maandag 16 januari 2017

Kandidaten Denk….een feuilleton, deel 5

Stephan van Baarle en Magdalena Charlot




In meerdere delen uit te brengen, want het gevaar komt ook niet alleen




door Mathilde van Vliet 
 
 In het Jaar van de Aap (2016) begon Denk de oprichting van deze politieke partij en kwam veel in de publiciteit door een opvallend boegbeeld dat ze op hun Trojaanse Paard hadden vastgespijkerd. Zwartkijkend boegbeeld werd overboord gezet of verdween zelf in de zwarte nacht.
Is verder niet van belang. 
Ondertussen waren de handlangers van Erdogan aardig bezig aan de weg het timmeren. Wie die gasten van deze partij zijn wordt wekelijks uit de doeken gedaan. 

Vorige week waren de heren Tunahan Kuzu De enige goede moslim is een moslim die luistert naar zijn sultan”, Farid Azarkanmoslims zijn de nieuwe Joden” en Selçuk Öztürk "Wilders is als een tumor in je hoofd" en Glady Albitrouw grenscontroles op Schiphol moeten gestaakt worden met name voor Surinaamse Nederlanders, want die worden zo verschrikkelijk gediscrimineerdaan de beurt.  

 In deze dubbele aflevering Stephan van Baarle en Magdalena Charlot




Stephan van Baarle

 

Deze week treffen we Stephan van Baarle, meneer nummer 5 op de lijst van Denk. Een witte Nederlander. Maar wel met een vader van Turkse komaf. Studeerde in 2016 af cum laude aan de Erasmus Universiteit in sociologie. Half Turk dus met een universitaire achtergrond. Klinkt wel als een slimme aap:
culturele en politieke sociologie, een mond vol. Hij werd uitgeroepen als beste student.
"Student assistant at the "Families in Context" project, with the task to collect information on how laws and policies in Europe and North America differentially shape the lives of men and women."



Dat zullen de handlangers van Erdogan zeker aanspreken: wetgeving en beleid in het leven van mannen en vrouwen. Och, nee, het ging niet over islamitische landen….

En hij heeft een cursus Turks gedaan. Want vader Turks. Dat moet genoeg zijn geweest voor Kuzu en Wizard of Öztürk: een Nederlander die vrijwillig Turks praat! handig om tegenstanders van Erdogan in hun eigen taal het leven zuur te maken tijdens de campagne. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 
Wat zoek je als beste student in godsnaam bij een radicale, antisemitische, racistische partij als Denk? 
Er is voor de rest niet zoveel te melden omtrent deze Rotterdammer die duidelijk aanhanger is van Feyenoord en een liefhebber is van Joop.nl, Rammstein. De teksten van de band Rammstein gaan voornamelijk over macht, religie, militarisme, seks en sadisme. Dus wat dat aangaat zit hij wel goed bij de handlangers van ome Erdogan. Misschien kan hij schoonmaken en afwassen, want dat zijn bijzondere competenties voor Denk.
 
Stofzuigen durf je bij Denk gewoon!
Misschien was de PvdA toch een beter alternatief geweest. Komt ‘ie ook niet in de Kamer, maar om nu te boek te staan dat je je hebt aangesloten bij de Grijze Wolven en vervolgens af te druipen; da’s niet zo best voor je CV, jongeman! Zeker niet als beste student. Toen.
Maar er is genoeg te doen straks: folders uitdelen, de campagne aanvoeren, busje met Graaf Denkula en de Wizard of Öztürk rondrijden etc.
En uiteraard een hulpje zijn bij het Palestina Komitee of Hamas die in april naar Rotterdam toekomt. Dat wordt uiteraard wel van je verwacht, als Denk kandidaat.
 


 
 

Magdalena Charlot

Als nummer 6 op de lijst Denk vinden we een vrouw.
Alweer een zwarte vrouw met ook Surinaamse roots. Wat hebben die Turken en Marokkanen toch met Surinamers? Smaakt de saoto soep en de roti soms beter bij de Suri dan bij Memet  ?
 
 
 
 
Magdalena Charlot doet iets met “zwarte psychologie en zwarte sociologie”, volgens haar Linkedin pagina.
Linkedin weet echter niet wat dit is.
Misschien dat het met Zwarte Piet te maken heeft? Of met slavernij? Ex-collega Silly van partij Artikel 386 weet er vast meer van. In ieder geval deed ze iets met Multi etnisch welzijnswerk en schreef ze een boek over haar overleden zoon.

Of mevrouw Charlot verder iets met politiek te maken heeft gehad in het verleden - of een politiek dier is - dat is niet bekend.
Maar ze is gekleurd. Allochtoon. En Afro-Nederlander.
Of streepjes-Nederlander.
Erg belangrijk in deze tijd. Dus een aantrekkertje voor zwarte en/ of Surinaamse en Antilliaanse  medemensen.
Ze kan boeken schrijven en wie weet ook koffie zetten.
Kuzu stofzuigt, Gladys Albitrouw praat stofdoek en afwasborstel leuk aan elkaar. Tijd voor een kopje koffie.

Maar er is genoeg te doen straks: folders uitdelen, de campagne aanvoeren, busje met Graaf Denkula en de Wizard of Öztürk rondrijden etc.
En uiteraard een hulpje zijn bij het Palestina Komitee en Hamas die in april naar Rotterdam toekomt. Dat wordt uiteraard wel van je verwacht, als Denk kandidaat.
Bij Denk.
Ook belangrijk.
 
 

Met het vingertje van Denk
 

Volgende keer in deze feuilleton: Mourad Taimounti


 
 
 
Amsterdam, 16 januari 2017

 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten