij vice-voorzitter tot 2 november 2013.
Europe Trust Nederland is de vastgoedorganisatie van de Moslimbroeders. De stichting is eigenaar van de Blauwe Moskee in Amsterdam, van een eveneens vanuit Koeweit gefinancierde moskee in Den Haag en van het Rotterdamse islamitische centrum De Middenweg.
In een vraaggesprek met een tv-zender uit Koeweit in augustus 2011 bedankte Elforkani onder anderen een hoge functionaris van de Social Reform Society, de Moslimbroederschap in Koeweit, voor zijn steun bij de totstandkoming van de Blauwe Moskee. De Blauwe Moskee, waaraan Elforkani leiding gaf tussen 2011 en 2013, nam deel aan diverse islamitische jeugdkampen. In 2011 meldde de AIVD dat deze kampen een activiteit zijn van de Nederlandse Moslimbroederschap.
Elforkani was in 2010 overigens geen toevallige bezoeker van het FION-congres. Op dat moment zat hij samen met Bouyafa in het bestuur van Europe Trust Nederland. De zaal in het Amsterdamse Mövenpick Hotel, waar dit congres plaatsvond, werd gehuurd door Yanda Groep, een bedrijf van Elforkani.
Het is jammer dat Elforkani’s gebrek aan transparantie afbreuk doet aan alle behartigenswaardige dingen die hij zegt over de islam in het algemeen en de Islamitische Staat in het bijzonder.
(…)
Het halve verhaal krijgen we ook bij het bezoek aan Farid Azarkan, die broer Mo bijstaat in zijn snackbar in Schoonhoven. Farid is voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN). Azarkan begon daar veelbelovend als een woordvoerder, die de eigen gemeenschap op fouten durfde te wijzen. Zijn kritische aansporingen worden door Rottenberg enthousiast aangehaald. Dat hij na zijn bliksemstart vooral in het nieuws kwam als klaagallochtoon, als boegbeeld van het slachtofferisme, laat de documentairemaker weg.”
 

Radicale moslims
Typerend mooi terugkijkmoment op geenstijl tussen Farid Azarkan en journalist Arnold Karskens.
Over de vraag of moslims afstand moeten nemen van die moslims die uit naam van het moslimgeloof (niet) moslims de keel doorsnijden met hun moslimmessen.
JA. zegt Karskens.
NEEN zegt Azarkan.
Opvallend de agressie van de twee tafelgenoten, de Marokkaan Farid Azarkan/Turk Özcan Akyol jegens Karskens. Beiden hebben geen greintje respect voor de gesprekspartner, er is geen enkel fatsoen te bespeuren, beiden blijven de tafel overschreeuwen. Het is zo typerend voor dit type mannen die waarschijnlijk denken: hoe harder we schreeuwen, hoe overtuigender. Niets is minder waar. De zap reflex wordt slechts aangewakkerd door dergelijke lieden met een bijzonder hoge irritatiefactor.
 
Farid levert met zijn beproefde Badr Hari spreektechniek het bewijs waarom Marokkanen zoveel weerstand oproepen in onze maatschappij. Doof voor oppositionele deelnemers aan het multicultidramadebat mept deze Klaagmarokkaan iedere tegenstander omver. Op een volume zoals dat in het Rifgebergte kennelijk gewoon is, krijst Farid elk argument krachtig terug in de dichtgeknepen kelen van zijn opponenten.” Bron
 
En zo is het. Beter kon ik het niet verwoorden.

Tot slot
Farid Azarkan, meneer nummer 2 van Denk. Op de lijst staan in totaal slechts 4 Marokkanen. Da’s niet veel.
Het is dus een Turkse partij met 4 Marokkanen.
 
Maar meneer Azarkan, wat zegt u nu????
Ja.
Ik heb niet zoveel met Turken” zei de Marokkaanse multicultikoning Farid Azarkan in 2011 in een interview met Moussi el Kandoussi. Dat is opmerkelijk want deze beroepsmarokkaan is onlangs toegetreden tot de gelederen van de NederTurkse partij DENK.
Wellicht dat Abou Jahjah belangstelling toont. 

Dat belooft een absoluut fijne samenwerking met de overige zeven Turken – en maar 4 Marokkanen - van de achttien leden totaal op lijst Denk.

 
 

 
Denk toch dat vadertje Erdogan binnenkort een keertje op de thee zal komen. Wellicht wordt het een gezellige party, inclusief waterpijpen.

 

Volgende keer in deze feuilleton: Selçuk Öztürk.

 

Amsterdam, 10 januari 2017

 

1 opmerking:

  1. Wordt het toch nog gezellig bij DENK,tussen sjiietten en soennietten.....

    BeantwoordenVerwijderen